|

ادعای فرانسه؛ ارائه قطعنامه آتش‌بس دائم در نوار غزه به شورای امنیت

وزیرخارجه فرانسه گفت: این پیش‌نویس شامل «تمام دستورالعمل‌ها برای راهکار دو دولتی» و الزام به برقراری آتش‌بس دائم در نوار غزه است.

ادعای فرانسه؛ ارائه قطعنامه آتش‌بس دائم در نوار غزه به شورای امنیت

به گزارش شبکه شرق، استفان سژورنه وزیر خارجه فرانسه اعلام کرد که پاریس پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای پایان دادن به جنگ و آتش‌بس دائم در نوار غزه در شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

به گزارش الجزیره، وزیر خارجه فرانسه در نشستی خبری در قاهره اعلام کرد که این پیش‌نویس شامل تمام دستورالعمل‌ها برای راهکار دو دولتی و الزام طرف‌های درگیر به برقراری آتش‌بس دائمی در نوار غزه خواهد بود.

سژورنه که به همراه وزرای خارجه مصر و اردن در این نشست خبری حضور یافته بود، خواستار برقراری آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و آزادی تمام اسرای اسراییلی در دست حماس شد.

 با تاکید شورای امنیت مبنی بر لزوم برقراری آتش بس در منطقه نوار غزه، وزیر خارجه فرانسه نیز پیشتر بر مخالفت کشورش با هرگونه حمله نظامی اسراییل به شهر رفح در جنوب این منطقه تاکید کرد.

در جلسه سه جانبه وزرای فرانسه، مصر و اردن که روز گذشته (شنبه) در قاهره برگزار شد، سژورنه بیان کرد که گسترش شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری، قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند و فرانسه علیه شهرک‌نشینان تدابیری می‌اندیشد.

سژورنه همچنین در ادامه سخنان خود در این جلسه، تاکید کرد: باید گذرگاه‌های مرزی نوار غزه برای تحویل کمک‌های انسانی باز شود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و رژیم اسراییل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی»، جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، با حمایت آمریکا و برخی از کشورهای غربی، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. این جنایات موجب شد تا مقامات تل آویو به اتهام «نسل‌کشی» به دیوان بین‌المللی دادگستری معرفی شوند.

 

منبع: ایرنا