عباس سلیمی نمین:
در شان ملت ایران نیست احمدینژاد رئیسجمهورشان باشد!
، با توجه به سابقه ردصلاحیت محمود احمدینژاد و عملکرد او در مقام ریاست جمهور، اکنون نیز این پرسش مطرح است که آیا او تایید صلاحیت خواهد شد یا خیر و حضور او برای ثبتنام در انتخابات کشور چه مفهومی دارد.
به گزارش شبکه شرق، یک فعال سیاسی اصولگرا درباره حضور «محمود احمدینژاد» در وزارت کشور و ثبتنام برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «معتقدم که با توجه به تخلفات و رویههای ناصوابی که احمدینژاد دنبال کرده است، در حد ریاست جمهوری نیست؛ در شان مردم ایران هم نیست ایشان رئیسجمهورشان باشد.»
«محمود احمدینژاد» پیش از ثبتنام به جمعی از هوادارانش که دور او در محله «نارمک» جمع شده بودند، گفته بود: «علیرغم اینکه میدانم چه مسائلی در راه است و چه حوادث و شرایطی در انتظار است گفتم باید تبعیت کنم و امروز در وزارت کشور حاضر میشوم. اولویت نخست کاری من در صورت پیروزی در انتخابات حل مشکلات اقتصادی کشور است، هر چند که مسائل دیگری هم هست که در وقت خودش بایستی پیگیری شود.»
محمود احمدینژاد پس از ثبتنام به عنوان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران در جمع خبرنگاران گفت: «مهمترین انگیزه هدف و برنامه کاری بنده تمرکز بر حل مشکلات معیشتی مردم از طریق سامان بخشیدن به وضع اقتصادی کشور ارتقاء و بهبود فضای کسب و کار پایان بخشیدن به رانت و انحصار و محدود ساختن دخالتهای بیرویه دولت رفع موانع و گشایش هر چه بیشتر برای فعالان اقتصادی و کار آفرینان و بستر سازی برای توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی خواهد بود.»
همچنین بخشی از سخنان احمدینژاد که مورد توجه رسانهها قرار گرفته، جایی است که شناسنامه خود را بالا برده و میگوید: «این شناسنامه خیلی احترام دارهها، کلا ساخت ایرانه.» با این حال، با توجه به سابقه ردصلاحیت محمود احمدینژاد و عملکرد او در مقام ریاست جمهور، اکنون نیز این پرسش مطرح است که آیا او تایید صلاحیت خواهد شد یا خیر و حضور او برای ثبتنام در انتخابات کشور چه مفهومی دارد.
عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا به این پرسشها پاسخ داده است:
عباس سلیمی نمین گفت: «تعداد قابل توجه ثبتنامکنندگان که از عمده جریانهای سیاسی در بین آنها حضور دارند، پیامهای مختلفی را ارائه میدهد. اول این که، پاسخ به یک باور غلط که از سوی مخالفین نظام سیاسی کشور مطرح میشود را میدهد. یعنی نیروهای مختلف سیاسی تا به این باور نرسیده باشند که در چارچوب قوانین کشور میتوانند نقش ایفا کنند هرگز در این زمینه اعتبار خود را در سبد ساختار سیاسی قرار نمیدهند. اگر اعتبار خود را در سبد ساختار سیاسی قرار میدهند به این معناست که باور دارند این ساختار قابل اتکاء است. اما بحث دومی هم وجود دارد که مرتبط با نهادهای نظارتی است. قطعا احتمال این که همه این افراد بتوانند وارد رقابت شوند، هم به زیان مردم است و هم به زیان خود این نامزدهاست، چرا که نامزدهایی که دارای توانمندی بالایی هستند، در حجم زیاد کاندیداها گم میشوند.»
او افزود: «طبیعتا ساختار انتخابات باید بتواند شمار کاندیداها را به تعداد معقولی برساند که هم امکان مناظره وجود داشته باشد و هم امکان تامل جامعه درباره نامزدها وجود داشته باشد. اگر تعداد به همین اندازهای باشد که هر روز میبینیم ثبت نام میکنند، طبیعتا مردم در انتخابات، بهره چندانی در ارتقاء دانش سیاسی و شناخت سیاسی خود نمیبرند؛ بنابراین انتظار همه صاحبنظران هم بر این است که ساختار انتخابات، این تعداد را کاهش دهد. اما پیام اصلی تعداد بالای ثبت نامها این است که جریان هاس سیاسی باور دارند که اگر بتوانند رای مردم را از آن خود کنند، این ساختار حافظ آرای آنان خواهد بود و میتوانند مشارکت موثر و تعیین کنندهای در ارتباط با دومین جایگاه مهم در ساختار سیاسی کشور داشته باشند.»
شان مردم ایران نیست که محمود احمدینژاد رئیسجمهورشان باشد
این فعال سیاسی اصولگرا درباره حضور محمود احمدینژاد در وزارت کشور و ثبتنام برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «معتقدم که با توجه به تخلفات و رویههای ناصوابی که احمدینژاد دنبال کرده است، در حد ریاست جمهوری نیست؛ در شان مردم ایران هم نیست ایشان رئیس جمهورشان باشد. شاید برای مناصب پایینتر چرا، ولی در بحث ریاست جمهوری نه. رفتارهای ناصوابی که احمدی نژاد به کار میگیرد، سطح سیاست ورزی را تنزل میدهد. به دروغ متوسل شدن و استفاده از روشهایی که دانشی به مردم نمیدهد، یا توسل به پیش بینی کنندگان از روشهایی بود که ایشان دنبال میکرد. آقای احمدی نژاد ۲ دوره رئیس جمهور کشور بوده اند و بعید است که دوباره ایشان را وارد گود رقابت کنند. نه این که حضور ایشان در انتخابات منع قانونی داشته باشد، ولی فردی که در ۲ دوره ریاست جمهوری حضور داشته، هر آن چه که توانمندی محسوب میشده از خود بروز داده است و اعطای یک فرصت جدید به او کار چندان درستی نیست.»
وی افزود: «حتی اگر آقای احمدی نژاد رویههای ناصوابی را دنبال نمیکرد، آن چه که او میتوانست در این فرصت قانونی به انجام برساند، رسانده شده و ما چیز جدیدتری از وی نخواهیم دید. ضعفهای شخصیتی احمدی نژاد و سوء استفادههای احمدی نژاد از مسائل دینی کاملا محرز است. برای مثال جایی که خود را یکی از یاران قطعی امام زمان دانست و همه اینها نیز مشخص میکند که این فرد چقدر برای ثبت نام نامناسب است. اگرچه آقای لاریجانی هم دور پیشین رد صلاحیت شده بودند، اما شرایط این دو نفر اصلا قابل قیاس نیست. درباره آقای لاریجانی، یکی از مراجع چهارگانه اطلاعات غلطی به شورای نگهبان داده بود که قطعا این اطلاعات غلط نیاز به اصلاح دارد. با اصلاح این اطلاعات غلط، هیچ مانعی در مسیر آقای لاریجانی در رابطه با انتخابات وجود نخواهد داشت؛ بنابراین مسئله آقای احمدی نژاد و آقای لاریجانی متقاوت است.»
این تحلیلگر امور سیاسی در ادامه و درباره بالا گرفتن شناسنامه احمدی نژاد و تاکید او بر ارزش شناسنامه اش که ساخت ایران است، گفت: «قطعا انتظار از شورای محترم نگهبان این است که افرادی را که سعی میکنند به هر وسیلهای در قدرت باقی بمانند را کنار بگذارد. طبیعتا آقای احمدی نژاد میبایست رد صلاحیت شود. از این نوع رفتارها از ایشان زیاد دیده ایم. مثلا ایشان برنامه داشت که اسب وارد استادیوم آزادی کند و خودش و رحیم مشایی روی اسبها نشسته و احمدی نژاد دست مشایی را بالا ببرد. از این بازیها احمدی نژاد زیاد داشته و جمع بندی جامعه هم همین است که ایشان سطح منازعات سیاسی را تنزل میدهد. طبق قانون اساسی فرزند ایرانی در هر کشوری که به دنیا بیاید ایرانی است؛ بنابراین زمین تعیین کننده نیست؛ بنابراین این نوع منازعات نازل صحیح نیست. آقای احمدی نژاد رفتارهای ضد اندیشهای کم نداشته، همین ادعای یار امام زمان بودن دروغ است و در نتیجه ایشان کذاب است. اگر ایشان خدای نکرده توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شود، به همین شیوهها مسلط خواهد شد. در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد به کرات شاهد قطب بندیها و منازعات بوده ایم. حتی رهبری نیز تعابیر بسیار تندی درباره رفتارهای آقای احمدی نژاد به کار گرفته اند.»