|

حملات روسیه به غیرنظامیان اوکراینی شدت می‌گیرد

جهنم در شرق‌

اوضاع در شرق اوکراین وخیم‌تر شده و حملات روسیه شدت گرفته است. هم‌زمان با گزارش‌هایی درمورد حملات توپخانه‌ها و جان‌باختن شماری از غیرنظامیان در جنوب و شرق اوکراین، روسیه در روزهای اخیر «جهنم واقعی» در مناطق صنعتی شرق این کشور به پا کرده است.

جهنم در شرق‌

اوضاع در شرق اوکراین وخیم‌تر شده و حملات روسیه شدت گرفته است. هم‌زمان با گزارش‌هایی درمورد حملات توپخانه‌ها و جان‌باختن شماری از غیرنظامیان در جنوب و شرق اوکراین، روسیه در روزهای اخیر «جهنم واقعی» در مناطق صنعتی شرق این کشور به پا کرده است. برخلاف ارزیابی‌هایی مبنی بر اینکه نظامیان تحت فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، بعد از تصرف شهر لیسیچانسک، آخرین سنگر اصلی مقاومت اوکراین در منطقه لوهانسک، عملیات را متوقف کرده‌اند، سرهی هایدای، فرماندار این منطقه، این ارزیابی‌ها را رد کرد. هایدای گفت نیروهای مسکو «هنوز با همان شدت قبلی در حال حمله و بمباران خاک ما هستند» و سپس اعلام کرد بمباران‌های روسیه در لوهانسک به علت نابودی سنگرها و انبارهای مهمات روسیه به دست نیروهای کی‌یف متوقف شده است. به نوشته ایندیپندنت، هایدای در صفحه تلگرام خود اعلام کرد روسیه بیش از ۲۰ حمله شبانه توپخانه‌ای، خمپاره‌ای و موشکی به این منطقه انجام داد و نیروهای روسیه به مرز این منطقه با منطقه دونتسک فشار می‌آوردند. او این حمله را «جهنم واقعی» توصیف کرد و افزود «سعی می‌کنیم از شکل‌گیری نیروهای مسلح روسیه در کل خطوط مرزی جلوگیری کنیم». در‌عین‌حال ایرینا ورشچوک، معاون نخست‌وزیر اوکراین، به اهالی بخش‌هایی از مناطق جنوبی خرسون و زاپروژیا اعلام کرد از این مناطق بیرون بروند تا مسکو نتواند در ضدحمله نیروهای اوکراینی از آنها با عنوان سپر انسانی استفاده کند. ورشچوک گفت: «باید راهی پیدا کنید و بیرون بروید؛ چون نیروهای مسلح ما برای پس‌زدن اشغالگران در حال پیشروی هستند و نبرد سهمگینی رخ خواهد داد». او گفت عملیات تخلیه غیرنظامیان از آن مناطق در حال انجام است؛ اما به دلیل ملاحظات امنیتی نمی‌تواند جزئیات بیشتری را اعلام کند.

هنوز مشخص نیست تخلیه صحیح و سالم غیرنظامیان از مناطق تحت اختیار روسیه چگونه قرار است صورت گیرد؛ زیرا حملات موشکی و بمباران توپخانه‌ای در مناطق اطراف ادامه دارد و مشخص نیست که اجازه خروج به آنها داده شود یا از خواست دولت باخبر شده باشند. به گفته مقام‌های اوکراینی تلفات غیرنظامیان در نتیجه بمباران در جنوب و شرق همچنان در حال افزایش است. به گفته پاولو کریلنکو، فرماندار منطقه، در بمباران روز جمعه سیورسک و سمیاریا در منطقه دونتسک، پنج نفر کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند. در اسلوویانسک، شهر نزدیک دیگری که از آن با عنوان هدف احتمالی بعدی حمله روسیه نام می‌برند، امدادگران مردی ۴۰‌ساله را از زیر آوار ساختمانی که روز شنبه در اثر بمباران ویران شده بود، بیرون کشیدند و کریلنکو گفت هنوز چندین نفر زیر آوار هستند. به گفته مقام‌های منطقه شرقی دنیپروپتروفسک، موشک‌های روسیه دو نفر را کشته و سه نفر دیگر را زخمی کردند و فرماندار ولنتین رزنیچنکو، مسکو را به «هدف قرار‌دادن عمدی مناطق مسکونی» متهم کرد.

شهردار این شهر، الکساندر ویلکول، اعلام کرد که در این حمله از مهمات خوشه‌ای استفاده شده است و از ساکنان خواست به اشیای ناآشنا در خیابان‌ها نزدیک نشوند.

زلنسکی هم در نطق ویدئویی شبانه خود گفت: «فقط در یک روز، روسیه به روستاهای میکولایف، خارکف، کریوی‌ریه و روستاهای منطقه زاپروژیا حمله کرد. مناطق مسکونی، کاملا آگاهانه و عمدی بمباران شد و حملات بی‌رحمانه توپخانه روسیه روزهای متوالی است که ادامه دارد. چنین اقدامی تروریستی‌ای را تنها می‌توان با سلاح‌های پیشرفته و قدرتمند متوقف کرد». نیروی پلیس ملی اوکراین هم اعلام کرد تحقیقات جنایی درمورد اتهام تخریب محصولات کشاورزی در جنوب منطقه خرسون به‌ وسیله ارتش روسیه را آغاز کرده است و نیروهای مسکو را به تخریب انبارها و تجهیزات کشاورزی و جلوگیری از خاموش‌کردن آتش به‌ وسیله ساکنان متهم کرد. به گفته پلیس «آتش‌سوزی‌های گسترده هر روز رخ می‌دهد، صدها هکتار از محصولات گندم، جو و سایر غلات تاکنون در آتش سوخته‌اند».

این اتهام‌ها در حالی مطرح شد که گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان می‌دهد نیروهای مسلح اوکراین در حمله‌ای مرگ‌بار به خانه سالمندان لوهانسک که دو هفته پس از آغاز تهاجم روسیه رخ داد، تقصیری عمده و شاید برابر با نیروهای روسیه دارند.

چند روز قبل از آن حمله، سربازان اوکراینی داخل این خانه سالمندان موضع گرفتند و عملا این ساختمان را به هدف حمله تبدیل کردند. گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به این جمع‌بندی نرسید که سربازان اوکراینی یا جنگجویان جدایی‌طلب مورد حمایت مسکو، مرتکب جنایت جنگی شده‌اند؛ اما هشدار داد نبرد در آسایشگاه استارا کراسنیانکا نمادی از نگرانی‌ درمورد استفاده احتمالی از «سپر انسانی» برای جلوگیری از عملیات نظامی در بعضی مناطق است. به گفته سازمان ملل، حداقل ۲۲ نفر از ۷۱ بیمار از این حمله جان سالم به در بردند؛ اما تعداد دقیق افراد کشته‌شده هنوز مشخص نیست.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها