|

تهران گرم‌تر می‌شود

اداره کل هواشناسی اعلام کرد: از روز چهارشنبه (۱۰ مرداد) روند افزایشی دما و تداوم هوای گرم پیش‌بینی می‌شود. بر‌اساس تحلیل الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، وضعیت جوی استان تهران آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی همراه با افزایش ابر و وزش باد و در ساعات بعد‌از‌ظهر در نیمه جنوبی و بخش‌های غربی استان گاهی وزش باد شدید و احتمال خیزش موقت گرد‌و‌خاک، افزایش برخی آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا و در ارتفاعات به‌خصوص ارتفاعات شرقی استان و فیروزکوه افزایش ابر و رگبار باران با احتمال رعد‌و‌برق پیش‌بینی می‌شود.

تهران گرم‌تر می‌شود

شرق:‌ اداره کل هواشناسی اعلام کرد: از روز چهارشنبه (۱۰ مرداد) روند افزایشی دما و تداوم هوای گرم پیش‌بینی می‌شود. بر‌اساس تحلیل الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، وضعیت جوی استان تهران آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی همراه با افزایش ابر و وزش باد و در ساعات بعد‌از‌ظهر در نیمه جنوبی و بخش‌های غربی استان گاهی وزش باد شدید و احتمال خیزش موقت گرد‌و‌خاک، افزایش برخی آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا و در ارتفاعات به‌خصوص ارتفاعات شرقی استان و فیروزکوه افزایش ابر و رگبار باران با احتمال رعد‌و‌برق پیش‌بینی می‌شود. از روز چهارشنبه (۱۰ مردادماه) روند افزایشی دما و تداوم هوای گرم مورد انتظار است. بر‌اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین نقطه استان تهران گزارش شده است. آسمان تهران نیز امروز صاف تا قسمتی ابری، گاهی افزایش باد با بیشترین و کمترین دمای ۳۹ و ۲۶ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود. آسمان پایتخت فردا (۱۱ مردادماه) کمی ابری تا نیمه‌ابری، گاهی همراه با وزش باد خواهد بود و دمای هوا در گرم‌ترین و سردترین زمان به ۳۸ و ۲۷ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه شهریور

بر‌اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تا نیمه شهریور بارش در سواحل خزر به‌ویژه در نیمه شرقی آن و نیمه اول شهریور کمتر از نرمال است. در هفته سوم بارش تابستانی در جنوب-جنوب‌ شرق گرایش به بیش از نرمال دارد. بیشترین نابهنجاری مثبت دما نیز طی دو هفته آینده (۱ تا ۳ درجه سلسیوس) در مناطق مرکزی و شرقی رخ می‌دهد.

بر‌اساس اعلام پژوهشکده اقلیم‌شناسی و تغییر اقلیم پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هفته اول (۸ تا ۱۴ مرداد) در استان‌های ساحلی خزر، شمال ‌غرب و دامنه جنوبی البرز غربی ۱ تا ۲ درجه کمتر از نرمال، بخش‌هایی از نوار غربی و مناطق ساحلی دریای عمان و تنگه هرمز نرمال و سایر مناطق کشور ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال خواهد بود و بیشترین افزایش (۳ تا ۶ درجه) در مناطق مرکزی و شرقی ایران رخ می‌دهد. در هفته دوم دمای هوا در استان‌های ساحلی خزر، شمال‌ غرب، نوار غربی کشور و مناطق ساحلی دریای عمان و خلیج فارس نرمال تا یک درجه کمتر از آن و در سایر مناطق بین ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال خواهد بود و بیشترین افزایش (۳ تا ۶ درجه) در مناطق مرکزی و شرقی ایران رخ می‌دهد.

دمای هفته سوم تا ششم متعادل برای اغلب مناطق کشور تا ۲ درجه بیش از نرمال برآورد می‌‌شود. بر‌اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور طی دو هفته آینده (۸ تا ۲۱ مرداد) در استان‌های ساحلی خزر، مناطق محدودی از دامنه‌های جنوبی، کوه‌های البرز غربی، مناطقی از شمال ‌غرب، نوار شمال ‌شرق و برخی نقاط جنوب-‌جنوب ‌شرق بارش رخ می‌دهد. بارش انباشته برای بخش‌هایی از گیلان و اردبیل با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر پیش‌بینی شده است. سایر مناطق کشور بی‌بارش خواهند بود یا بارش مؤثری دریافت نمی‌کنند.

در هفته سوم (۲۲ تا ۲۸ مرداد) میانگین بارش کشور بیش از نرمال خواهد بود. وسعت بارش‌ها در جنوب-جنوب‌ شرق کشور گسترش می‌یابد و بارش انباشته در بخش‌هایی از این منطقه همچنین غرب سواحل خزر با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد، بین ۲۰ تا ۵۰ میلی‌متر خواهد بود. انتظار می‌رود بارش کشور در هفته چهارم در محدوده نرمال آن باشد. شایان توجه است که بارش نرمال این فصل در بسیاری از مناطق کشور نزدیک صفر میلی‌متر است. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، میانگین بارش هفته‌های پنجم و ششم در نوار شمالی کشور در محدوده نرمال برآورد می‌شود و سایر مناطق کشور بی‌بارش یا بارش آنها ناچیز است.

 

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها