|

در نشست خبری مؤسسه خیریه زنجیره امید مطرح شد:

حکم تخلیه اوقاف برای یک اقامتگاه مادر و کودک

اداره اوقاف شمیرانات با حکمی خواستار تخلیه اقامتگاه مادر و کودک مؤسسه خیره زنجیره امید شده است.

حکم تخلیه اوقاف برای یک اقامتگاه مادر و کودک

اداره اوقاف شمیرانات با حکمی خواستار تخلیه اقامتگاه مادر و کودک مؤسسه خیره زنجیره امید شده است.

مؤسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید تیر ۱۳۸۶ شروع به کار کرده است. آن‌طورکه در معرفی این مؤسسه آمده آنها خدمات درمانی خود را با کمترین هزینه به کودکان زیر ۱۸ سال بدون در نظر گرفتن دین، نژاد و ملیت و طبق استانداردهای بین‌المللی در رشته‌های قلب، ارتوپدی، ترمیمی و جراحی مغز و اعصاب ارائه می‌دهند.

مریم مرعشی، مدیرعامل مؤسسه خیریه زنجیره امید در نشست خبری خود به رسانه‌ها می‌گوید: «زنجیره امید یک بازوی اجرائی و خدماتی برای فوق تخصص اطفال است، بیش از ۱۶ هزار کودک در این مؤسسه جراحی شدند، در این میان مراحل درمان بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کودک پناهنده در این مؤسسه پیگیری و انجام شد. زنجیره امید فقط کمک‌هزینه درمان نیست بلکه همه مراحل درمان را انجام می‌دهد و کودکان می‌توانند به‌ همراه مادران خود در اقامتگاه زنجیره امید بمانند تا مراحل درمان آنها کامل شود».

او بیان می‌کند: «زنجیره امید یک مجموعه‌ای از فوق‌تخصص اطفال، پرستار، مددکار و تجهیزات است تا بتوانیم درمان باکیفیت ارائه بدهیم. ما با پزشک‌هایی کار می‌کنیم که در رشته خود باید فوق تخصص و متعهد باشند که درمان کودکان را خودشان به‌عهده بگیرند و اینکه از حیث آموزش انعطاف‌پذیر باشند و علم خود را به‌روز کنند».

3 روز تا تخلیه اقامتگاه مادر و کودک

علیرغم همه خدماتی که مؤسسه خیریه زنجیره امید به کودکان نیازمند ارائه می‌دهد اما حالا اقامتگاه کودک و مادر این مؤسسه با مشکلی مواجه شده است، محل این اقامتگاه که از اوقاف اجاره شده حالا باید تخلیه شود. مرعشی دراین‌باره می‌گوید: «اوقاف حکم تخلیه اقامتگاه کودک و مادر این مؤسسه را گرفته است، این اقامتگاه برای قبل و بعد از عمل جراحی کودکان است تا خدمات بگیرند اما گویا مسئولان اداره اوقاف توجیه نمی‌شوند و می‌گویند پرورشگاه خود را جای دیگری مانند جاده قم ببرید، درصورتی‌که اینجا پرورشگاه نیست، کودکان برای گذراندن طول درمان گاهی مجبورند پنج الی شش مرتبه در این اقامتگاه بمانند».

او ادامه می‌دهد: «این اقامتگاه براساس نیاز زنجیره امید تعریف شد، این یک مرکز تکمیلی درمان قبل و بعد از عمل جراحی است، در این اقامتگاه شبی ۳۲ مادر و کودک اقامت دارند و از خدمات توانبخشی با پروتکل اطفال که در کشور ما بسیار کم است بهره می‌برند، از نظر کارشناسی اینجا کامل‌ترین مرکز توانبخشی با پروتکل اطفال است، چراکه تمام موارد مورد نیاز برای درمان کودکان در این اقامتگاه وجود دارد. کودکان در مرکز ما از نظر تغذیه حمایت می‌شوند، برنامه‌های تفریحی دارند و برای آنها جشن تولد گرفته می‌شود». مرعشی می‌گوید: «در گذشته اداره اوقاف خیلی منطقی اجاره‌بهای ساختمان را افزایش می‌داد و ما هم پرداخت می‌کردیم، اما متأسفانه از سه سال قبل، از زمانی‌که آقای خاموشی در اوقاف مسئولیت گرفتند با وجود سه جلسه‌ای که با او داشتیم، حتی دکتر شهریاری از کمیسیون بهداشت مجلس در برخی جلسات بودند و تأکید کردند در این مؤسسه شائبه سیاسی و اقتصادی وجود ندارد، باز هم اداره اوقاف با ما همکاری نکرد، بعد از دوره کرونا اجاره اقامتگاه را ناگهان افزایش دادند، همین چند روز قبل از اوقاف تماس گرفتند و گفتند اجاره اینجا باید ماهانه یک میلیارد شود».

مرعشی در پاسخ به این پرسش که آخرین تصمیم اوقاف برای اقامتگاه مادران و کودکان مؤسسه زنجیره امید چیست، می‌گوید: «از سال گذشته تا امروز ۱.۵ میلیارد بابت اجاره‌بها از ما گرفته‌اند و با چک تضمینی که از ما داشتند یک میلیارد هم از حساب مؤسسه برداشت کردند، انگار که نمی‌خواهند ما اینجا بمانیم، الان هم با حکم تخلیه سه روز فرصت داده‌اند که اقامتگاه را تخلیه کنیم».

شهرداری تهران مانعی برای ساخت بیمارستان

مدیرعامل مؤسسه خیریه زنجیره امید درباره مراحل ساخت بیمارستان این مؤسسه بیان می‌کند: «در منطقه جوادیه هم جلوی ساخت بیمارستان ما را گرفته‌اند، امیدوارم هرکسی که مسئول این کشور می‌شود به مسائل این‌چنینی دید سیاسی نداشته باشد، متأسفانه رئیس دانشگاه تهران و آقای زاکانی شهردار تهران جلوی ساخت این بیمارستان را گرفته‌اند، جایی‌ که اگر ساخته شود آنجا هم اقامتگاه کودک و مادر داریم، این بیمارستان طبق استانداردهای دنیا و متناسب با ویژگی‌های ما در کشور طراحی شده است اما جلوی ساخت آن را گرفته‌اند».

او ادامه می‌دهد: «در آخرین جلسه با شهردار تهران آقای زاکانی گفتند که مشکل ما با زنجیره امید نیست بلکه شهرداری با دانشگاه تهران مشکلاتی دارد، اما این حرف‌ها مانند دعوای صوری است که راه انداخته‌اند. من نه به‌عنوان مدیرعامل این مؤسسه بلکه به‌عنوان شهروند تهران هنوز نتوانستم متوجه شوم داستان توقف پروژه ساخت بیمارستان برای چیست و علیرغم تمام پیگیری‌ها هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است. چه چیزی از این مؤسسه دارید که اجازه کار نمی‌دهید، اگر دلیلی دارید بیایید بگویید و مؤسسه را هم پلمب کنید، اما امروز هم شهرداری جلوی ساخت بیمارستان را گرفته‌ و هم اوقاف می‌خواهد اقامتگاه کودکان و مادران را تخلیه کند».

مرعشی ادامه می‌دهد: «این مؤسسه باید در همه زمان‌ها کار کند، از زمانی که ما شروع به کار کردیم همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشتیم، اما در سه سال گذشته وزارت بهداشت نه تنها هیچ همکاری‌ای با ما نداشت بلکه سنگ‌اندازی هم کرد، متأسفانه انگار روی انگیزه‌های فردی و شخصی این برخوردها را با ما می‌کنند، قرار بود بیمارستان ساخته شود، ما در آن تجهیزات خوب بگذاریم و آموزش و اعزام‌های خوبی داشته باشیم تا انگیزه‌ای شود برای متخصص‌ها که بیایند در رشته‌های خاص مربوط به اطفال آموزش ببینند و متخصص شوند، این را بگویم، امروز فوق تخصصی اطفال در خطر است، تا دو، سه سال آینده با کمبود فوق تخصص اطفال مواجه هستیم، اگر این رشته را حمایت نکنیم ظرفیت عمل‌های ما به شدت پایین می‌آید».

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها