|

چند تغییر در یک خاک‌سپاری

به نظر می‌رسد پاپ جدید می‌خواهد تغییراتی در شیوه مرسوم خاک‌سپاری انجام دهد. پاپ فرانسیس تصمیم گرفته است به‌جای دفن در سه تابوت داخل هم، در یک تابوت ساده چوبی به خاک سپرده شود. همان‌طور که واتیکان‌ اعلام کرده که فرانسیس از سنت چندصدساله دفن پاپ‌ها در سه تابوت از چوب سرو، سرب و بلوط صرف‌نظر خواهد کرد. این روش برای جلوگیری از نفوذ هوا درون تابوت اصلی و امکان دفن برخی اشیا همراه جسد انجام می‌شد. اما پاپ فرانسیس به‌جای آن، در یک تابوت چوبی با لایه داخلی روی، به خاک سپرده خواهد شد.

به نظر می‌رسد پاپ جدید می‌خواهد تغییراتی در شیوه مرسوم خاک‌سپاری انجام دهد. پاپ فرانسیس تصمیم گرفته است به‌جای دفن در سه تابوت داخل هم، در یک تابوت ساده چوبی به خاک سپرده شود. همان‌طور که واتیکان‌ اعلام کرده که فرانسیس از سنت چندصدساله دفن پاپ‌ها در سه تابوت از چوب سرو، سرب و بلوط صرف‌نظر خواهد کرد. این روش برای جلوگیری از نفوذ هوا درون تابوت اصلی و امکان دفن برخی اشیا همراه جسد انجام می‌شد. اما پاپ فرانسیس به‌جای آن، در یک تابوت چوبی با لایه داخلی روی، به خاک سپرده خواهد شد. همچنین او پس از مرگ بر‌خلاف رسم معمول برای دفن پاپ‌های قبلی، برای نمایش عموم روی سکوی بلند یا کاتا‌فالک در کلیسای سنت پیتر قرار نمی‌گیرد و جسد پاپ داخل تابوت خواهد ماند. به گزارش رویترز، پاپ فرانسیس که تا کمتر از یک ماه دیگر ۸۸‌ساله می‌شود، در سال‌های اخیر با مشکلات سلامتی مواجه شده، اما در ماه‌های اخیر در وضعیت خوبی به نظر می‌رسد. او اکنون به دلیل درد زانو و کمر از ویلچر استفاده می‌کند، اما در تابستان دو سفر خارجی سخت انجام داد و در ماه اکتبر میزبان یک اجلاس مهم یک‌ماهه رهبران کاتولیک در واتیکان بود و برای کریسمس نیز قرار است سفر یک‌روزه‌ای به جزیره کورس و کلیسای آن به‌ عنوان هدیه سال نو داشته باشد. پاپ با این تغییر در مراسم خاک‌سپاری اولین پاپی خواهد بود که در یک قرن گذشته‌ بیرون از واتیکان به خاک سپرده می‌شود. پاپ فرانسیس همچنین گفته است که می‌خواهد به‌جای دفن در کنار حدود ۹۱ پاپ فقید دیگر در کلیسای سنت پیتر، در کلیسای «سنت ماری ماژور» در رم، دفن شود. پاپ فرانسیس بعد و قبل از هر سفر خارجی به این کلیسا برای دعا می‌رود.

همچنین او بارها در حمایت از پناه‌جویان سخن گفته است و یک بار مراسم دعای مذهبی به یاد پناه‌جویان گم‌شده در دریا برگزار کرد و گفت: «مهاجرانی که در معرض خطر غرق‌شدن در دریا قرار دارند، «باید نجات یابند»؛ زیرا انجام این کار «وظیفه بشریت» است و کسانی که مانع نجات آنها شوند، مرتکب عملی نفرت‌انگیز می‌شوند». او درعین‌حال به مخالفت با تلاش‌های بنیادگرایانه در مذهب و افکار می‌پردازد و سال پیش سفری به مغولستان برای دیدار با جمعیت هزارو 450‌نفری کاتولیک آن منطقه جهان انجام داد. در آنجا از تمام مذاهب خواست با همدلی زندگی کنند و از بنیادگرایی ایدئولوژیک که به خشونت دامن می‌زند‌ دوری کنند و تأکید کرد: «باورهای مذهبی و خشونت، قداست و سرکوب، سنت‌های مذهبی و فرقه‌گرایی، نمی‌توانند در کنار هم باشند».

او همچنین در یک اظهار‌نظر صمیمانه گفت: «همه افراد فرزندان خدا هستند، همه افراد. خدا هیچ‌کس را طرد نمی‌کند، خدا یک پدر است و من حق ندارم کسی را از کلیسا اخراج کنم». پاپ فرانسیس البته گاهی درباره مسائل مدرن ابراز نگرانی می‌کند. او چند سال قبل، از مردم خواست هنگام صرف غذا به‌جای استفاده از گوشی‌های موبایل‌ با همدیگر صحبت کنند یا در اظهاراتی جدیدتر درباره هوش مصنوعی گفته است: «نیاز مبرمی احساس می‌شود که در زمینه استفاده از هوش مصنوعی به گونه‌ای مسئولانه عمل شود. این فناوری باید در خدمت بشریت و حفاظت از خانه مشترک ما باشد و چنین موضوعی ایجاب می‌کند که تأمل اخلاقی به حوزه آموزش و قانون نیز تعمیم یابد». البته واتیکان در سال ۲۰۲۰‌ با شرکت‌های مهم مایکروسافت و آی‌بی‌ام به منظور ترویج توسعه اخلاقی هوش مصنوعی متحد شد.