|

در وادی دلدادگی‌های سفر

مسیر یا مقصد؟

دومین رویداد سخنرانی‌های «الهام‌بخش تجربه‌شده» با عنوان «رؤیای پاییزی سفر» با حضور «سید‌احمد محیط‌طباطبایی» و «فخرالسادات غنی» در باغ‌موزه نگارستان تهران برگزار شد.

مسیر یا مقصد؟

دومین رویداد سخنرانی‌های «الهام‌بخش تجربه‌شده» با عنوان «رؤیای پاییزی سفر» با حضور «سید‌احمد محیط‌طباطبایی» و «فخرالسادات غنی» در باغ‌موزه نگارستان تهران برگزار شد.

در آغاز این رویداد، ‌سپهر آب‌روش‌، طراح، ایده‌پرداز و بنیان‌گذار این سخنرانی‌ها، درباره نخستین رویداد برگزار‌شده توضیحاتی ارائه کرد و ادامه داد: «در نخستین رویداد از حضور برخی استادان فن برای ارائه مباحث آکادمیک سفر استفاده کردیم و اینک در دومین رویداد قرار است از تجربه و خاطرات افراد حرفه‌ای در حوزه سفر و کسانی که سال‌های متمادی به سفرهای فردی و گروهی رفته‌اند استفاده کنیم».

در این نشست، ‌فخرالسادات غنی‌ در سخنانی کوتاه‌ انسان را موجودی توصیف کرد که «از ابتدای زندگی و حتی در دوران زندگی در رحم مادر به سفر می‌پردازد و سفر زندگی وی از همان روزها‌ آغاز می‌شود».

در این رویداد ‌سیداحمد محیط‌طباطبایی‌ نیز با ارائه تعریف جدیدی از موزه، کشور ایران را یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های دنیا دانست و گفت: «در موزه‌ها، انسان‌ها چیزهای زیادی می‌آموزند و با مفاهیم جدید آشنا می‌شوند».

او «گردشگری را ایجاد‌کننده شناخت، آگاهی و شجاعت» دانست و گفت: «شناخت و آگاهی باعث پدید‌آمدن صلح می‌شود و وقتی درک انسان‌ها نسبت به هم افزایش می‌یابد، جنگ‌ها نیز فروکش می‌کند».

محیط‌طباطبایی سپس به اهمیت سفرنامه‌ها پرداخت و گفت: «مثلا سفرنامه ناصرخسرو تنها یک کتاب معمولی نیست، بلکه این کتاب معماری، کتاب جغرافیا‌ و کتاب ارائه نگاهی تازه است. از این جهت ثبت سفرنامه‌ها و مراجعه به آنها نتایج ارزشمندی خواهد داشت».

او سفرها را ایجاد‌کننده آگاهی و درک بهتر و بیشتر از اطراف و جهان پیرامون دانست و در‌این‌باره گفت: «شما به‌عنوان مسافر، سفیر فرهنگ و تمدن ایرانی هستید و باید توانایی‌ها و فرهنگ ایران را در جای‌جای جهان ترویج کنید».

‌محیط‌طباطبایی‌ با استقبال از وجود آثار ایرانی در موزه‌های دنیا تصریح کرد: «مایه مباهات است که آثار تمدن کشورمان در موزه‌های لوور فرانسه به نمایش درمی‌آید و تمدن ایران را به جهانیان نشان می‌دهد».

او اظهار کرد: «البته مهم است که این آثار به نام ایران و فرهنگ و تمدن ایرانی به نمایش گذاشته شود و زیر آن عناوین دیگر مانند تمدن اسلامی‌ یا شرقی نوشته شود».

این چهره صاحب‌نام حوزه گردشگری، سیر و مسیر سفر را بااهمیت‌تر از مقصد دانست و گفت: «در بسیاری از اوقات مسیری که مسافر را به مقصد می‌رساند اصالت و تأثیر دارد و مقصد خود اهمیت زیادی در‌این‌باره ندارد».

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها