|

کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور شرایط پرداخت کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت را تشریح کرد و گفت: این کمک‌هزینه به همه افراد دارای اختلال جسمی‌-حرکتی بسترگرا تحت پوشش این سازمان پرداخت می‌شود.

کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

ایرنا:‌ معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور شرایط پرداخت کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت را تشریح کرد و گفت: این کمک‌هزینه به همه افراد دارای اختلال جسمی‌-حرکتی بسترگرا تحت پوشش این سازمان پرداخت می‌شود. فاطمه عباسی افزود: افراد دارای معلولیت که مشکل کنترل ادرار یا مدفوع دارند و به ‌طور مستمر از لوازم بهداشتی مانند پوشینه یا سوند ادرار استفاده می‌کنند، مشمول پرداخت کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت هستند. او خاطرنشان کرد: اکنون ۱۶۵‌هزار‌و ۶۵۹ نفر از افراد دارای معلولیت از کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت برخوردار هستند و در‌حال‌حاضر در این زمینه پشت‌نوبتی نداریم. معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: سرانه در نظر گرفته ‌شده برای کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت به ازای هر فرد شش میلیون ریال است.

عباسی تصریح کرد: مبلغ در نظر گرفته ‌شده برای سرانه کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت دربرابر سرانه هزینه‌های بهداشتی پایین است که علت آن هم کمبود اعتبارات این ردیف و نیازمندی گروه هدف است. او ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های انجام‌شده از مراجع بالادستی، مبلغ کمک‌هزینه تأمین لوازم بهداشتی افراد دارای معلولیت افزایش یابد. عباسی در بخشی دیگر از گفت‌وگوی خود‌ به توزیع تجهیزات توان‌بخشی بین ۸۵ هزار نفر اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، تجهیزات توان‌بخشی از‌ جمله انواع ویلچر، سمعک، عصا و درشت‌نما به ۸۵ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در سراسر کشور اختصاص یافت.

پیش‌تر همین مسئول از دو‌برابر‌شدن این کمک‌هزینه خبر داده بود. معاون امور توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور در این زمینه گفته بود: تا قبل از تیرماه کمک‌هزینه برای افراد معلول دارای شرایط ۳۰۰ هزار تومان بود که اکنون به ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. این کمک‌هزینه برای افراد دارای معلولیت جسمی شدید و خیلی شدید، افراد دارای ضایعه نخاعی و افراد دارای بیماری‌های پوستی است که به‌ طور مستمر باید از لوازم بهداشتی استفاده کنند. این افراد مشکلاتی مانند عدم کنترل دفع ادرار و مدفوع دارند یا چند‌معلولیتی هستند؛ برای مثال، معلولیت حرکتی به همراه معلولیت شناختی و رشد دارند یا مثلا دارای بیماری روانی مزمن هستند.