|

ازدواج گران در مصر

فرارو گزارشی از میدل‌ایست درباره ازدواج و جهیزیه گران در مصر ترجمه کرده است. در این گزارش آمده است که عاشقی و ازدواج‌کردن در مصر می‌تواند هزینه‌ای بالغ بر یک میلیون پوند مصر (حدودا ۲۰ هزار دلار)‌ را روی دست افراد بگذارد.

ازدواج گران در مصر

فرارو گزارشی از میدل‌ایست درباره ازدواج و جهیزیه گران در مصر ترجمه کرده است. در این گزارش آمده است که عاشقی و ازدواج‌کردن در مصر می‌تواند هزینه‌ای بالغ بر یک میلیون پوند مصر (حدودا ۲۰ هزار دلار)‌ را روی دست افراد بگذارد. گاهی اوقات نیز این هزینه تا دو برابر افزایش می‌یابد. این هزینه‌های سرسام‌آور در شرایطی انجام می‌شوند‌ که شمار قابل توجهی از مردان و زنان در مصر وجود دارند که ازدواج نکرده‌اند. مصر به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان عرب با جمعیتی بالغ بر ۱۰۷ میلیون نفر، شاهد افزایش عجیب هزینه‌های ازدواج است. این مسئله علی‌رغم تورم نسبتا بالای اقتصاد مصر‌ در سال‌های اخیر، رنگ واقعیت به خود گرفته است. اکنون در مصر کاملا عادی شده که زنان و مردان تا ۳۵ یا حتی ۴۰‌سالگی‌ ازدواج را تجربه نکنند.

البته‌ چشم‌انداز‌های مرتبط با تشدید بحران اقتصادی مصر نیز سبب شده ازدواج‌کردن در این کشور برای افراد‌ به یک مسئله سخت و سخت‌تر تبدیل شود. در سال ۲۰۲۳، مصر شاهد ثبت ۹۶۱هزار‌و ۲۲۰ مورد ازدواج بود. در همین سال، ۲۶۵هزار‌و ۶۰۶ مورد طلاق نیز به ثبت رسیده است. محمد ربیع، یک جوان ۳۰‌ساله مصری می‌گوید: «من به یک میلیون پوند نیاز دارم تا بتوانم ازدواج کنم؛ نیم‌میلیون پوند برای اجاره یک آپارتمان معمولی در محله‌های کارگری قاهره و نیم‌میلیون پوند دیگر برای خرید جواهرات عروسی و اثاثیه خانه و برگزاری مراسم عروسی». تأمین هزینه‌های عروسی می‌تواند تا دو برابر افزایش یابد اگر داماد بخواهد‌ درمحله‌های گران‌تر خانه اجاره کند. اگر قرار باشد عروسی باشکوه‌تر برگزار شود که کل هزینه‌های مراسم عروسی و اجاره‌خانه می‌تواند تا ۴۰ هزار دلار آمریکا نیز افزایش یابد (معادل دو میلیون پوند مصر). در بخش‌های شمالی مصر، در قالب مراسم ازدواج این رسم وجود دارد که داماد میزان مشخصی جواهرات را برای عروس تهیه کند. این میزان چیزی در حدود صد گرم است. هزینه هر گرم طلا در مصر کنونی ۴.۰۸۰ پوند است که این مسئله به آن معناست که فقط خرید طلای عروس برای داماد چیزی در حدود ۴۰۰ هزار پوند مصری هزینه دربر دارد.

خانواده‌های مصری همچنین در مورد هزینه‌های مرتبط با پر‌کردن کمد عروس که وظیفه داماد است نیز مذاکره می‌کنند. به‌طور معمول هزینه‌های این مسئله چیزی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار پوند مصر است (۶۰۰ تا هزار دلار). اضافه بر اینها، داماد باید هزینه‌های آرایشگاه، عکاسی و فیلم‌برداری، لباس عروس و کل مراسم عروسی را هم بپردازد.

این هزینه‌ها افزایش می‌یابند اگر قرار باشد‌ مراسم حنابندان عروس و داماد هم برگزار شود؛ رویدادی که در قالب آن خانواده داماد یک قربانی (حیوان ذبح‌شده) را برای پذیرایی از دوستان و آشنایان تدارک می‌بینند. با این حال، با توجه به افزایش قابل‌ توجه هزینه‌های مرتبط با مواد غذایی در مصر، بسیاری از خانواده‌ها در این کشور به مراسم کم‎‌هزینه‌تر روی آورده‌اند که در قالب آنها پذیرایی با میوه و نوشیدنی انجام می‌گیرد.

به‌طور کلی، تهیه اثاثیه خانه می‌تواند هزینه‌ای در حدود یک میلیون پوند (۲۰ هزار دلار) به همراه داشته باشد. این هزینه‌ها با توجه به مبلغ مهریه که داماد آن را در صورت طلاق‌دادن عروس باید بپردازد، بیش‌از‌پیش افزایش می‌یابند. مردان جوان در مصر اغلب به دلیل برگزاری مراسم عروسی، به‌شدت زیر بار قرض و بدهی می‌روند و خانواده‌های آنها نیز وضعیت مشابهی دارند. این مسئله سبب شده‌ بعضا آنها با مشکلات حقوقی و قضائی جدی نیز به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی‌های خود روبه‌رو شوند.

همین هزینه‌های سنگین است که موجب شده ازدواج در مصر به امری سخت و پرهزینه تبدیل شود. با این حال، محمد عمر، روزنامه‌نگار مصری، استدلال می‌کند‌ فقر، بی‌کاری، تورم، هزینه‌های سرسام‌آور مسکن، دستمزد‌های پایین و کاهش ارزش پول ملی مصر نیز در بالارفتن سن ازدواج و سخت‌تر‌شدن آن بی‌تأثیر نبوده است. او معتقد است‌ در حوزه‌های مذکور، دولت مصر تا حد زیادی مسئول است و باید آن را سرزنش کرد.