بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران بیان کرد:
شیوع سکته مغزی از بسیاری از بیماریها بیشتر است
رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین هم از بسیاری از بیماریهای دیگر مانند اماس بیشتر است.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین هم از بسیاری از بیماریهای دیگر مانند اماس بیشتر است.
به گزارش انجمن سکته مغزی ایران، بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران، با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بینالمللی سکته مغزی ایران در روزهای 9 تا 11 آبان در مرکز همایشهای هتل قلب تهران، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره ارتقای سطح درمان سکته مغزی از طریق افزایش اطلاعرسانی، آموزش جامعه پزشکی و درخواست امکانات و وسایل برای درمان سکته مغزی در ایران است.
او گفت: انجمن سکته مغزی ایران تلاش دارد تمام بخشهایی را که در درمان سکته مغزی نقش دارند، مانند توانبخشی، پرسنل اورژانس، پرستاری و... هماهنگ کند و این کنگره نیز کنگره متخصصان مغز و اعصاب بهتنهایی نیست، بلکه کنگره سکته مغزی ایران است که به طور کلی کنگرهای متشکل از متخصصان مغز و اعصاب، همکاران توانبخش و فیزیوتراپ، نرسینگ و پرسنل اورژانس است. زمانی افزود: تلاش میشود از ارتباطات بینالمللی در این کنگره استفاده شود، امیدواریم این کنگره بتواند به اهداف خود با امکانات موجود دست یابد. این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: سن شیوع سکته مغزی در ایران مانند دیگر کشورها و در سنین بالاست، اما توجه به سکته مغزی در سنین پایین به این دلیل است که سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین هم از بسیاری از بیماریهای دیگر مانند اماس بیشتر است.
او ادامه داد: خوشبختانه، از آنجایی که برای درمان حاد سکته مغزی و جلوگیری از سکته مغزی بعدی در بیماران جوان، میتوان اقدامات مؤثری انجام داد، بیماران سکته مغزی در سنین پایین مورد توجه زیاد قرار گرفتند و درک و دانش بیشتری که در سالهای اخیر دراینباره پدید آمده، باعث شده است بسیاری از بیماریهایی را که در جوانان و حتی کودکان در گذشته بهعنوان سکته مغزی نمیشناختیم، شناسایی کنیم.
ریئس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به این مهم که قطعا سن سکته مغزی پایین آمده است، عنوان کرد: براساس شرایط نامناسب محیطی، آلودگیها، مصرف بیرویه قلیان و بسیاری مسائل اجتماعی دیگر سن شیوع سکته مغزی پایین آمده است، البته و متأسفانه در ایران سیستم ثبت بیماریها را نداریم و دراینباره نمیتوان اظهارنظر علمی داشته باشیم.
زمانی با این بیان که علائم و نشانههای سکته مغزی متفاوت است، افزود: هر علامت مغز و اعصاب اگر به شکل حاد ایجاد شود، میتواند علائم سکته مغزی باشد، اما آنچه در تبلیغات عمومی انجمنهای سکته مغزی، محور است، سه علامت کجشدن صورت، اختلالات تکلم و ضعف دست است.