آخرین گزارش از موارد ابتلا به تب دنگی در کشور
براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ سوم اردیبهشتماه بالغ بر ۱۶ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که همه این موارد در چابهار رخ داده است و انتقال محلی محسوب میشود.

به گزارش گروه رسانه ای شرق، بیماری دانگ یا تب دنگی که توسط پشههای آئدس منتقل میشود، از سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی که از طریق بندپایان انتقال مییابد، شناخته شده است. این بیماری بهویژه در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری جهان به یکی از مشکلات عمده بهداشتی تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت (WHO) از سال ۱۹۹۳ آن را به عنوان یکی از اولویتهای خود در زمینه پیشگیری و کنترل بیماریها معرفی کرده است. در حال حاضر، شیوع این بیماری در سطح جهانی، هم از نظر سلامت عمومی و هم از جنبههای اقتصادی، به حد هشدار رسیده است.
تب دنگی، که علائم اولیه آن مشابه آنفولانزا است، میتواند موجب بروز تبهای چند روزه همراه با علائمی چون تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، درد عضلانی و درد مفاصل شود. در برخی موارد، بیماری میتواند به فرمهای شدیدتری پیشرفت کند که با علائم هشداردهنده مانند استفراغ پایدار، دردهای شکمی شدید، تجمع مایع در بدن و خونریزیهای مخاطی همراه است. در صورت پیشرفت شدیدتر بیماری، ممکن است خونریزیهای شدید، نارسایی ارگانها و حتی مرگ به وقوع بپیوندد.
با گسترش بیشتر پشههای آئدس به مناطق جدید در پی وقوع سیلابهای سال گذشته در کشور امارات، نگرانیها از تهدیدات این بیماری در سطح منطقه افزایش یافته است؛ در پی این رخداد، بیماری تب دنگی به کشور ما نیز وارد و مواردی از انتقال محلی آن در ایران نیز کشف شده است.
شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴
براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور، در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب میشود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شدهاند.
همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ سوم اردیبهشتماه بالغ بر ۱۶ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که همه این موارد در چابهار رخ داده است و انتقال محلی محسوب میشود.