|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| سی‌ و یکم خرداد

کروبی معتقد است فضای مجلس تند و غیرقابل‌ کنترل است/ خاتمی با بعضی از نماینده‌های مجلس دعوا کرده/رهبری چند مورد خطر عمده از جمله مسائل بعد از ماجرای کوی دانشگاه را از خاتمی رفع کرده‌اند

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی روز سی‌ و یکم خرداد حاشیه‌هایی از یک دیدار سیاسی با رهبری نوشته‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

کروبی معتقد است فضای مجلس تند و غیرقابل‌ کنترل است/ خاتمی با بعضی از نماینده‌های مجلس دعوا کرده/رهبری چند مورد خطر عمده از جمله مسائل بعد از ماجرای کوی دانشگاه را از خاتمی رفع کرده‌اند

برای مراسم عید میلاد پیغمبر(ص) و امام صادق(ع)، به دفتر رهبری رفتیم. مطابق معمول یک ربع قبل از جلسه رسمی، در دفتر نشست جمعی از شخصیت‌های کشور بود که پس از اعلان آمادگی جلسه به حسینیه رفتیم. قرآن و شعار و عرض تبریک رئیس‌جمهور و صحبت‌های کوتاه رهبری، جمعاً نیم ساعت طول کشید.

در فواصل و پس از جلسه، با بعضی از حضار مذاکراتی داشتم. آقای [سیدمحمود] هاشمی شاهرودی [رئیس قوه قضائیه]، از سفر خود به کرمان و مخصوصاً رفسنجان، ابراز رضایت کرد. آقای [احمد] جنتی [دبیر شورای نگهبان]، از سفر خود به مصر گفت که اجلاسی شبیه اجلاس هفته وحدت ما دارند، ولی با شخصیت‌های رسمی و نظم بهتر و گفت، به خاطر مواجه نشدن با آقای حُسنی‌مبارک [رئیس‌جمهور مصر]، برای جلسه اختتامیه نمانده است.

آقای [مهدی] کروبی [رئیس مجلس]، از وضع مجلس ابراز نگرانی کرد و گفت، با مجلس‌های گذشته، تفاوت عمده دارد و فضای تند غیرقابل‌کنترلی دارد و نمونه آن همین تخلف صریح از دستور رهبری است. رهبری از طریق ایشان و آقای بهزاد نبوی، به نمایندگان پیغام داده بودند که از طرح اصلاح قانون مطبوعات منصرف شوند، ولی نمایندگان نپذیرفته‌اند و گفته‌اند دوفوریتی را تبدیل به یک فوریت می‌کنند که رهبری گفته‌اند، فرقی ندارد. آقای کروبی گفت که خودش به فوریت رأی نداده و مورد اعتراض بعضی از نمایندگان قرار گرفته. آقای [سیدمحمد] خاتمی [رئیس‌جمهور] گفت، با بعضی از آنها دعوا کرده، ولی فایده‌ای نداشته است. آقای خاتمی، برنامه سفرش به چین را توضیح داد و گفت، کپسول آرام‌بخش را قطع کرده‌ام.

آقای [محمدتقی] مؤید [سفیر ایران در یونان] در صحبت‌هایش گفت، بهتر است رهبری، آقای خاتمی را جذب کنند. همان‌گونه که در مورد آقای [حسین] مظفر، وزیر آموزش‌وپرورش عمل کردند. مثلاً ایشان را هم جزو ائمه جمعه تهران قرار بدهند و امتیازات دیگری از این نوع. گفتم، رهبری با اینکه از اول تمایلی به آقای خاتمی نداشتند، کم‌کم روابط‌شان خوب شده و چند مورد، خطر عمده را از آقای خاتمی رفع کرده‌اند؛ یکی در مورد حوادث کوی دانشگاه که پس از حضور وسیع مردم در صحنه، خطر جدی برای دولت آقای خاتمی پیش آمد. دوم، در قضیه نشریه موج که نزدیک بود مردم با کفن به خیابان‌ها بریزند. سوم، در انتخابات تهران که شورای نگهبان، انتخابات را باطل کرد، رهبری با استفاده اختیارات ولایی آن را برگرداندند.

ظهر جمعی از بچه‌ها جمع بودند. عصر بستگان آمدند. آقای حسین مرعشی [نماینده کرمان] هم گفت، مجلس تند و غیرقابل‌کنترل است و نمونه‌اش همین قانون مطبوعات و اعتبارنامه آقای [غلامعلی] حدادعادل [نماینده تهران] است که علی‌رغم توصیه آقای خاتمی و دیگران، در شعبه رد شده؛ ولی دکتر [حسن] حبیبی [معاون اول رئیس‌جمهور]، احتمال داده، توصیه آقای خاتمی جدی نبوده، چون رئیس شعبه آقای [محمدرضا] تابش [نماینده اردکان]، خویشاوند آقای خاتمی است. آقای مرعشی اضافه کرد که اختلاف بین دوم خردادی‌ها در مجلس زیاد شده و توقعات سُنی‌ها و کُردها و افراد دیگر برای داشتن موقعیتی در کمیسیون‌های مهم، یا هیئت‌رئیسه برآورده‌ نشده و آنها زده شده‌اند و به‌ علاوه مجمع روحانیون و مشارکتی‌ها اختلاف نظر دارند و رأی ندادن آقای کروبی به فوریت اصلاحیه قانون مطبوعات، نمودی از آن است و به اختلافات دامن می‌زند.

به شهرک شهید محلاتی، برای شروع ساخت مسجد محله رفتم. امام‌جماعت، آقای [منصور] غفوری، خیرمقدم گفت و من صحبت کردم. تاریخچه ساخت شهرک را گفتم که خود من در سال ۱۳۶۶، زمین آن را به فرمان امام، از بنیاد مستضعفان گرفتم و کار ساختمانی شروع شد و امروز تعداد واحدهای مسکونی، به حدود پنج هزار واحد رسیده و ساخت ادامه دارد و به نیروهای جبهه رفته، با امتیاز واگذار می‌شود؛ جلسه خوبی بود.

آمریکا اعلان کرده که تعبیر کشورهای «یاغی» را که به هفت کشور داده بود، اصلاح کرده و دیگر به آنها یاغی نمی‌گوید و تعبیر دیگری به کار می‌برد؛ از جمله ایران و نیز اعلان کردند که به نحوی مهار کره شمالی را کم کرده، به خاطر تفاهم با کره جنوبی. در جزایر مُلوک اندونزی، جنگ داخلی از سر گرفته شده و بیش از ۱۰۰ کشته و همین حدود زخمی داشته است. در بندر دوور انگلیس، جسد ۵۱ نفر در یک کامیون کشف شده که راننده‌ای به طور غیرقانونی، آنها را وارد انگلیس کرده بوده و در داخل کانتینر، خفه شده‌اند. متعاقب آن اعلان شد که شش نفر مهاجر غیرقانونی ایرانی هم در کانتینر یک تریلی دیگر پیدا شده‌اند. معلوم شده، مهاجران غیرقانونی، از این وسیله برای رفتن به کشورهای غربی استفاده می‌کنند.

شب، همشیره‌ها - فاطمه و طیبه- و جمعی از بستگان آمدند. همشیره از سفر کربلا برگشته‌اند و پیراهن و مُهر و تربت، سوغاتی آورده‌اند. همشیره طیبه، مقداری فرآورده لبنی از نوق آورده. گفت، بیست گوسفند در خانه نگه‌داری و از شیر آنها استفاده می‌کند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها