نقش عربستان در مقابله با حمله ایران به اسرائیل چه بود؟
یک منبع در خاندان حاکم سعودی مدعی شد: عربستان در مقابله با حمله شامگاه شنبه ایران به اسرائیل نقش داشت.
به گزارش شبکه شرق، یک کانال عبری به نقل از یک منبع سعودی مدعی شد که عربستان در مقابله با حمله ایران به اسرائیل شرکت کرده است.
کانال «۱۱ تلویزیون اسرائیل» به نقل از منبعی در خاندان حاکم سعودی مدعی شد: «ریاض در مقابله با حمله شامگاه شنبه ایران نقش داشت.»
کانال «۱۴ تلویزیون اسرائیل» نیز به نقل از یک مسئول سیاسی اسرائیلی گفت: «همکاری خوبی با تعدادی از کشورها در کنار آمریکا وجود دارد که از جمله آنها فرانسه، انگلیس و کشورهای عربی مجاوری هستند که پیامهایی را ارسال کردند مبنی بر اینکه قصد دارند با تهدیدات هوایی که در مسیر اسرائیل است، مقابله کنند.»
اواسط فوریه، «رویترز» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: «عربستان آماده قبول تعهدات سیاسی اسرائیل برای تشکیل کشور فلسطین در ازای عادیسازی روابط است. این تلاشی برای دستیابی به موافقت با معامله دفاعی با واشنگتن قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.»
دو منبع در منطقه در گفتگو با رویترز تاکید کردند: عربستان برای تقویت امنیت خود و مهار تهدیدات تلاش میکند تا بتواند چشماندازهای خود را برای تغییر اقتصاد و جذب سرمایهگذاری خارجی پیش ببرد. به خاطر ایجاد فضایی برای تلاش در مذاکرات درباره به رسمیت شناختن اسرائیل و توافق با آمریکا مسئولان عربستانی به همتایان آمریکایی خود اعلام کردند ریاض بر این مسئله اصرار ندارد که اسرائیل گامهای ملموسی را برای تشکیل کشور فلسطین اتخاذ کند و به جای آن تعهد سیاسی را درباره راه حل تشکیل دو دولت قبول خواهد کرد. مسئولان عربستانی محرمانه واشنگتن را ترغیب کردند تا بر اسرائیل برای پایان جنگ غزه و تعهد به یک افق سیاسی برای تشکیل کشور فلسطین فشار بیاورد. این مسئولان تأکید کردند ریاض پس از آن روند عادیسازی روابط و کمک به بازسازی غزه را آغاز خواهد کرد.
ژانویه، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان اعلام کرد ریاض از مذاکرات با اسرائیل برای حل مسئله فلسطین و تحقق ثبات در منطقه استقبال میکند.
سایت «آکسیوس» پیشتر گزارش داد که عربستان همچنان به توافق برای عادیسازی روابط با اسرائیل بعد از پایان جنگ غزه توجه دارد. مذاکرات عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل بعد از عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر و شروع جنگ غزه متوقف شد.