|

پیشتازی محافظه‌کاران در اسپانیا

‌بر اساس نتایج یک نظرسنجی، حزب مردم احتمالا ۱۲۸ تا ۱۴۲ کرسی را از بین ۳۵۰ کرسی مجلس سفلی پارلمان اسپانیا به خود اختصاص خواهد داد. حزب محافظه‌کار مردم در اسپانیا بر اساس آخرین ارزیابی‌های صورت‌گرفته پیشتاز نظرسنجی‌های پیش از انتخابات سراسری در این کشور است.

‌بر اساس نتایج یک نظرسنجی، حزب مردم احتمالا ۱۲۸ تا ۱۴۲ کرسی را از بین ۳۵۰ کرسی مجلس سفلی پارلمان اسپانیا به خود اختصاص خواهد داد. حزب محافظه‌کار مردم در اسپانیا بر اساس آخرین ارزیابی‌های صورت‌گرفته پیشتاز نظرسنجی‌های پیش از انتخابات سراسری در این کشور است.

نتایج یکی از تازه‌ترین نظرسنجی‌ها که به سفارش روزنامه ال پاییس منتشر شد، نشان می‌دهد که حزب مردم در انتخابات سراسری ماه آینده با فاصله زیادی از حزب حاکم کارگران سوسیالیست پیروز خواهد شد و بیشترین کرسی‌ها را در مجلس قانون‌گذاری این کشور به دست خواهد آورد. این نظرسنجی که در روزهای ۱۲ و ۱۴ ژوئن انجام شده بر افزایش محبوبیت حزب مردم و بیشتر‌شدن فاصله این حزب با رقیب‌ اصلی‌اش حزب کارگران سوسیالیست اسپانیا در انتخابات پیش‌رو تأکید دارد.‌ بر اساس نتایج این نظرسنجی، حزب مردم احتمالا ۱۲۸ تا ۱۴۲ کرسی را از بین ۳۵۰ کرسی مجلس سفلی پارلمان اسپانیا به خود اختصاص خواهد داد. این در حالی است که نظرسنجی قبلی انجا‌م‌شده در این کشور طی روزهای ۳۱ می‌ تا اول ژوئن نشان می‌داد که حزب مردم احتمالا صاحب ۱۳۱ کرسی خواهد شد. نظرسنجی نشریه ال پاییس برای حزب کارگران سوسیالیست اسپانیا که قدرت را در این کشور در دست دارد، بین ۹۹ تا ۱۰۹ کرسی را در نظر گرفته، در‌حالی‌که این میزان در نظرسنجی قبلی ۱۰۷ کرسی تخمین زده شده بود. بر اساس گزارش رویترز، ائتلاف میان حزب مردم و حزب راست افراطی «بُکس» که به موجب نظرسنجی 

ال‌ پاییس احتمالا ۳۷ تا ۴۱ کرسی را در انتخابات پیش‌رو تصاحب می‌کند، ۱۷۶ کرسی و حتی بیش از آن به‌دست‌گرفتن اکثریت مطلق پارلمان و تشکیل دولت تضمین را خواهد کرد. پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا پس ناکامی حزب تحت رهبری خود و شریک ائتلافی کوچک دولتش، پودموس در انتخابات منطقه‌ای و شهرداری‌ها که اواخر ماه می‌ برگزار شد، تصمیم به برپایی انتخابات زودهنگام زد. او گفته است که رهبری حزب سوسیالیست را در این انتخابات بر عهده خواهد داشت و به دنبال ماندن در مقام نخست‌وزیری است. رأی‌گیری روز ۲۳ جولای در ‌حال شکل‌دادن به فضای انتخاباتی دو‌قطبی میان مخالفان تشکیل دولتی ائتلافی شامل حزب راست افراطی «بُکس» و دسته‌ای دیگر است که ائتلاف کنونی دولت با یک شریک اقلیتی متعلق به جریان چپ افراطی یعنی حزب «پودموس» را برنمی‌تابند. پودموس پس از ناکامی در انتخابات اخیر منطقه‌ای و شهرداری‌ها‌ با دیگر گروه‌های چپ افراطی ائتلاف کرد و حاصل این هم‌پیمانی، تأسیس یک تشکل سیاسی جدید موسوم به «سومار» شد. حزب سومار بر اساس نتایج نظرسنجی تازه ال پاییس در انتخابات ماه جولای بین ۳۴ تا ۳۶ کرسی را از آن خود خواهد کرد، در‌حالی‌که این میزان در نظرسنجی قبلی ۴۱ کرسی تخمین زده شده بود. ‌رویترز در گزارش خود که به ترسیم فضای سیاسی موجود در اسپانیا پیش از انتخابات پارلمانی زودهنگام در این کشور اختصاص یافته، آورده است که مابقی‌ کرسی‌ها به احزاب کوچک منطقه‌گرا خواهد رسید.‌ کمتر از یک ماه قبل، نتایج انتخابات شهرداری‌ها و ایالت‌های خودمختار اسپانیا برگزار شد و «حزب مردم» از جناح راست میانه توانست به پیروزی قابل‌توجهی دست یابد و حزب سوسیالیست حاکم را شکست دهد. ‌بر اساس داده‌های رسمی منتشر‌شده، حزب مردم به رهبری آلبرتو نونیز فیخو با کسب ۳۱.۵ درصد آرا (کمی بیش از هفت میلیون رأی) در مقابل حزب کارگران سوسیالیست به رهبری پدرو سانچز با ۲۸.۱ درصد آرا (شش میلیون و ۲۰۰ هزار رأی) به پیروزی رسید.‌ حزب مردم در این انتخابات در مقایسه با انتخابات مشابه در سال ۲۰۱۹ توانسته است ۹ درصد به آرای خود اضافه کند، در‌حالی‌که حزب سوسیالیست نسبت به انتخابات پیشین ۱.۲ درصد کاهش رأی داشته است.‌ ناظران می‌گویند هرچند حزب محافظه‌کار مردم به پیروزی در این انتخابات دست یافته، با‌این‌حال ممکن است برای تشکیل ائتلاف و اداره برخی مناطق به کمک احزاب راست افراطی نیاز داشته باشد. این نتایج نشان‌دهنده تغییر آشکار در نقشه سیاسی قدرت‌های محلی و منطقه‌ای در اسپانیا خواهد بود. دولت‌های منطقه‌ای اسپانیا قدرت و اختیارات بودجه‌ای زیادی در زمینه آموزش، بهداشت، مسکن و پلیس دارند. در انتخابات برگزار‌شده حزب مردمی توانست شهرهای مهمی مانند والنسیا و سویا را از تسلط سوسیالیست‌ها خارج کند و همین‌طور اکثریت مطلق را برای شهردار در مادرید، پایتخت، به دست آورد.