|

نخست‌وزیر سوئد: کشور جدی‌ترین وضعیت امنیتی بعد از جنگ جهانی را تجربه می‌کند

نخست‌وزیر سوئد گفت: سوئد جدی‌ترین وضعیت امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم را تجربه می‌کند. می‌دانیم که دولت‌ها و بازیگران شبه‌دولتی فعالانه از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند.

نخست‌وزیر سوئد: کشور جدی‌ترین وضعیت امنیتی بعد از جنگ جهانی را تجربه می‌کند

به گزارش شبکه شرق، «اولف کریسترسون» نخست‌وزیر سوئد یکشنبه (۳۰ ژوئیه) گفت با همتای دانمارکی خود «مته فردریکسن» در رایزنی نزدیک درباره هتک حرمت قرآن کریم در کشورهایشان بوده است. 

وی گفت «سوئد جدی‌ترین وضعیت امنیتی از زمان جنگ جهانی دوم را تجربه می‌کند» و افزود: می‌دانیم که دولت‌ها و بازیگران شبه‌دولتی فعالانه از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، او ضمن تاکید بر اهمیت آنچه «آزادی بیان و حق اعتراض» خواند، گفت: وضعیت خطرناک است و اقداماتی برای تقویت تاب‌آوری ما لازم است. در سوئد تحلیل وضعیت قانونی را آغاز کرده‌ایم. از جمله قانون نظم عمومی با هدف بررسی دامنه اقداماتی که امنیت ملی ما و امنیت سوئدی‌ها در سوئد و خارج از آن را تقویت می‌کند. 

اظهارات او در حالی است که هتک حرمت قرآن کریم امروز بار دیگر در این کشور بعد از صدور مجوز از سوی پلیس تکرار شد. 

خبرگزاری فرانسه گزارش داد دو مرد که یکی از آن‌ها «سلوان مومیکا» سوئدی عراقی‌تبار بوده امروز دوشنبه (۳۱ ژوئیه، نهم مرداد) مقابل پارلمان سوئد در استکهلم مشابه موارد انجام شده قبل که خشم مسلمانان جهان را در پی داشته، دست به سوزاندن قرآن زدند. 

پیش‌تر رسانه‌های محلی گزارش داده بودند پلیس سوئد مجوز اقدام امروز مقابل پارلمان را که سازمان‌دهندگان آن قصد سوزاندن قرآن را دارند، صادر کرده است. «سلوان نجم» عامل دیگر اقدام امروز که او هم عراقی‌تبار است، به روزنامه «اکسپرسن» گفته بود: «بارها آن را می‌سوزانم تا ممنوعش کنید». نجم در دو اقدام قبلی در استکهلم، مقابل مسجد اصلی در پایتخت سوئد و بعد مقابل سفارت عراق به مومیکا پیوسته بود. 

اهانت به قرآن کریم در سوئد که با خشم جهانی همراه شده، مقامات این کشور را با فشارهای زیادی در صحنه بین‌المللی مواجه کرده است؛ ضمن اینکه سفرا و رؤسای نمایندگی‌های سوئد به وزارت خارجه‌های کشورهای اسلامی احضار شدند، تجمعات اعتراض‌آمیز نیز در محکومیت این اقدام برگزار شد. از جمله در ترکیه که برای پیوستن سوئد به سازمان ناتو باید درخواست استکهلم را در پارلمان مورد تصویب قرار دهد.

همچنین کشورها و ملت‌های اسلامی در حال تحریم روابط تجاری و اقتصادی خود با سوئد و تحریم کالاهای سوئدی هستند که ضرر و زیان‌های زیادی به اقتصاد این کشور وارد خواهد کرد.

کشورهای مسلمان به سوئد و دانمارک هشدار داده‌اند اهانت به مقدسات مسلمانان صرفا در مسیر نفرت‌پراکنی و خشونت‌طلبی با سوءاستفاده از  اصل آزادی بیان است.

 یک منبع در وزارت امور خارجه ترکیه یکشنبه خبر داد «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه از سوئد خواسته تا گام‌های استواری برای جلوگیری از هتک حرمت قرآن اتخاذ شود. فیدان در تماس تلفنی با «توبیاس بیلستروم» همتای سوئدی خود اعلام کرد چنین «اقدامات پستی» تحت پوشش آزادی بیان غیرقابل قبول است.

 وزارت امور خارجه سوئد در پاسخ به نامه سفارت عراق در استکهلم و نمایندگان کشورهای سازمان همکاری اسلامی در این کشور حوزه اسکاندیناوی مدعی شده تمامی اقدامات اسلام‌هراسانه به هر شکلی که باشد، از سوی دولت سوئد به شدت رد می‌شود.

اقدامات مشابهی هم در هتک حرمت قرآن کریم در دانمارک انجام شده است. اعضای یک گروه افراطی سه‌شنبه (۲۵ ژوئیه) در برابر سفارت‌های مصر و ترکیه در کپنهاگ پایتخت دانمارک اقدام به قرآن‌سوزی کردند. این اقدام، چندمین اقدام مشابه در دانمارک بود. 

وزارت امور خارجه دانمارک اعلام کرده این کشور محدودیت‌های قانونی برای تظاهرات و اعتراضاتی که شامل آتش زدن قرآن باشد، اعمال می‌کند. 

 

منبع: فارس
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها