نگاهی به برنامه «گل یا پوچ» ستارههایی که درخشیدند
وقتی از تأثیرگذاری محصولات پلتفرم بین مخاطبان ایرانی صحبت میکنیم، به این گزاره میرسیم که تا به امروز خلاقیت در ساخت برنامههای ترکیبی و سرگرمی، نتایج خوبی میان مخاطبانش داشته است؛ آنقدر که تا مدتها تبدیل به یک جریان شده است. فیلیمو در کنار ساخت سریالهایی که طیف زیادی از علاقهمندان را با خود همراه کرده، همواره در ساخت برنامههای ترکیبی پیشگام و موفق ظاهر شده است.
وقتی از تأثیرگذاری محصولات پلتفرم بین مخاطبان ایرانی صحبت میکنیم، به این گزاره میرسیم که تا به امروز خلاقیت در ساخت برنامههای ترکیبی و سرگرمی، نتایج خوبی میان مخاطبانش داشته است؛ آنقدر که تا مدتها تبدیل به یک جریان شده است. فیلیمو در کنار ساخت سریالهایی که طیف زیادی از علاقهمندان را با خود همراه کرده، همواره در ساخت برنامههای ترکیبی پیشگام و موفق ظاهر شده است. نمونه اخیرش ساخت «گل یا پوچ» است که بهسرعت یکی از برنامههای محبوب بین مخاطبان شبکه نمایش خانگی شد. برنامههایی که از حرفهایهای بازی گل یا پوچ دعوت کرد تا با این بازی سنتی و جذاب مخاطبانش را سرگرم کند. قطعا حدسزدن اینکه این برنامه تا این میزان مخاطب و نظر مثبت داشته باشد در ابتدا کمی دور از ذهن بود، اما به یقین یکی از برنامههای موفق شبکه نمایش خانگی و پلتفرم فیلیمو همین برنامه است. نکته قابل توجه، تأثیری است که این برنامه روی شرکتکنندگانش داشته.
امید شجاعی، از شرکتکنندگان برنامه «گل یا پوچ»، درباره تجربه حضور در این برنامه به «عصر ایران» گفت: «اولین بار وقتی 11-12 سالم بود به همراه دوستانم به کافهای رفته بودم. آنجا بازی گل یا پوچ را دیدم و جذبش شدم. در آن جمع البته من را راه نمیدادند که بازی کنم اما بعدها تمرین کردم تا بتوانم به آن جمع برای بازی راه پیدا کنم. نحوه ورودم به برنامه گل یا پوچ هم اینچنین بود که یکی از دوستانم با یکی از دستیاران کارگردان دوست بود. در یکی از صحبتهای دوستانه متوجه ضبط این برنامه شدم و درباره چندوچون آن سؤالاتی پرسیدم. به همین ترتیب شمارهام را دادم و بعد به من زنگ زدند. در ابتدا فکر میکردم این یک برنامه جدی نیست. فکر میکردم این گروه پیش از این در یک بازی واقعی باختهاند و حالا میخواهند جبران کنند. حتی وقتی پشت سوله رسیده بودم فکر میکردم چنین برنامهای واقعیت ندارد، ولی وقتی داخل شدم و دکورها و دوربینها را دیدم، دیگر اطمینان پیدا کردم».
شجاعی که بعد از این برنامه به چهره آشنایی میان مردم تبدیل شده است، در بخشی از صحبتهایش گفت: «گل یا پوچ یک بازی سنتی ایرانی و درعینحال بسیار ساده است. از سوی دیگر، تعداد در آن معنا ندارد؛ یعنی چندین نفر میتوانند به این بازی بپردازند. هیچ ابزار خاصی هم نیاز ندارد. آقای ادیبزاده برای همه مثل پدر بود. کنار ایشان خیلی چیزها یاد گرفتیم و ما را مثل فرزند خود دوست داشتند. با کمیل هم رفاقت زیادی داشتیم. وحید و کمیل مثل برادر برای من بودند. با همه بچهها البته ارتباط دارم».
فینال این برنامه تماشاگران زیادی داشت و هیجان نتیجه بازی برای شرکتکنندگان و مخاطبانش به یک میزان بود. شجاعی درباره نظراتی که بعد از مسابقه فینال از سمت مردم دریافت میکند، توضیح داد: «خیلیها گفتند ما در فینال بازی را رها کردیم درحالیکه اینچنین نبود بلکه آن روز، روز ما نبود. تیم مقابل هم البته تیم قویای بود. بااینحال من برای تیم قهرمان خوشحالم و به نظرم لیاقتش را داشت. بازخورد خیلی خوبی هم از مردم گرفتیم. حجم عظیمی از محبت از مردم دریافت کردیم. حتی برخی پیام میدادند و میگفتند در زندگی شخصی ما را راهنمایی کن. از لحاظ موقعیت شغلی هم اثرگذار بود. برخی به مغازه ما میآمدند و آنچه را میخواستند از ما تهیه میکردند. حتی خیلیها لطف داشتند و به من پیشنهاد بازیگری میدادند».
علی ادیبزاده از شرکتکنندگان پیشکسوت و مسلط این بازی بود. او هم درباره حضورش در «گل یا پوچ» به خبرآنلاین گفت: «من از حدود ۱۰-۱۱سالگی در خانه با بچههای خانه و همسایهها گل یا پوچ بازی میکردم ولی مبتدی بودم و ترفند خاصی هم بلد نبودم. اولین بار به این شکل شروع کردم و آرامآرام شکل بازی ما متفاوت شد. در دوران سربازی هم بازی گل یا پوچ و شطرنج داشتیم، ولی بااینحال هیچوقت گل یا پوچ را به شکل حرفهای دنبال نکردم. مثلا به قهوهخانهای نرفتم تا تمرین کنم. خودم به این بازی علاقه داشتم و این علاقه تبدیل به تسلط به ترفندهایی در این بازی شد. من علاقه زیادی به شعبدهبازی و ترفندهای دستی داشتم. حتی یادم است یک بار به محل سکونتمان شعبدهبازی آمده بود که من از کارهای او حیرت کرده بودم. البته همانجا یکی از ترفندهایش را لو دادم. آن شعبدهباز به من گفت تو هوش بالایی داری، دوست داری شاگرد من شوی؟ که من این پیشنهاد را رد کردم».
او که خود را برای فصل دوم این برنامه آماده کرده است، ادامه داد: «من در این سری از برنامه یکسری ترفندها را اجرا کردم اما برخی ترفندها را نگه داشتم تا اگر «گل یا پوچ» فصل دیگری هم داشت و از من هم دعوت کردند در آنجا اجرا کنم. مخاطبان هم البته لطف زیادی به من نشان دادند و من از آنها ممنونم».
این بازیکن باسابقه گل یا پوچ، در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: «من قبل از انقلاب در تلویزیون فعالیت میکردم به همین ترتیب صداگذاری دو سه قسمت سریال «داییجان ناپلئون» را انجام دادیم. بااینحال از 12سالگی همیشه دوربین داشتم و الان هم دوربینهای حرفهای خوبی دارم که با آنها چند فیلم ساختهام. درواقع همیشه دست به دوربین بودهام. بدترین باخت ما در فینال بود. گرچه اوایل بازی ما جلو بودیم ولی کمی روحیه خود را باختیم. قسمت نبود که ما ببریم. ما گروه خوبی داشتیم، همه حرفشنوی داشتند، مؤدب بودند و بازیهای خوبی داشتند، اما ما در فینال بدشانسی داشتیم. بااینحال دوست داشتم با آقای مسلم نجفی همگروه شوم».
«گل یا پوچ» بیتردید یکی از بهترین برنامههای سرگرمی سالهای اخیر با تعداد زیادی از مخاطبان پیگیر و علاقهمند است که قطعا بسیاری منتظر آغاز فصل بعدی آن هستند. برنامههای که از ستارههای جدید با توانمندی خاص رونمایی کرد و بار دیگر از اصالت بازیهای ایرانی حرف زد.