|

ساختمان روزنامه اطلاعات در لیست فروش شهرداری

ساختمان شماره دو شهرداری یا همان ساختمان روزنامه اطلاعات باز‌هم در لیست فروش شهرداری قرار گرفت.

ساختمان روزنامه اطلاعات در لیست فروش شهرداری
نورا حسینی خبرنگار گروه جامعه روزنامه شرق

 ساختمان شماره دو شهرداری یا همان ساختمان روزنامه اطلاعات باز‌هم در لیست فروش شهرداری قرار گرفت. این سومین بار است که این ملک برای گرفتن مجوز فروش به صحن شورای شهر تهران می‌آید. در دوره مدیریت شهری پنجم نیز این ملک در لیست فروش قرار گرفت و قرار بود با بنیاد مستضعفان تهاتر شود. اما در صحن شورای شهر با آن مخالفت شد. در آن دوره احمد مسجد‌جامعی در مخالفت با فروش این ملک در صحن شورای شهر تهران گفته بود: «خوب بود دوستان قبل از ارائه این لیست، اطلاعات زمینه‌ای به ما می‌دادند. ساختمان روزنامه اطلاعات به‌عنوان قدیمی‌ترین روزنامه ایران مطرح است و این ساختمان موقعیت ویژه‌ای به لحاظ جایگاه خبری دارد. چرا‌که به مجلس، قوه قضائیه و ریاست‌جمهوری نزدیک است». وی ادامه داد: قرار بر این بود که دو موضوع برای این ساختمان پیشنهاد شود. یکی موزه مطبوعات و یکی هم موزه چاپ. از جهتی این ساختمان جزء فضای قدیمی شهر تهران است.

حجت نظری، عضو دیگری شورای شهر پنجم نیز گفته بود: «ما باید سعی کنیم سرمایه‌های شهر را حفظ کنیم. از باب مسئولیتی که خود ما در شهر داریم. ساختمان روزنامه اطلاعات نه فقط از باب روزنامه اطلاعات بلکه به‌عنوان میراث ملی باید حفظ شود و این را هم در نظر بگیرید که کسی که این ساختمان را می‌خرد، اگر نتواند ساخت‌وساز کند، سودی برایش نخواهد داشت. بنابراین در صورت فروش این ساختمان حفظ نخواهد شد». در ‌نهایت ساختمان روزنامه اطلاعات از لیست املاک قابل فروش حذف شد. این ساختمان در دوره ششم مدیریت شهری باز هم در لیست فروش قرار گرفت، آن‌‌هم برای تهاتر با ملکی که صاحب آن بنیاد مستضعفان بود. آن زمان ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران درباره فروش ساختمان قدیمی روزنامه اطلاعات و ایجاد پردیس شهرداری گفت: «من در جلسه برنامه‌و‌بودجه که آقای زاکانی هم حضور داشت، درباره این مسئله صحبت کردم. به این نکته اشاره کردم که بنا بوده دور تا دور پارک شهر به پردیس مدیریت شهری تبدیل شود. ما دیگر نباید دوباره کار را از صفر شروع کنیم. به همین دلیل شما دیدید که حتی اولویت این موضوع هم رأی نیاورد و ما حتما به اصل آن‌ هم رأی نمی‌دهیم و فکر نمی‌کنم اکثر اعضا موافق این جریان باشند». اما او در جلسه روز گذشته به لیست موافقان فروش اضافه شده بود. تنها مخالفان فروش این ساختمان مهدی عباسی، علی‌اصغر قائمی و حبیب کاشانی بودند؛ هرچند کاشانی با زمان فروش این بنا مخالف بود و با اصل فروش مخالفتی نداشت. اما دیگر مشتری این ملک بنیاد نیست و قرار است شهرداری در ازای بدهی‌هایی که بانک شهر دارد، این ساختمان را به این بانک بدهد‌. ابوذر مختاری، مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات در جلسه روز گذشته در جریان بررسی یک‌فوریت لایحه شهرداری تهران برای اخذ مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به خود گفت: امسال مکلف به تحقق بودجه پنج‌هزارو 446 میلیارد تومانی بودیم. سیاست شهرداری این است که ملک ساختمان تجاری - اداری روزنامه اطلاعات واقع در لاله‌زار برای پرداخت بدهی به بانک شهر در اختیار این بانک قرار گیرد. او با بیان اینکه مصوبه اخیر شورا منجر به توافق با بانک شهر و پرداخت سه‌هزار میلیارد تومان دیون پیمانکاران سنواتی برای اولین بار توسط شهرداری تهران شد، افزود: این اقدام مدال افتخاری برای مدیریت شهری است. چرا‌که سالیان سال بدهی پیمانکاران پرداخت نشده بود. بنابراین امیدواریم با مصوبه جدید بتوانیم بدهی‌ها را پرداخت کنیم و تسهیلات جدید بگیریم.

در ادامه مهدی عباسی، رئیس کمیسیون برنامه‌و‌بودجه شورای شهر تهران نیز درباره واگذاری ملک شهرداری تهران، گفت: واگذاری ملک یکی از تکالیفی است که از شورا به شهرداری داده شده است. با وجود این درخصوص «ساختمان روزنامه اطلاعات» شهرداری تهران باید بگوییم که ۱۰ هزار متر مربع از این ساختمان کاملا نوسازی شده و ساختمان ۲۰ هزار متر‌مربعی واقع در ضلع غربی آن ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که متوقف شد؛ بنابراین حیف است این پروژه را به اتمام نرسانیم. ما عملا به سمت سیاست تجمیع حرکت کردیم و اگر بتوانیم بخشی از شهرداری را به ساختمان اطلاعات منتقل کنیم، آورده اقتصادی برای ما خواهد داشت. در ادامه مهدی چمران ریاست شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه پیشنهاد ما این بود که ساختمان وزارت دادگستری به‌جای خرید ساختمان در کوهک برای شهرداری خریداری شود، افزود: چهار طبقه «ساختمان روزنامه اطلاعات» تجاری است و شهرداری می‌خواهد استفاده اداری داشته باشد. وقتی این طبقات تجاری باشد، ارزش معاملاتی بالاتری خواهد داشت. در حقیقت چنین بحثی نیست که ساختمان به هر طریقی به فروش برسد. برای اینکه تکلیف شده موظف نیستیم به هر قیمتی ملک را بفروشیم. قیمت ملک در روزهای اخیر ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته و مشخص نیست در سال آینده چه وضعیتی درخصوص قیمت‌ها داشته باشیم. با فروش املاک از میزان بدهی‌های شهرداری به بانک کاسته خواهد شد. در ‌نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۸ رأی موافق با لایحه شهرداری تهران درباره مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به شهرداری تهران موافقت کردند.

بلیت  مترو  گران  می‌شود

در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران نرخ بلیت مترو برای سال 1402 نیز مورد بررسی قرار گرفت‌. جعفر تشکری‌هاشمی در جریان بررسی این لایحه گفت: امروز باید نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس را بررسی کنیم که به‌عنوان شروع کار نرخ کرایه مترو را در دستور کار قرار می‌دهیم. وی با بیان اینکه بر اساس این لایحه نرخ‌ها از اول اردیبهشت ۱۴۰۲ عملیاتی می‌شود، اظهار کرد: مدل نرخ‌گذاری در مترو این‌گونه است که یک ورودی برای مسافران پیش‌بینی می‌شود و بر اساس کیلومتر پیمایش کرایه تعیین می‌شود که در این مدل برای ساعات پیک و غیر‌پیک مبالغ متفاوت است و همچنین مبالغ کرایه برای افرادی که بلیت را به‌صورت حضوری‌ یا الکترونیک می‌خرند نیز متفاوت است. بر این اساس اگر شهروندان بلیت مترو را از سامانه «تهران من»‌ یا دیگر سامانه‌های الکترونیک خریداری کنند، ۱۰ درصد از مبلغ کلی بلیت کم می‌شود و اگر مسافر در ساعت غیر‌پیک سفر داشته باشد، ۱۵ درصد مبلغ کرایه کاهش می‌یابد.

تشکری‌هاشمی با بیان اینکه بر این اساس اگر افراد در ساعت غیرپیک و به‌صورت الکترونیکی بلیت تهیه کنند مبلغ پایه دوهزارو 295 تومان خواهد بود و اگر در ساعت پیک و به‌صورت الکترونیک بلیت خریداری کنند، مبلغ دوهزارو 700 تومان خواهد بود، گفت: چنانچه مسافران بلیت را در ساعت غیرپیک و به‌صورت حضوری‌ خریداری کنند، بلیت دوهزارو 550 تومان خواهد بود‌ اما اگر در ساعت پیک و به‌صورت حضوری خرید کنند، مبلغ سه‌هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: بر این اساس مبلغ ورودی مترو از حداقل دوهزارو 200 تا حداکثر سه‌هزار تومان خواهد بود و به ازای هر کیلومتر مسافت نیز ۲۰۰ ریال به مبلغ پایه اضافه می‌شود که البته تا دو کیلومتر اول رایگان است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: برای خط پنج نیز حداقل مبلغ ورودی سه‌هزارو 213 تومان خواهد بود که در صورت خرید پشت باجه و در اوج سفرها این مبلغ تا حداکثر چهارهزارو 200 تومان افزایش می‌یابد. البته دقت داشته باشید که این ماکزیمم هزینه برای سفر در ۳۴ کیلومتر مترو است. در‌حالی‌که یک مسافری که از حومه وارد تهران می‌شود، حداقل ۸۰ کیلومتر مسافت طی می‌کند. وی افزود: کسانی که از متروی هشتگرد استفاده می‌کنند، آنها نیز بر مبنای ساعت اوج و غیر‌اوج و خرید بلیت الکترونیک و غیر‌الکترونیک محاسبه می‌شود که از شش‌هزارو 273 تومان و تا حداکثر هشت‌هزارو 200 تومان این مبلغ تعیین شده است و بلیت فرودگاه امام نیز بر همین مبنا از حداقل ۱۰ هزار و ۴۴۲ تومان تا حداکثر ۱۱ هزار و ۶۰۲ تومان خواهد بود. تشکری‌هاشمی افزود: بر این اساس به‌طور میانگین قیمت بلیت مترو نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش داشته است و از آنجایی که نرخ تورم ۴۶ درصد تعیین شده، این افزایش نرخ کمتر از نرخ تورم است.

وی با بیان اینکه د‌رمورد بلیت تک‌سفره و کاغذی که صف‌های طولانی در ایستگاه‌های مترو ایجاد می‌کند نیز برای اینکه مردم رغبت کنند از بلیت الکترونیک استفاده کنند مبلغ پرداختی چهارهزار تومان برای سفرهای داخل شهر تعیین شده، گفت: بر همین اساس قیمت بلیت تک‌سفره برای کرج پنج‌هزار تومان، هشتگرد‌ 9هزار تومان و متروی فرودگاه امام ۱۵‌هزار تومان خواهد بود.

عضو شورای شهر تهران افزود: قیمت کارت بلیت نیز ۱۲ هزار تومان خواهد بود و همچنین برای اقشار خاص مانند کمیته امداد، بهزیستی، خانواده ایثارگران و... تخفیف‌ها با توجه به نظامات بلیت یکپارچه الکترونیک استمرار خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مبلغ شارژ در کارت‌ها قبلا ۵۰ هزار تومان بوده اما حالا حداقل ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود، گفت: اگر شهرداری توانست نرم‌افزار خود را ارتقا‌ دهد، مبلغ قابل شارژ افزایش خواهد داشت.

تشکری‌هاشمی با بیان اینکه در‌حال‌حاضر کارت بلیت‌ها شخصی هستند، اظهار کرد: به مسافرانی که حدفاصل سال‌های ۸۵ تا ۹۵ کارت بلیت ودیعه‌ای دریافت کردند، سه ماه فرصت داده می‌شود که نسبت به تبدیل کارت‌های خود اقدام کنند.

وی افزود: سقف واریزی کارت‌های ویژه ۱۵۰ هزار تومان افزایش می‌یابد و به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد و برای کارت بلیت‌های رایگان نیز حداکثر چهار سفر در روز پیش‌بینی شده است.

جلال بهرامی، معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران نیز در توضیح این لایحه با بیان اینکه مبلغ اورهال هر واگن از میزان درآمدی که دارد بیشتر است، گفت: ۱۵ درصد به مسافران بابت سفر در ساعات غیر‌پیک تخفیف داده می‌شود و اگر از کارت بلیت هم استفاده کنند، ۱۰ درصد دیگر به آنها تخفیف داده می‌شود و با یک سرجمع می‌بینیم که ۲۵ درصد تخفیف عمده به مسافران داده می‌شود و دقت داشته باشید که ما پیشنهاد شناورشدن قیمت بلیت مترو را نه برای افزایش درآمد بلکه برای تشویق شهروندان به سفر در ساعات غیر‌پیک دادیم. وی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر نرخ بلیت خطوط طولانی گفت: متروی هشتگرد و فرودگاه امام مسافران کمی دارد و دقت داشته باشید که یارانه بلیت متروی کرج هم توسط شهرداری تهران پرداخت می‌شود. هر‌چند‌ دولت یک‌سوم بهای خدماتی را که برای بلیت مترو باید بدهد، تأیید کرده اما هنوز این مهم محقق نشده است و ما افزایش ۳۱‌درصدی نرخ بلیت مترو را ارائه کردیم تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.

نهایتا اعضای شورای شهر تهران با افزایش ۳۱‌درصدی قیمت بلیت مترو موافقت نکردند و مقرر شد در سال آینده نرخ بلیت مترو ‌مانند سال جاری ۲۵ درصد افزایش داشته باشد و اعضای شورای شهر به این افزایش ۲۵‌درصدی رأی مثبت دادند. در حاشیه جلسه روز گذشته علیرضا نادعلی درخصوص انتشار فیش حقوقی ۳۰ میلیون تومانی یکی از کارمندان شورای شهر تهران نیز توضیح داد و گفت: کمیسیون شهرسازی متنی را در این خصوص آماده کرده که اطلاعات کامل در آن تشریح شده است. قطعا درباره آنچه شنیده‌ام، توضیحات قابل‌توجهی وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد تا ‌مانند موضوع فیش حقوقی قبلی برخی اطلاعات نادیده گرفته نشود.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به ساماندهی پارک دانشجو گفت: در بحث جمع‌آوری دست‌فروشان تعارض وجود دارد، این دسته از افراد در ‌حال فعالیت هستند اما فضای اطراف پارک دانشجو ساماندهی خواهد شد. به دلیل اغتشاشات و جلوگیری از التهاب بیشتر و همچنین به دلیل نوروز قرار بر این شد تا ساماندهی دستفروشان تئاتر شهر پس از عید انجام شود. او تأکید کرد: بوستان‌های تهران قابل‌دفاع نیست و باید به سمتی برویم تا تمام خانواده‌ها بتوانند از فضای بوستان‌ها استفاده کنند. ورودی آسیب‌های اجتماعی باز است و باید برای این ورودی‌ها فکر کرد زیرا وظیفه ما نباید تنها جمع‌کردن آسیب‌ها باشد.