بزرگداشت غریبپور که مُبلغ زیبایی است
جمع زیادی در راهروی ورودی خانه هنرمندان ایستادهاند. بهروز غریبپور وارد میشود. محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه هنرمندان، به او یک دستهگل نرگس تقدیم میکند و حاضران تشویق میکنند.
![بزرگداشت غریبپور که مُبلغ زیبایی است](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/kCFeMMPHqyqC/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKD-sTeB5yzv79w-aaaXLATA,,/182298.jpg)
![روزنامه شرق](/images/Logo-newspaper.jpg)
جمع زیادی در راهروی ورودی خانه هنرمندان ایستادهاند. بهروز غریبپور وارد میشود. محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه هنرمندان، به او یک دستهگل نرگس تقدیم میکند و حاضران تشویق میکنند. این لحظه احساسی وقتی بیشتر معنا میکند که به یاد بیاوریم «بهروز غریبپور» بود که خانه هنرمندان را بنا کرد و حالا در سالگرد 25سالگی این مکان فرهنگی، اهالی هنر بزرگداشتی برای او برگزار کردند.
بهروز غریبپور، کارگردان تئاتر، سینما و نخستین مدیرعامل خانه هنرمندان ایران است. مدیرعاملی توانا که یک فضای مخروبه را تبدیل به یک مکان هنری فوقالعاده کرد. مدیر هنری قدرتمندی که پس از روی کار آمدن دولت احمدینژاد، به بهانههای واهی از کار برکنار شد. مدیر هنری قدرتمند که در کارنامهاش هنر در کنار خلق بناهای ماندگاری مانند فرهنگسرای بهمن و تالار حافظ به چشم میخورد.
فریدون صدیقی، استاد رسانه، درباره غریبپور گفت: «برخی از افراد رسم، مکتب و آیین دارند و از همین رو، جریانساز هستند. بهروز غریبپور نیز چنین آدمی است. او راههای نرفته را رفته و کارهای نکرده را انجام داده است. کارهایی که بهروز غریبپور انجام داده، بخش مهم تاریخ ادبیات نمایشی ایران است».
حسین پاکدل، کارگردان تئاتر، نیز گفت: «میخواهم پز دهم که با آقای غریبپور رفیق هستم. باید بگویم رسالت آدمهایی چون غریبپور تکثیر زیبایی است. او خودش یک وزارت فرهنگ است. ذات غریبپور نیز به همین صورت است؛ زیرا او با بودجه زیاد کاری نکرده، بلکه با دستِ خالی این کارها را انجام داده است. من به آدمهایی اینچنین لقب «پیامبر زیبایی» میدهم. مبنای هستی، تقابل زشتی و زیبایی است. به قول نیچه، برخی خالق زیبایی و بسیاری مقابل زیبایی هستند. آفرینگویان و نفرینگویان لقب آنان است».
پاکدل با اشاره به اینکه بهروز غریبپور برای خانه هنرمندان هر روز برنامه داشت و برای اینجا پیر شد، بیان کرد: «آدمهایی اینچنین مُبلغ خشونت نیستند. ما اینجا جمع شدهایم تا از آدمی قدردانی کنیم که مُبلغ زیبایی بوده است. اکنون کار زیبا کردن و فعالیت برای امثال غریبپور دشوارتر شده است، چون انگار ما درحال عادتکردن به زشتی هستیم».
سیفاله صمدیان که با گردهماییهای تصویر سال او را میشناسیم، گفت: «آقای غریبپور به طور وحشتناکی به این خاک وابسته است، به صورتی که اگر هرکسی به اینجا بگوید خانه هنرمندان، او نهیب میزند که اینجا «خانه هنرمندان ایران» است. یکی از فرزندانش جشن تصویر سال بوده که آقای غریبپور امکان آن را پدید آورد. از ۲۵ سال عمر خانه هنرمندان ما ۲۰ سال را در اینجا با چند هزار هنرمند حاضر بودیم و جشن تصویر سال را برگزار کردیم. نمیدانید اگر اینجا نبود، چه جوانهایی ناامید میشدند و زندگیشان به گونه دیگری رقم میخورد. از مردی حرف میزنم که نشان داد مدیر هنرمندبودن، به چه معناست. بهروز غریبپور از گونه آدمهای خاص در کشوری است که من به آن لقب کشور پدیدهها میدهم؛ زیرا ما هیچگاه نتوانستیم کار جمعی انجام دهیم. نمونه این اتفاق را در انجمنهای هنری میبینید. اما آقای غریبپور با قدرت مانده است و به راهش ادامه میدهد».
در بخش بعدی، بهروز غریبپور روی صحنه آمد و ضمن تشکر از حاضران، به برخی ناملایمات پیشروی فعالیت خانه هنرمندان ایران از سوی برخی اشخاص اشاره کرد و افزود: «اکنون دیگران رفتهاند، اما خانه هنرمندان ایران سر جای خود باقی مانده است».
نخستین مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در ادامه صحبتهایش بیان کرد: «دوستان در وصف من صحبتهایی را بیان کردند، از آنها ممنونم اما باید از نامی که از قلم افتاده است یاد کنم و بگویم که استاد احمد مسجدجامعی چقدر حامی ما بودند. من مدتها برای خانه هنرمندان ایران اذیت شدم اما آقای مسجدجامعی در مجلس از ما دفاع کردند. ایشان در اولین استعفایی که نوشتم، به پیشواز من آمدند اما ناگهان صدایی تهدیدآمیز به گوشم رسید که وزیر را هم قبول نداشت و به من میگفت جمع کن و از ایران برو!».
او در بخش دیگری از صحبتهایش از همسرش، «سولماز فاتحیخامنه»، تشکر کرد و گفت: «او چه در فرهنگسرای بهمن، چه در خانه هنرمندان ایران و چه در باشگاه دیپلماتیک و مرکز تئاتر عروسکی همیشه من را همراهی کرد».
یکی از جملات زیبای غریبپور این بود: «عاشقها را پیدا و کمک کردم تا اتفاقهای خوب فرهنگی رخ دهد».
در ادامه این مراسم با حضور احمد مسجدجامعی، نادره رضایی، یونس شکرخواه، عباس یاری، فریدون عموزادهخلیلی، اتابک نادری، کیانوش غریبپور، محمد فرنود، سهراب سلیمی، محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، با اهدای یک گبه، لوح تقدیر و «تندیس سرو هنر خانه هنرمندان ایران» از بهروز غریبپور تقدیر شد و شمع کیک تولد ۲۵سالگی خانه هنرمندان ایران توسط او خاموش شد.