|

تصمیم چین برای بستن ۲ روزه حریم هوایی شمال تایوان/ احتمال بروز اختلال در پروازها

چین قصد دارد حریم هوایی شمال تایوان را از ۱۶ تا ۱۸ آوریل (۲۹-۲۷ فروردین) مسدود کند؛ اقدامی که می‌تواند به بروز اختلال در برنامه پروازهای اطراف این منطقه منجر شود.

تصمیم چین برای بستن ۲ روزه حریم هوایی شمال تایوان/ احتمال بروز اختلال در پروازها

به گزارش شبکه شرق،‌ خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه از این تصمیم پکن، نوشت: این مقامات -که به دلیل حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود- به این خبرگزاری گفتند که این ممنوعیت در منطقه اطلاعات پروازی شمال تایوان (FIR) اختلال ایجاد خواهد کرد و آنها از علت تصمیم چین برای اعمال چنین محدودیتی مطلع نیستند.

چنین محدودیتی به دنبال رزمایش چند روزه چین در منطقه خودمختار تایوان اعمال می شود. چین این رزمایش را در واکنش به دیدار اخیر تسای اینگ ون رئیس حکومت تایوان با کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در کالیفرنیا که خشم پکن را برانگیخت، اجرا کرد.

یک مقام ارشد که به طور مستقیم از این تصمیم چین مطلع بود به رویترز گفت، ممنوعیت پروازی بر ۶۰ تا ۷۰ درصد از پروازها در مسیر آسیای شمال شرقی و آسیای جنوب شرقی و پروازهای خطوط هوایی تایوان، کره جنوبی، ژاپن و آمریکای شمالی تاثیر خواهد گذاشت.

تعاونی صنعت هوایی گروه «OPSGROUP» -که توصیه هایی را درباره خطرات پروازها ارائه می دهد- در این زمینه گفت: محدودیت های اعمال شده قبلی در مانورهای نظامی چین در آگوست (مرداد/ شهریور) گذشته به بروز اختلال قابل توجه در پروازهای این منطقه منجر شد و برخی از خلبانان را به استفاده از سوخت اضافه مجبور کرد.

 پکن روز دوشنبه اعلام کرد که آخرین رزمایش های نظامی این کشور در اطراف تایوان «هشدار جدی به نیروهای جدایی طلب تایوانی و تبانی آنها با نیروهای خارجی» است.

رئیس‌ حکومت تایوان پیشتر این رزمایش‌ها را محکوم کرده و متعهد شده بود در مواجهه با ادامه «توسعه طلبی مستبدانه» با «آمریکا و دیگر کشورهای مشابه» همکاری کند.

چین بارها به مقامات آمریکایی هشدار داده است که با تسای ملاقات نکنند. تسای برای اولین بار از سال ۲۰۱۹ تاکنون به آمریکا سفر کرده است.

این سفر در زمانی انجام شد که روابط ایالات متحده با چین در بدترین سطح خود از زمان عادی سازی روابط واشنگتن با پکن در سال ۱۹۷۹ تاکنون قرار دارد.

تایوان از سال ۱۹۴۹ تاکنون جدا از چین اداره می‌شود اما پکن این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند.

 

 

 

 

منبع: ایرنا