|

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی:

شهریه ۷۵ درصد مدارس غیردولتی زیر ۳۰ میلیون است

۱۴ درصد دانش‌آموزان کشور معادل حدود ۲.۵ میلیون نفر در ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می‌کنند، ازاین‌رو در چند سال اخیر نظارت بر فعالیت و شهریه این مدارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

شهریه ۷۵ درصد مدارس غیردولتی زیر ۳۰ میلیون است

ایرنا:‌ ۱۴ درصد دانش‌آموزان کشور معادل حدود ۲.۵ میلیون نفر در ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی تحصیل می‌کنند، ازاین‌رو در چند سال اخیر نظارت بر فعالیت و شهریه این مدارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

از آنجا که افزایش نامتعارف شهریه در هر سال به یکی از دغدغه اصلی خانواده‌ها تبدیل شده است، علاوه بر وزارت آموزش و پرورش، سازمان تعزیرات هم به این موضوع ورود پیدا کرده و سالانه مدارس متخلف را اعلام می‌کرد؛ اما از امسال و بر اساس قانون جدید مجلس شورای اسلامی، وظیفه نظارت بر مدارس غیردولتی به این وزارتخانه محول شده است.

در این راستا، احمد محمودزاده درباره نظارت بر شهریه مدارس غیردولتی اظهار کرد: سازمان تعزیرات با توجه به قانون جدید مدارس غیردولتی در مجلس شورای اسلامی، امسال حق ورود به نظارت مدارس غیردولتی را ندارد و شورای نظارت وزارت آموزش و پرورش جریمه نقدی مدارس را برای اضافه شهریه از مؤسسان می‌گیرد و نظارت کامل به این موضوع دارد.

شورای نظارت آموزش و پرورش منطقه به منطقه را ارزیابی می‌کند و همچنین اولیا می‌توانند با آنها در ارتباط باشند. قرار است جایی اگر شهریه بیشتر گرفته شد، این موضوع در شورای نظارت مطرح و شهریه اضافه به دانش‌آموز بازگردانده می‌شود.

وی افزود: آموزش و پرورش در مناطق و استان‌ها، شورای نظارت دارد که مدارس را به‌طور کامل می‌شناسد. برای مثال، شورای نظارت می‌داند که به‌طور دقیق در هر منطقه چند مدرسه با چه میزان شهریه و کدام خدمات آموزشی و پرورشی فعالیت دارد که اگر تعزیرات بخواهد از تهران، مدارس متخلف را جریمه کند، اصلا امکانش نیست.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با اشاره به اینکه شورای نظارت آموزش و پرورش منطقه به منطقه، مدارس را ارزیابی می‌کند، افزود: همچنین اولیا می‌توانند با این شورا در ارتباط باشند و در‌صورتی‌که مدرسه‌ای شهریه بیش از مبلغ تعیین‌شده دریافت کند، این موضوع در شورای نظارت مطرح شده و شهریه اضافه به دانش‌آموز بازگردانده می‌شود.

جریمه یک تا صد درصدی شهریه در مدارس متخلف

محمودزاده یادآور شد: همچنین قانون‌گذار این اجازه را به سازمان مدارس غیردولتی داده که در قالب شورای راهبردی وزارتخانه و شورای نظارت در استان‌ها و مناطق، مدارس متخلف را از یک تا صد درصد شهریه جریمه کند.

وی خاطرنشان کرد: البته موضوع تخلفات شهریه‌ای که در رسانه‌ها بسیار به آن پرداخته می‌شود، در اکثر استان‌ها نداریم و در محدوده کمی است که به‌موقع هم به شورای نظارت اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هرچند فرایند شهریه قسط‌‌بندی و در طول سال از خانواده‌ها گرفته می‌شود، اما این تخلفاتی که گفته می‌شود درواقع در گفتمان‌های اولیه بین مدرسه و والدین است؛ بنابراین امکان نظارت و رسیدگی به این موضوع وجود دارد.

محمودزاده عنوان کرد: سال‌ گذشته ۲۵۰ مدرسه تخلفات شهریه‌ای داشتند که تذکر دادیم و موضوع رفع شد، اما دریافت شهریه یک بخش از موضوع مدرسه‌داری است و ما قوانین حمایتی از مؤسسان مدارس غیردولتی داریم که به‌طور کامل اجرا نمی‌شود.

وی افزود: به‌طور مثال طبق قانون بانک مرکزی مکلف است که بین ۳۵ تا ۵۰ درصد نیاز مدارس غیردولتی را به صورت وام چهار درصد در اختیار مؤسس قرار دهد، اما بانک مرکزی این موضوع را کامل محقق نکرده است که اگر این بخش از حمایت‌ها و قوانین و مقررات شکل پذیرد، تخلفات کمتر می‌شود. رئیس مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: اکنون یک‌و‌نیم درصد مدارس شهریه ۸۶ تا ۹۸ میلیون تومانی از والدین دریافت می‌کنند و در استان‌ها رقم بالاتر از ۴۶ میلیون تومان برای شهریه نداریم.

محمودزاده یادآورشد: مبلغ بالای شهریه فقط در برخی از مناطق تهران اتفاق می‌افتد که البته بخشی از آنها خدمات مناسبی ارائه می‌دهند و بخشی دیگر هم که شهریه اضافه دریافت می‌کنند، ما بر آنها نظارت داریم.