|

وزیر خارجه روسیه:

اعتقاد غرب به پیروزی کی‌یف ضعیف‌تر شده/ آمریکا به دنبال پایان دادن بحران اوکراین نیست

سرگئی لاوروف تاکید کرد چشم‌انداز مذاکرات روسیه و غرب در مورد اوکراین هنوز روشن نیست. او همچنین گفت که پذیرش و آشتی با سیستم چندقطبی برای افرادی که امروز در کشورهای غربی دارای دیدگاه نژادپرستانه به جهان هستند، دشوار است.

اعتقاد غرب به پیروزی کی‌یف ضعیف‌تر شده/ آمریکا به دنبال پایان دادن بحران اوکراین نیست

به گزارش شبکه شرق، سرگئی لاوروف،‌ وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: مسکو درخواست‌های غرب برای مذاکره در این زمینه را یک ترفند تاکتیکی با هدف خرید زمان و مهلت دادن به نیروهای خسته اوکراینی و فرصتی برای تجدید قوا و پمپاژ مجدد آنها با سلاح و مهمات می‌داند.

لاوروف در مصاحبه با مجله روسی «مگدونارودنایا ژیزن» (زندگی بین‌المللی) گفت: «در شهرهای مختلف، در کپنهاگ و سپس در جده - جلسات چند جانبه بدون دعوت از نمایندگان روسیه برگزار می‌شود - به امید متقاعد کردن کشورهای نوظهور برای حمایت از «فرمول صلح» ارائه شده توسط ولودیمیر زلنسکی (رئیس‌جمهوری اوکراین) در حالیکه همزمان، مسکو متهم به «عدم تمایل به شرکت در مذاکرات» است و هر گونه استدلال پیرامون نیاز به در نظر گرفتن منافع حیاتی کشورمان کنار گذاشته می‌شود.

وی افزود: واضح است که چنین رویکردی نشان دهنده قصد غرب برای مذاکره با روسیه نیست. واشنگتن به دنبال پایان دادن به بحران اوکراین نیست.

لاوروف ادامه داد: «بنابراین، متأسفانه اکنون چشم انداز مذاکرات روسیه و غرب هنوز روشن نیست.»

وی افزود: «اما این مسیر جنگ است، نه راه حل مسالمت آمیز. این برای ما کاملا روشن است.»

لاوروف در این زمینه احتمال درگیری مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای را با توجه به تشدید درگیری‌ها در اوکراین توسط آمریکا و ناتو ممکن دانسته و افزود که باید از آن جلوگیری کرد.

وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان پذیر بودن موضع برخی سیاستمداران در مورد لزوم توافق روسیه و آمریکا برای پایان دادن به درگیری در اوکراین، خاطرنشان کرد: این منطق به این معناست که اوکراین دست نشانده‌ای در دست آمریکایی‌ها است و همه مسائل مهم باید با آنها حل شود.

سرگئی لاوروف افزود: «مشکل این است که آمریکا قصد پایان دادن به مناقشه را ندارد. همانطور که گفتم، ماموریت آنها به طور رسمی اعلام شده و این است که «شکست استراتژیک» به روسیه وارد کنند و ما را تا حد امکان از نظر نظامی، اقتصادی و سیاسی تضعیف کنند.»

لاوروف تاکید کرد که واشنگتن دائماً تکرار می‌کند که همه مذاکرات برای حل و فصل باید منحصراً بر اساس شرایط اوکراینی‌ها یعنی بر اساس «فرمول صلح» بدنام ارائه شده توسط ولودیمیر زلنسکی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: این یک «موضع اولتیماتوم بی‌معنی» است. نمی‌توان از ما خواست که نقض منافع اساسی امنیتی خود و ادامه خودسری‌ها علیه روس‌ها و مردم روس زبان در سرزمین‌ها و مناطق جدید تحت کنترل نیروهای اوکراینی را بپذیریم. روسیه از مردم و منافع حیاتی خود با تمامی ابزارها محافظت خواهد کرد. بهتر است که مخالفان ما هر چه زودتر پوچی کامل مقابله با روسیه را درک کنند و به سمت روش‌های متمدنانه، سیاسی و دیپلماتیک‌تر برای اطمینان از توازن منافع پیش بروند.

این وزیر همچنین خاطرنشان کرد که در دسامبر ۲۰۲۱، طرف روسی «جدی‌ترین تلاش» را برای انتقال نگرانی‌های خود به پایتخت‌های غربی انجام داد و دو پیش‌نویس توافقنامه را - در مورد تضمین‌های امنیتی با آمریکا و اقدامات امنیتی با کشورهای عضو ناتو - ارائه داد.

لاوروف ادامه داد: ابتکار ما با گستاخی رد شد. آنها به جای مذاکره، تمام تلاش خود را برای افزایش تولید سلاح و مهمات برای انتقال به اوکراین انجام دادند که منجر به تشدید تنش منطقه‌ای شد.

وزیر خارجه روسیه گفت: اعتقاد غرب به موفقیت نظامی و حفظ اوکراین به هر شکلی به دلیل طولانی شدن درگیری‌ها ضعیف‌تر شده است.

او گفت: «اگر به آینده نگاه کنید، همه چیز را برای مقامات کی‌یف و حامیان مالی آنها تیره و تار خواهید دید. هر چه درگیری‌های مسلحانه بیشتر طول بکشد، سرمایه‌گذاران غربی کمتر تمایل دارند در بازسازی اوکراین پس از جنگ شرکت کنند. باور آنها به موفقیت‌های نظامی و به طور کلی در حفظ این کشور به هر شکل و مرزی، ضعیف می‌شود.»

وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که «توانایی کی‌یف برای مدیریت بدهی‌های عمومی خود» یک سؤال بزرگ است. لاوروف اضافه کرد که «عدم پرداخت وام‌ها به ناچار بار اضافی را بر دوش مالیات دهندگان در کشورهای غربی وارد می‌کند و منجر به تسریع و افزایش نرخ تورم و کاهش سطح زندگی می‌شود.»

وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مجموع کمک‌های غرب به اوکراین از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار بوده است.

لاوروف در گفت‌وگو با مجله روسی زندگی بین‌المللی گفت: ارزش کل کمک‌های خارجی به نظام زلنسکی در یک سال پس از آغاز عملیات ویژه نظامی بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار بوده که شامل کمک‌های نظامی بالغ بر ۷۵ میلیارد دلار می‌شود.

لاوروف خاطرنشان کرد، بر اساس آمار سازمان غیردولتی آمریکایی The Heritage Foundation، ایالات متحده به اوکراین ۱۱۳ میلیارد دلار کمک کرده که معادل ۹۰۰ دلار از هر خانه است، علاوه بر آن ۳۰۰ دلار سود اضافی از بدهی‌ها را در اختیار اوکراین قرار داده است.

لاوروف تاکید کرد: «این مبالغ هنگفتی است، به ویژه با توجه به شرایط سخت اقتصاد جهانی.»

وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که حدود ۵۰ کشور شرکت کننده در «ائتلاف رامشتاین» برای حمایت نظامی از اوکراین، در واقع در درگیری مسلحانه در کنار رژیم کی‌یف شرکت دارند؛ رژیمی که از استفاده از روش‌های تروریستی برای ورود به عملیات رزمی ابایی ندارد.

وی افزود: «مجموعه‌های بزرگ سلاح‌های غربی از جمله مهمات خوشه‌ای و سلاح‌های دوربرد به اوکراین می‌آید. مربیان ناتو در برنامه ریزی عملیات نیروهای مسلح اوکراین مشارکت دارند و از اطلاعات شناسایی ناتو استفاده می‌شود.»

لاوروف با اشاره به اظهارات رهبران غربی در مورد حمایت از اوکراین «تا زمانی که لازم باشد»، افزود: «جنگ تا آخرین اوکراینی انتخاب آنها و تصمیم گروه زلنسکی است؛ اما از نظر تاریخی، ایالات متحده سابقه بدی در حمایت از متحدانش دارد. وی به توقف کمک‌های نظامی آمریکا به ویتنام جنوبی در سال ۱۹۷۳ و حمایت از اشرف غنی در افغانستان در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که منجر به سقوط سریع مقامات وفادار به واشنگتن شد.

او خاطرنشان کرد: «اوکراین امروزی تقریباً به طور کامل به حمایت مالی و تدارکات تسلیحاتی غرب وابسته است.»

لاوروف با بیان اینکه غرب می‌خواهد روسیه را به عنوان یک رقیب قوی ژئوپلیتیکی حذف کند، افزود: بنابراین واشنگتن و بروکسل علاوه بر فشار بی‌سابقه از طریق تحریم‌ها، جنگ ترکیبی را علیه ما به راه انداختند و واشنگتن به دنبال آن است مانع از هرگونه همکاری روسیه و شرکایش شود.

وی افزود: واضح است که این اقدامات تهاجمی با هدف تضعیف و فرسودگی روسیه انجام می‌شود. آنها می‌خواهند تا حد امکان توانایی‌های اقتصادی، فناوری و دفاعی ما را تخلیه، حاکمیت ما را محدود و ما را مجبور به کنار گذاشتن رویکرد مستقل در سیاست خارجی و داخلی کنند.

 

منبع: ايسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها