تقاضای یک خانواده داغدیده از نیروی انتظامی
پرونده تصادف جوانمان به دقت بررسی شود
دختر جوانی پس از پیادهشدن از تاکسی مورد اصابت موتورسواری قرار گرفته، با شدت زیادی پرتاب شده و بعد از لحظهای تلاش برای بلندشدن، توسط یک خودروی «جک» که سرعت بالایی داشته و قادر به کنترل خودرو نبوده، زیر گرفته میشود. این دختر جوان در همان لحظات اولیه جان خود را از دست میدهد
سمیه جاهدعطائیان: دختر جوانی پس از پیادهشدن از تاکسی مورد اصابت موتورسواری قرار گرفته، با شدت زیادی پرتاب شده و بعد از لحظهای تلاش برای بلندشدن، توسط یک خودروی «جک» که سرعت بالایی داشته و قادر به کنترل خودرو نبوده، زیر گرفته میشود. این دختر جوان در همان لحظات اولیه جان خود را از دست میدهد. افرادی که از نزدیک شاهد وقوع این حادثه بودند، چگونگی رسیدگی به این حادثه را سؤالبرانگیز میدانند. این حادثه تلخ نه تنها خانوادهای را عزادار کرده است بلکه اتفاقات حاشیهای آن باعث شد تا این خانواده در گفتوگو با «شرق» مطالبات خود را از مسئولان مطرح کنند. این حادثه دوم خرداد ماه گذشته در ساعت 23:08 دقیقه رخ داده اما زمان ثبت گزارش از وقوع این حادثه که طبق اعلام شاهدان انجام شده، به یک ساعت پس از این رخداد بازمیگردد در حالی که محل وقوع حادثه تا کلانتری 147 گلبرگ، تنها به اندازه یک خیابان فاصله داشته و طبق گفته شاهدان، خودروی اورژانس نیز پس از 20 دقیقه به صحنه میرسد.
جان شهروندان دیگر در خطر است
حوالی ساعت 12 شب بعد از وقوع سانحه با تلفن همراه «سارا» -قربانی این حادثه – که هیچ رمزی هم نداشت با نخستین شماره یعنی همسر برادرش تماس میگیرند و خبر تصادف و وخامت حال دختر جوان را میدهند. این خانواده به محل سانحه میرسند و با پیکر بیجان عزیزشان روی زمین و کنار خیابان روبهرو میشوند. پلیس به آنها اطمینان میدهد که مطابق با پلاک موتورسوار و شهادت حاضرانی که نام و شماره تماسشان در پرونده موجود است، به حادثه رسیدگی خواهد شد.
همسر برادر این مرحوم به خبرنگار «شرق» میگوید: «بعد از برخورد موتورسوار با سارا، رهگذران و رانندههای خودروهای عبوری موتورسوار را متوقف کرده و او را که قصد فرار داشته، کتک میزنند، پلاک را هم از روی موتور برمیدارند و اجازه نمیدهند که متواری شود. آنطورکه شاهدان گفتند، موتورسوار دیگری قبل از رسیدن خودروی نیروی انتظامی، موتورسوار ضارب را فراری داده و دوستان ضارب هم با ترفندهایی پلاک کَندهشده را برداشته و همراه با موتورسیکلت، متواری میشوند. متأسفانه به همین دلیل تمام مدارک و مستندات مورد نیاز برای پیداکردن موتورسوار متخلفی که از آن شکایت داریم، از دست رفته است».
او با ارائه توضیحاتی دیگر میافزاید: «زمانی که به محل حادثه رسیدیم بسیار شوکه و حواسپرت بودیم. لحظات روبهروشدن با بدن بیجان عزیزمان روی زمین بسیار نفسگیر بود. اصلا نمیتوانستیم روی توضیحات شاهدان ماجرا متمرکز شویم، اما خاطرمان هست که شاهدان نسبت به متواریشدن ناگهانی موتورسوار ناراحت و عصبانی بودند، اما تا زمان اعلام نیروی انتظامی نمیدانستیم که پلاک موتور هم به سرقت رفته است!».
«حمیدرضا کریمی» برادر این مرحوم با ابراز تأسف از آنچه در محل وقوع حادثه رخ داده به خبرنگار «شرق» میگوید: «در حال حاضر با متواریشدن موتورسوار، فقط راننده کمسنوسال خودروی دومی که خواهرم را زیر گرفته یعنی راننده جک در دسترس بوده و اعترافاتی هم داشته که البته با وثیقه نیز آزاد شده است؛ ما از مجریان قانون میخواهیم که موتورسوار متواری را پیدا کرده و او را به سزای تخلفش برسانند؛ بدون شک پیداکردن این موتورسوار کار چندان دشواری نیست. مهمتر اینکه، متخلف مورد نظر در صورت عدم پیگیری و اعمال قانون، همچنان نسبت به انجام تخلفات مشابه اقدام کرده و جان افراد دیگری را به خطر خواهد انداخت».
بیتفاوتی نسبت به جان شهروندان!
او خواهان دستگیری موتورسوار متخلف بوده و زمان شرح حادثه فوت خواهرش با بغض ادامه میدهد: «ما بعد از گذشت هفت روز از زمان وقوع حادثه و سپریشدن مراسم ترحیم با امید فراوان نسبت به برخورد با مسبب این حادثه تلخ، به کلانتری رفتیم و آنها در کمال ناباوری، اعلام کردند که ابتدا باید شکایتی تنظیم کرده و درخواست پیگیری و بررسی دوربینهای مداربسته احتمالی را بدهیم...! به خوبی میدانیم که باید مراحل قانونی را سپری کنیم ولی ما سؤال و ابهام داریم که اگر قربانی این حادثه، فردی مجهولالهویه بوده یا خانوادهاش نسبت به اعلام و پیگیری شکایت، ناآگاه بودند، چطور و چگونه امکان پیگیری علت فوت و بررسی تخلفی که باعث مرگ یک جوان شده، وجود داشت؟».
«کریمی» ادامه میدهد: «تنها با فاصله دو متر از محل وقوع حادثه دوربین مداربسته مغازهای وجود دارد، در حالی که طول مسیر بیش از هفت، هشت متر بوده و حتی شماره پلاک موتور یا تصویر ضاربان هم قابل تشخیص نیست. تصاویر این دوربین به صورت آهسته هم مورد بازبینی قرار گرفته اما تصاویر بسیار نامفهوم هستند. تمام دوربینهای طرح ترافیک هم بررسی شدند و در این دوربینها تنها چراغ ماشینهای عبوری قابل مشاهده است در حالی که اگر دوربینهای طرح ترافیک یا دوربینهای مربوط به ارگانهای دیگر حادثه را ثبت کرده یا چهره موتورسوار ضبط شده بود، سرنخهای بیشتر و قابل استنادی برای پیگیری در دست داشتیم».
به گفته او که از زبان شاهدان مطرح میکند، در گزارش راهنمایی و رانندگی از این حادثه، نقش موتورسوار که ظاهرا با چراغ خاموش در حال تردد بوده، نادیده گرفته شده و طبق اعترافات راننده، کروکی نهایی تنها به خودروی جک اختصاص دارد. طبق پیگیری وکیل پرونده، راننده خودروی جک اعتراف کرده است که به دلیل سرعت بالا و لباس تیره قربانی، قادر به تشخیص دختر جوان در کنار خیابان نبوده و تصور کرده که به نایلون یا کیسه مشکیرنگی برخورد کرده است. شاهدی اعلام کرده است که صدای برخورد و زیرگرفتن خودروی جک با این دختر جوان بسیار شدید بوده و راننده کمسنوسال خودروی جک را متوقف کرده است».
بررسی دقیق پرونده برای پیشگیری از حوادث احتمالی
«کریمی» برادر قربانی حادثه تصادف در اتوبان شهید سلیمانی با بیان اینکه چرا ازبینرفتن جان یک شهروند بیگناه اهمیت ندارد تأکید میکند: «به گفته شاهدانی که در صحنه حاضر و ناظر بودهاند، شهادت دادند و شماره تماسشان هم در پرونده ثبت شده است، موتورسوار متخلفی که خواهرم را پرت میکند، توسط موتور سوار دیگری فراری داده شده و ما نسبت به این موضوع شکایت داریم. این فرد خاطی با این اقدام جان افراد دیگری را به خطر انداخته و باید ضمن دستگیری، برخورد قانونی با آن صورت گیرد؛ عدم پیگرد قانونی موتورسوار میتواند عواقب بدی را برای شهروندان دیگر بههمراه داشته باشد». او تاکید میکند که رسانهایشدن این حادثه و به دنبال آن پیگیری نیروی انتظامی یا بررسی دقیق پرونده به پیشگیری از حوادث دلخراش اینچنینی کمک میکند و به رانندههای دیگر در این زمینه تلنگر میزند که با رعایت سرعت مطمئنه و توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی، جان عابران پیاده را به خطر نیندازند.