تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
قانونگذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کردهاند.
به گزارش شبکه شرق، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنجشنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامهای، خواستار تحریمهای بیشتر علیه ایران شدند.
پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامهای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگانگیری از سوی ایران» محکوم شده است.
نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنجشنبه «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامهای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریمهای بیشتر علیه ایران شدند.
نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.
آنها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.
قانونگذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کردهاند.
در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگانگیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.
در این قطعنامه بر لزوم آزادی بیقید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انساندوستانه آزاد شدند.
گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب میشود و اتخاذ تصمیم نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامههای پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند
این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیونهای بینالمللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بینالمللی از جمله ماموران و سازمانهای بینالمللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد میتوانسته پاسخ دهد.
نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بیثباتکننده ایران در خاورمیانه شدند.
پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریمهای فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک استقبال کردند.
در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هستهای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرفهای اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هستهای عمل نمیکند.