|

علی مطهری: اگر رهبری دستوری برای اصلاح بدهند امیدی برای آینده ایجاد می‌شود

اصلاح در نظام حکمرانی، پیشنهاد یا یک ضرورت

‌«اگر رهبری ورود کنند و دستوری برای اصلاح بدهند امیدی برای آینده ایجاد می‌شود، ولی اگر ایشان دخالت نکنند معتقدم شورای نگهبان همان رویه خود را ادامه خواهد داد». این سخنان علی مطهری، نماینده سابق در تحلیل اوضاع این روزهای کشور است.

اصلاح در نظام حکمرانی، پیشنهاد یا یک ضرورت

‌«اگر رهبری ورود کنند و دستوری برای اصلاح بدهند امیدی برای آینده ایجاد می‌شود، ولی اگر ایشان دخالت نکنند معتقدم شورای نگهبان همان رویه خود را ادامه خواهد داد». این سخنان علی مطهری، نماینده سابق در تحلیل اوضاع این روزهای کشور است.

‌البته پیش از این رئیس‌جمهور از مجوز رهبری برای اصلاح سیاست‌های کلی نظام خبر داده بود و رئیس مجلس هم از عزم مجلس برای اصلاح در مسیر ایجاد حکمرانی نو سخن گفته بود.

قالیباف در همین رابطه گفته بود: همان‌طو‌رکه رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام فرمودند «این مسائل حواس شما مسئولین را پرت نکند و از کارهای اصلی و اساسی باز نمانید» مجلس آماده است تا بیش از پیش هر‌گونه کمکی به دولت نماید و انتظار داریم که مسئولین، دقت و نظارت بیشتری بر قیمت‌ها و بازار ارز داشته باشند.

رئیس مجلس افزود: امیدوارم هرچه زودتر امنیت در کشور به‌صورت کامل تثبیت شود تا تغییرات مشروع و لازم به سمت حکمرانی نو در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در چارچوب نظام سیاسی جمهوری اسلامی آغاز شود. وی در ادامه گفت: بر این اساس مرزبندی با خشونت‌طلبی و براندازی شرط ضروری حصول نتیجه و تغییر محسوس در نتیجه اعتراضات است و نظام سیاسی کشور نیز به جهت استواری بر اراده مردم بستر قطعی هر نوع اصلاح و تغییر برای تأمین منافع عمومی است، البته بخشی از این تغییر نیز اصلاح در نظام حکمرانی در چارچوب نظام سیاسی جمهوری اسلامی است که باید به حکمرانی نو منجر شود.

حال علی مطهری استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در دوره‌های هشتم، نهم و دهم، گفته است: «اگر رهبری ورود کنند و دستوری برای اصلاح بدهند، امیدی برای آینده ایجاد می‌شود‌ ولی اگر ایشان دخالت نکنند، معتقدم شورای نگهبان همان رویه خود را ادامه خواهد داد».

او همچنین در آسیب‌شناسی اعتراضات اخیر به خبرآانلاین گفته است: اگر عذر‌خواهی می‌شد در التیام موضوع بسیار مؤثر بود و از شدت اعتراضات می‌کاست. همچنین اگر مجلس استقلال داشت، در ارتباط با خانم مهسا امینی، بلافاصله وزیر کشور را استیضاح و برکنار می‌کرد، از این طریق تا ۵۰ درصد اعتراضات کاهش می‌یافت.

مطهری ضمن انتقاد از قطع سخنان معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار گفت‌ او مسائل آنجا(زاهدان) را خیلی خوب مطرح کرد. او در بخش دیگری از سخنانش درباره مرگ مهسا امینی گفت: انصافا اگر مردم هیچ اعتراضی نمی‌کردند‌، آن‌موقع ما باید ناراحت می‌شدیم که چرا در مقابل چنین حادثه‌ای با اینکه عواطف انسانی افراد جریحه‌دار شده، کسی اعتراض نکرد، بد بود اگر این اتفاق می‌افتاد. ولی نفس اعتراضات کار درستی بود. هرچند بعد ضد‌انقلاب سوار بر کار شد و سو‌ءاستفاده کرد ولی اصل اعتراض کار مثبتی بوده و قابل ستایش و تمجید است.

او همچنین معتقد است: با حذف ارز چهارهزارو ۲۰۰ تومانی قیمت‌ها به‌شدت افزایش پیدا کرد و بنا بود چهار قلم کالا گران بشود و تأثیری روی کالاهای دیگر نداشته باشد ولی در همه چیز اثر گذاشت و به مردم شوک وارد شد. باز‌هم مردم تحمل کردند ولی به نظر من چون هیچ افق روشنی پیش‌روی مردم و امیدی هم به آینده نبود و نمی‌دانستند بالاخره وضعیت حاضر یک امر موقتی است‌ یا به گشایش می‌رسیم، در ایجاد اعتراضات و تجمعات خیلی مؤثر بود. مطهری ادامه داده است: مردم نمی‌دانستند فلسفه تحمل این همه سختی چیست و چرا باید آن را تحمل می‌کردند، برای مثال چرا در باره توافق برجام این‌همه تعلل می‌شود و اساسا انگار میلی به توافق وجود ندارد و هیچ آینده روشنی برای وضع کشور وجود ندارد. این امر مردم را عاصی کرده است.

به گفته علی مطهری«‌احساس عدم مشارکت در سرنوشت خود در ایجاد اعتراضات مؤثر بوده است. مردم احساس می‌کنند راه اصلاحی وجود ندارد و راه اصلاح بسته شده است. بعد از انتخابات ۱۴۰۰ مردم به این احساس رسیدند که دیگر نمی‌توانند تغییری ایجاد کنند؛ به‌ویژه از این نظر که مشارکت پایین از سوی مسئولان به فال نیک گرفته شد».

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها