|

توافق آذربایجان و ارمنستان  برای رسیدن به صلح

دولت ارمنستان گفت: ایروان و باکو در دیدار سه‌جانبه روسای جمهور جمهوری آذربایجان، نخست وزیر ارمنستان و صدراعظم آلمان در حاشیه نشست امنیتی مونیخ توافق کردند فعالیت‌ها برای رسیدن به صلح ادامه بیابد.

توافق آذربایجان و ارمنستان  برای رسیدن به صلح

به گزارش شبکه شرق، دولت ارمنستان پس از دیدار سه‌جانبه رئیس‌جمهور آذربایجان، نخست‌وزیر ارمنستان و صدراعظم آلمان در حاشیه نشست امنیتی مونیخ، اعلام کرد ایروان و باکو در این دیدار توافق کردند فعالیت‌ها برای رسیدن به صلح ادامه یابد.

رسانه‌های آذربایجانی از دیدار دوجانبه وزرای امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حاشیه نشست امنیتی مونیخ خبر دادند و طرفین قرار است به زودی، دوباره به منظور تداوم مذاکره برای توافق صلح دیدار کنند.

خبرگزاری آذری پرس آذربایجان (آپا) در این باره گزارش داد که مذاکرات کمیته‌های دو کشور برای تعیین مرزها قرار است ادامه بیابد.

افزون بر این، خبرگزاری فرانسه نیز گزارش کرد که «الهام علی‌اف» رییس جمهور آذربایجان، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان و «اولاف شولتس»، صدر اعظم آلمان نیز ساعاتی پیش در حاشیه این نشست دیداری سه‌جانبه داشتند.

طبق بیانیه دفتر صدر اعظم آلمان،‌ شولتس در این دیدار سه‌جانبه که به ابتکار او انجام شد، خواستار به نتیجه‌رسیدن سریع مذاکرات صلح میان باکو و ایروان شد.

پس از این دیدار نیز شولتس گفت که روسای جمهور ارمنستان و جمهوری آذربایجان وعده دادند که اختلافات را به طور مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کنند.

صدراعظم آلمان افزود که این کشور و اروپا آماده حمایت از روند صلح با «بیشترین توان» خود هستند.

دولت ارمنستان در بیانیه‌ای درباره این دیدار اعلام کرد: دیدار سه‌جانبه پاشینیان، شولتس و علی‌اف در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شد. روند برقراری روابط ارمنستان-آذربایجان و اقداماتی با هدف تامین صلح و ثبات در این منطقه نیز مورد بحث قرار گرفت. توافق شد که فعالیت‌ها برای معاهده صلح ادامه پیدا کند.

ارمنستان و آذربایجان درگیری طولانی‌مدتی بر سر منطقه قره‌باغ داشته‌اند. آذربایجان در سپتامبر ۲۰۲۳ کنترل این منطقه را در دست گرفت که اکثر ساکنان بومی آن ارمنستانی بودند. در پی حمله آذربایجان، بیشتر ساکنان بومی قره‌باغ به ارمنستان گریختند.

مقامات قره‌باغ اعلام کردند که موجودیت این دولت به رسمیت شناخته‌نشده از ۱ ژانویه ۲۰۲۴ پایان خواهد یافت.

علی‌اف در یک فوریه ۲۰۲۴ گفته بود که معاهده صلح میان دو کشور تنها پس از اصلاحات در قانون اساسی ارمنستان امکان‌پذیر خواهد بود.

 

منبع: ایسنا