|

تراموا دوباره موضوع تذکر شورا به شهردار شد

تشکیل کمیته ویژه برای بازگشت فرمانده واحد شهری به برنامه هفتم

بیرون از صحن شورای شهر تهران تجمع کوچکی از دست‌فروشان خیابان ناصرخسرو است؛ می‌گویند 12 روز است که نان به خانه نبرده‌اند. شهرداری مانع می‌شود بساط کنند و می‌گویند هفت، هشت سال پیش در طرح ساماندهی شهرداری اجازه بساط‌کردن در خیابان را گرفته‌اند و غروب‌ها که دیگر بازار بسته می‌شود می‌آیند خیابان ناصرخسرو. سه‌شنبه پیش هم آمده بودند مقابل شورا اما در شورا کسی به حرفشان گوش نداده بود. روز یکشنبه در صحن شورا نیز چند عضو شورا در مخالفت با بساط‌گستری در تهران به شهردار تذکر داده بودند.

تشکیل کمیته ویژه برای بازگشت فرمانده  واحد  شهری به برنامه هفتم

شرق: بیرون از صحن شورای شهر تهران تجمع کوچکی از دست‌فروشان خیابان ناصرخسرو است؛ می‌گویند 12 روز است که نان به خانه نبرده‌اند. شهرداری مانع می‌شود بساط کنند و می‌گویند هفت، هشت سال پیش در طرح ساماندهی شهرداری اجازه بساط‌کردن در خیابان را گرفته‌اند و غروب‌ها که دیگر بازار بسته می‌شود می‌آیند خیابان ناصرخسرو. سه‌شنبه پیش هم آمده بودند مقابل شورا اما در شورا کسی به حرفشان گوش نداده بود. روز یکشنبه در صحن شورا نیز چند عضو شورا در مخالفت با بساط‌گستری در تهران به شهردار تذکر داده بودند. کمی جلوتر مردان و زنان کفن‌پوشی مقابل شهرداری ایستاده‌اند و فریاد می‌زنند شهرداری مصوبه‌ای از کمیسیون ماده 5 را اجرا کند. مال‌باختگان پروژه‌ای ساختمانی هستند. در صحن شورای شهر تهران هم دو عضو شورای شهر تهران به برخی از موضوعاتی که شهردار تهران در نشست خبری‌اش با رسانه‌ها در حوزه حمل‌ونقل مطرح کرده انتقاد دارند.

اما نگرانی اصلی نادیده‌گرفتن مدیریت واحد شهری در برنامه هفتم توسعه است. علی‌اصغر قائمی در نطق پیش از دستور خود به این موضوع پرداخت و گفت: مدیریت شهری در برنامه‌های توسعه با نقاط ضعف و قوت مورد توجه قرار گرفته و در شش دوره هنوز چیزی از مدیریت شهری را روی زمین نمی‌بینیم و عملا مدیریت واحد شهری محقق نشده است. باید در فرصت زمانی کوتاه نسبت به مدیریت واحد شهری توجه ویژه‌ای داشته باشیم و بتوانیم نظرات خود را بدهیم. این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ۲۶ درصد از ۱۱۸ حکم برنامه هفتم زیربنایی و تولیدی، ۱۶ درصد فرهنگی و آموزشی، ۲۹ درصد اقتصادی و بخش عمومی، ۱۱ درصد اجتماعی، شش درصد مدل اداره حکمرانی، شش درصد موارد سیاسی و سه درصد عمومی است، یادآور شد: مدیریت شهری در بخش حکمرانی می‌گنجد که باید این بخش را تا زمانی که فرصت داریم، دنبال کنیم.

به گفته او افزایش محدوده شهر تهران یکی از احکام برنامه است که ما در شورا و شهرداری از آن خبری نداشتیم، چه کسی می‌خواهد سرانه‌ها را در این افزایش حریم تأمین کند و اینها ابهاماتی است که از رئیس شورا خواستیم تا در این فرصت کوتاه نسبت به این موارد نظرات خود را مطرح کنیم. قائمی با تأکید بر اینکه مدیریت یکپارچه شهری که یک فرمانده واحد به نام شهردار دارد، در برنامه هفتم دیده نمی‌شود، گفت: ما و دستگاه‌های خدمات‌رسان شهری باید فرایند واحد و مشترک داشته باشیم تا بتوانیم آثاری از مدیریت واحد شهری را ببینیم. در نهایت پیشنهاد می‌شود کمیته‌ای برای پیگیری مطالبات مدیریت شهری در برنامه هفتم تشکیل شود.

 مطالعات  تراموا  به  شورا نرسیده است

در این جلسه سیدجعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، بخشی از صحبت‌های روز گذشته شهردار تهران را مورد انتقاد قرار داده و گفت: اگر قرار بر ساخت تونل‌های دوطبقه در متروی تهران باشد، ابتدا باید مطالعات جامع و کارشناسی‌شده با در نظر گرفتن معایب و محاسن آن انجام و گزارش مکتوب به شورای شهر ارسال شود تا صحن شورا در این خصوص تصمیم‌گیری کند، همچنین بنا بر تذکرات متعددی که در صحن شورا بارها از سوی بنده و دیگر اعضا نسبت به ساخت تراموا بیان شد تأکید داریم تا مطالعات و مستندات این طرح به شورا و کمیسیون تخصصی حمل‌ونقل ارائه نشده و نظریه مثبت داده نشده، به هیچ عنوان اقدام عملی صورت نپذیرد. تشکری‌هاشمی در ادامه طرح شکست‌خورده مونوریل در شهرهایی مانند تهران، قم و کرمانشاه را یادآوری کرد و گفت: نباید گره کوری که در اجرای طرح مونوریل گریبان مدیریت شهری وقت را گرفت این بار با عنوان تراموا مسئولان و مردم را دچار گرفتاری و صرف هزینه‌های بیهوده کند. وعده شهردار تهران برای ایجاد خط تروا موضوع تذکر نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران هم بود. او درخصوص افزایش مدل تراموا به ناوگان حمل‌ونقل از سوی شهرداری، گفت: در چند ماه گذشته شهرداری تهران تمایل خود را نسبت به نوعی از حمل‌ونقل عمومی پیشرو اما برای صد سال گذشته نشان داده، فارغ از اینکه تراموا مدل حمل‌ونقلی مناسبی برای شهر تهران است یا خیر که نتیجه آن را باید بعد از دریافت گزارش مهندسان مشاور متخصص در این حوزه مشاهده کرد، اما به طور خلاصه نتیجه پیگیری چندماهه کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در جهت دریافت پایه و اساس پیشنهاد تراموا برای شهر تهران به دریافت چند گزارش منتهی شد که مجموع این گزارش‌ها در حد و اندازه یک پروژه پایان‌نامه دانشجویی است که هیچ مشاور و راهنمای اهل فن نداشته است و مایه تعجب اینکه دست بر قضا مهندسان مشاور منتخب در این حوزه هم دارای رتبه هستند.

مهدی چمران هم درخصوص انعقاد تراموا گفت: قرار بوده اتوبوس‌های سه‌کابین خریداری شود و در برنامه بوده است، ال‌آرتی اتفاق جدیدی نیست و سال‌ها بحث بوده که عملیاتی شود اما هنوز مطالعات به نتیجه نرسیده و شهرداری روی آن کار می‌کند و شورا نیز کار خواهد کرد و اگر به نتیجه برسیم، عملیاتی خواهد شد؛ باید طرح به شورا بیاید.

  انتقاد  دوباره  به  نظافت  شهر

زهرا شمس‌احسان عضو دیگر شورای شهر تهران هم در تذکر روز گذشته خود تأکید کرد که شهرداری برای زمین‌های بایر میانه بوستان ولایت به مصوبه شورای عالی شهرسازی پایبند باشد. او به سخنان شهردار تهران درخصوص ایجاد شهرک 200 هکتاری فناوری اشاره کرد و گفت: تا طرح جدیدی در شورای عالی شهرسازی تصویب نشود اعلام هرگونه تغییر و تصمیم در مورد این اراضی امکان‌پذیر نیست. در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران در جریان بررسی گزارش حسابرسی سازمان مدیریت پسماند مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا با بیان اینکه تک‌تک اعضا تذکر دادند که نظافت تا نقطه مطلوب فاصله دارد، گفت: وضعیت نسبت به دهه قبل بهتر که نشده هیچ بلکه بدتر هم شده است. مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا نیز با اعلام اینکه ما هر روز در سطح شهر تردد می‌کنیم و می‌بینیم تغییری در نظافت شهر ایجاد نشده، یادآور شد: تا این لحظه ۵۱ تذکر به شهردار داده‌ام که در روزهای اول نظافت را مطرح کردم، یک سال قبل از ورود به شورا موارد را بررسی کردیم و سؤال ما این است که چه اتفاقی برای نظافت افتاد.

 گره کور نوسازی بافت فرسوده در  یافت‌آباد  جنوبی

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران هم روز گذشته در گزارش محله‌گردی‌اش از محله «یافت‌آباد» گفت: بافت فرسوده، زمین و املاک وقفی و ساخت‌وساز غیرمجاز سه چالش اصلی ناحیه سه منطقه 18 است، جنوبی‌ترین نقطه محله شهر تهران با بیش از 40 هزار نفر جمعیت که 70 درصد آن را بافت فرسوده و 60 درصدش را املاک وقفی تشکیل می‌دهد؛ بافت فرسوده، ملک وقفی و ریزدانه‌بودن ملک کمتر از 50 متر با هم گره‌ای در این ناحیه تشکیل داده که نه با دست و دندان، حتی با چاقوی برنده و تیز طی 40 سال گذشته تاکنون باز نشده و از شهردار منطقه، معاون شهرسازی و شهردار ناحیه می‌خواهیم پاسخ‌گوی مردمی باشند که در این گره پیچ در پیچ گرفتار شدند و تقاضای ساخت یک اتاق برای جداسازی فرزندانشان از اتاق خواب پدر و مادر برای رعایت حدود اخلاقی و شرعی دارند اما اجازه بهشان داده نمی‌شود. امانی اضافه کرد: در خانه پیرزنی که ساکن یک بافت فرسوده زیر 50 متر است رفتم و گفت خانه‌ام وقفی است؛ یعنی سند هم ندارد؛ چطور می‌توانیم اجازه دهیم ساخت‌وساز کند؟! تا می‌سازد تخریب را به عنوان یک عملکرد درخشان نشان می‌دهیم و آن را به رخ مردم می‌کشیم، با وجود تصویب طرح موضعی محله در کمیسیون ماده پنج، یک سال است که آقای خسروی، شهردار منطقه منتظر بارگذاری این مصوبه در سامانه شهرسازی است؛ این از عملکردهای خوب کمیسیون ماده پنج در این دوره است که برداشتند، این کمیسیون یک سال است که با عملکرد خوبش مشکل بافت فرسوده آنجا را حل کرده تا قدری به ساخت‌وساز رونق دهد اما هنوز در سیستم سامانه شهرسازی ننشسته است. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه 13 دستگاه اتوبوس سهم این ناحیه در حمل‌ونقل عمومی بوده که چهار دستگاه آن فقط فعال است و 9 دستگاهش از رده خارج شدند، گفت: سه دستگاه موجود نیز کاملا فرسوده است و مردم یک ساعت در ایستگاه اتوبوس منتظر آمدن اتوبوس می‌مانند، اکثر مردم خودروی شخصی ندارند. ترافیک در معابر کم‌عرض در کنار 

سد معبری که توسط وانت‌بارها و بساط‌گستران حتی در حاشیه معابر و نه فقط در پیاده‌روها ایجاد می‌شود، در ساعات قبل از ظهر هم کاملا مشهود است.

 برخی  وزارتخانه‌ها  ضد  شهرداری  هستند

در جلسه روز گذشته مهدی چمران هم از عملکرد دولت در برابر شهرداری تهران انتقاد کرد. رئیس شورای شهر تهران، در نقد به برخی نگاه‌های جانبدارانه به مجموعه‌های خدمت‌رسان مانند شوراها و شهرداری‌ها تأکید کرد: متأسفانه برخی وزارتخانه‌ها ضد شوراها و شهرداری‌ها هستند و نیاز است پس از این همه سال نگاه خود را به مدیریت شهری تغییر دهند. متأسفانه دولتی که برای او سر و دست می‌شکنیم به خوبی کار خود را انجام نداده، در بخشی از روند آن بانک مرکزی در امر اختصاص اعتبار، کوتاهی می‌کند و ما و مردم گلایه داریم و این شوخی نیست و گلایه جدی ماست. او تأکید کرد: باید از هر فرصتی برای خدمت استفاده کرد چراکه قدرت زوال‌پذیر است؛ توصیه می‌کنم بیایید و یک کار درست انجام دهید و مشکل مردم شهر را حل کنید، امیدواریم صدای درخواست ما به گوش دولتمردان برسد. در انتهای جلسه اعضای شورای شهر تهران به تعطیلی دو جلسه‌ای شورای شهر تهران رأی دادند و شورای شهر به تعطیلات تابستانی رفت.