محمدباقر قالیباف در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چه گفت؟/ ویدئو
«محمدباقر قالیباف» کاندیدای ریاست جمهوری در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «همه تحولات بزرگ کشور ریشه در حضور مردم و جوانان داشته است.»
به گزارش شبکه شرق، «محمدباقر قالیباف» در اولین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «باید کاری را که شهید رئیسی شروع کرد ادامه دهیم و نقاط قوت را تقویت کنیم و ضعفها را برطرف کنیم.»
«محمدباقر قالیباف» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برای برگزاری اولین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صداوسیما شد. پس از برگزاری مراسم استقبال، در مراسم قرعهکشی، صندلی شماره «۲» به محمدباقر قالیباف اختصاص یافت.
بر اساس این گزارش، پس از انجام قرعهکشی مناظرات انتخاباتی و مستقر شدن کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پس از اذان مغرب و اقامه نماز، اولین مناظره انتخاباتی آغاز شد و اقامه نماز به صورت زنده نمایش داده شد.
هر کاندیدا در هر مرحله ۸ دقیقه، فرصت پاسخگویی دارد که در مجموع، ۲۴ دقیقه وقت به او اختصاص مییابد و در پایان، ۶ دقیقه وقت برای جمعبندی به او خواهند داد. اگر کاندیداها از ۸ دقیقه وقت خود در زمان مقرر استفاده نکنند، این وقتها به زمان جمعبندی آنها اضافه نخواهد شد. در این مناظره، میکروفون کاندیداها قطع نشد و مجری از آنها درخواست کرد تا در زمان مقرر پاسخ بگویند.
سوالات بخش اول مناظره، با محوریت برنامه هفتم توسعه و رشد اقتصادی به شرح زیر مطرح شد:
«داوود دانش جعفری» به همزمانی دولت چهاردهم و اجرای برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: «این شرایط خاصی است، آیا دولت شما همه آنچه را که در برنامه هفتم پیشبینی شده است را قبول دارد و یا فکر میکنید باید برخی از آن اصلاح شود؟»
«طهماسب مظاهری» پرسید: «برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه شما برای جلب سرمایهگذاری خارجی در چارچوب قانون مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟»
«سیدحمید پورمحمدی» پرسید: «برای بهبود فضای کسب و کار در سطح جهان به عنوان رئیس جمهور چه اقدام و برنامهای دارید؟»
«محمود نجفی عرب» رئیس اتاق بازرگانی نیز پرسید: «برنامههای اقتصادی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای ثبات در اقتصاد کشور و اینکه برنامهریزی مشخص در حوزههای فعالیتهای خود داشته باشند، چیست؟ زیرا امروز واقعاً با مشکل مواجه هستیم و تورم، نرخ ارز و خیلی از متغیرهای اقتصاد کلان، هر روز در حال تغییر است. لذا لزوماً در خصوص ثبات بخشی اقتصاد کلان کشور برنامه مدون خودشان را اعلام کند.»
قالیباف: باید کاری را که رئیسی شروع کرد، ادامه دهیم
بر اساس این گزارش، محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوالات بخش اول مناظره گفت: «انتخابات فرصت بزرگی است که در اختیار شما مردم شریف ایران است که بتوانید برای آینده خود و فرزندان و ایران عزیز ما تصمیمگیری کنید.»
قالیباف افزود: «یکی از مهمترین وظایف رئیسجمهور در این شرایط، ایجاد تحول در اقتصاد به ویژه برای اقشار محروم، کارگران، پرستاران و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی و کسانی است که حقوق ثابت دارند.»
او ادامه داد: «رئیسجمهور باید به گونهای عمل کند و انتخاب شود که ضامن حل این مشکلات باشد، البته بدون شک با خود مردم این موضوع انجام خواهد شد.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری متذکر شد: «ما در دهه ۹۰ شرایط سختی را گذرانیم و رشد اقتصادی ما زیر یک درصد و رشد نقدینگی ۲۶ برابر بود. هم پدران و هم مادران خانواده و زنان ایرانی در کنار تربیت و آموزش، باید فرزندان خود را تامین مالی میکردند. به هر صورت، دورانی چون کرونا را گذراندیم؛ الان زمان آن است که جبران شود.»
قالیباف تاکید کرد: «در برنامه هفتم که کار مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است و تنها سند ما است که باید آن را اجرا کنیم، معتقدم که باید قفل این توقف را بشکنیم و کاری را که شهید رئیسی شروع کرد ادامه دهیم و نقاط قوت را تقویت کنیم و ضعفها را برطرف کنیم.»
او تاکید کرد: «بر این باورم که ظرفیتهای کشور آنقدر وجود دارد که میتوان مشکلات را حل کرد. لذا به مردم، کارمندان، کارگران، بازنشستگان و قشر محروم عرض میکنم که در دولت خدمت و پیشرفت همه ما با مشارکت شما و سرمایهگذاران اقتصاد قوی را دنبال خواهیم کرد تا دولت بتواند حقوق عزیزان را متناسب با تورم پیش ببرد، قدرت خرید را حفظ کند و از رشد اقتصادی طبیعتاً باید هم سرمایهگذار و هم عموم مردم بهره ببرند.»
قالیباف: مهمترین موضوع برنامه هفتم، خانوادهمحوری و سبد خانوار در همه ابعاد است
قالیباف در ادامه گفت: «پزشکیان درباره برنامه هفتم گفت که انسجام باید داشته باشد که بنده منسجم بودن در همه عرصهها را کاملاً قبول دارم. همچنین پورمحمدی اشاره کرد که همه چیز اقتصاد نیست و فرهنگ هم مهم است که بنده هم معتقد به این موضوع هستم.»
او ادامه داد: «در سرمایهگذاری یک بحث درباره رشد اقتصادی و یک بحث بهرهوری است. در برخی از کشورها که به طور متوسط سالانه ۹ درصد بهرهوری داشتند، نصف رشد اقتصادی خود را از طریق بهرهوری به دست آوردند؛ باید از ظرفیت اندیشمندان و متخصصان استفاده و تصمیم سازی شود و معتقدم با توجه به بهرهوری میتوان نصف ۸ درصد رشد اقتصادی را محقق کرد.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: «من کاملاً معتقدم که اگر انسجام نداشته باشیم، نمیشود برنامه هفتم را اجرا کرد اما برنامه هفتم سند ملی ماست و حتماً ممکن است اشکالاتی داشته باشد، اما نقاط قوت هم دارد.»
قالیباف افزود: «مهمترین موضوع برنامه هفتم خانواده محوری و سبد خانوار در همه ابعاد است. در ماده ۱۱۸ برنامه هفتم، شورای راهبری آمده یعنی در حین اجرای برنامه هفتم اگر اشکالی باشد، کمیتهای پیش بینی شده به ریاست معاون اول رئیس جمهور و اگر لازم باشد، اشکالات اصلاح خواهد شد.»
او بیان کرد: «برنامه هفتم قانون است و باید اجرا شود و نباید آن را کنار بگذاریم و اگر آن را کنار بگذاریم، عملاً انسجام را کنار میگذاریم و این بهانهجویی است. ما ظرفیتهای بزرگی داریم که هدر میدهیم که یک مدیر قوی میخواهد که آن را کنترل کند.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: «ما اقتصاد را پیش بینی پذیر نکردیم و بعضاً شاهد تصمیمات سیاستی و غلط هستیم؛ دو روز قبل یک وزارتخانه بخشنامه صادر کرده و داد همه درآمده است که با این تصمیمات حتماً سرمایهگذار فرار میکند و ظرفیتهای داخلی سرمایهگذاری نمیکنند. سیاستهای ما به گونهای است که صادرات را کند میکنیم و ترجیح میدهیم واردات کنیم که نباید این گونه باشد.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هدررفت در انرژی داریم، گفت: «هدررفت انرژی در نیروگاهها و گازهای مشعل است. در شرایطی که درآمد حوزه پتروشیمی نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار است و فقط ۷.۵ درصد آن را استفاده میکنیم.»
او ادامه داد: «ما برای رشد ۸ درصد اقتصادی باید به سرمایهگذاری و بهرهوری توجه کنیم که البته از نظر بنده بهرهوری بر سرمایهگذاری ارجح است. ما در سال گذشته ۸ میلیارد دلار فقط در حوزه خودرو ارز دادیم؛ چرا ۸ میلیارد دلار را به آنجا میدهیم؟»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: «الپیجی در سالی که گذشت ۱۸۰ همت شد. در حوزه بحث یارانهها هم باید گفت که سه و نیم برابر الان هدر میدهیم یعنی ۱۲۶۰ همت. حتماً تحریم بر مشکلات اثر میگذارد و بر این اساس معتقدم که همه دستگاههای دولتی یک طرف و دستگاه دیپلماسی ما باید یک طرف باشد و باید مشکل تحریم را حل کنیم و باید رفع تحریم شود و ما طرح مشخص و روشنی در این زمینه داریم.»
قالیباف تاکید کرد: «مردم بدانند انتخاب یک رئیسجمهور درست که بتواند این ظرفیتهایی را که از دست میرود، مورد توجه قرار دهد بسیار مهم است. همین الان قراردادها و تفاهمهای ما با چین و روسیه اجرا نشده است. باید این قراردادها اجرایی شود و به شانگهای و بریکس هم توجه شود. به مردم اهمیت دهیم و به آنان مشارکت واقعی دهیم.»
او یادآور شد: «طبق ماده ۸ برنامه هفتم، دولت موظف شده در سال ۱۴۰۳ یکی از بانکهای تخصصی را تبدیل به بانک توسعه کرده و همه نقدینگی آنجا آمده و فقط به سمت اجرای پروژههای زیرساختی برود. ۱۰۴ میلیارد دلار در حوزه بهرهبرداری در سال پرت داریم و اینها نشان میدهد انتخاب رئیس جمهور درست چقدر مهم است که بتواند این ظرفیتها را استفاده کند.»
قالیباف اضافه کرد: «همین الان در الپیجی آن چیزی که در مدار خزانه اداره میشد، ۲۷ همت در سال ۱۴۰۰ بود که با پیگیری و کنترل مجلس یازدهم مشخص شد که حیف میشود. در نهایت ال پی جی در سالی که گذاشت، ۱۸۰ همت شد.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: «پزشکیان به درستی گفت که خودرو دست دوم میآوریم و ارز برای واردات آنها نداریم اما من می گویم ارز داریم که سال گذشته ۸ میلیارد دلار فقط در حوزه خودرو ارز دادیم بعد این وضعیت ماشینها است که دولت و مردم از قیمت و کیفیت ماشینها ناراحت هستند.»
قالیباف تاکید کرد: «مشخص است و از بحثها اینگونه میفهمیم که اگر اول خود تحریمی کشور را حذف نکنیم، امکان ندارد رفع تحریم را بتوانیم در خارج از کشور حلوفصل کنیم. یکی از کارهای مهم برای رفع تورم، انضباط مالی در دولت است؛ ما در بدو ورود مجلس یازدهم در احکام دائمی بودجه یک مصوبه داشتیم که از سال گذشته ابلاغ شد مبنی بر اینکه حسابهای دولتی را که بیش از ۲۰۰ هزار بود همه را تحت عنوان حساب خزانه بانک مرکزی بردیم و تقریباً ۵ یا ۶ هزار حساب شد. همچنین گفتیم که پول به جای نقدی باید اعتباری داده شود و به ذینفع نهایی داده شود.»
قالیباف توضیح داد: «نتیجه این شد که همه دولتها در ماه آخر سال در پرداخت حقوق همیشه کسری نقدینگی داشتند و از خزانه پول برمیداشتند، اما با این مصوبه مجلس سال گذشته این اتفاق نیافتاد.»
قالیباف: ۱۲۵ کیلومتر مترو در تهران کشیده شد که پول آن از ظرفیتهای داخلی به دست آمد
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: «بنده ۱۲ سال توفیق خدمت در شهرداری تهران داشتم و دولتهای نهم، دهم و یازدهم به هر دلیل همراهی با شهرداری نکردند و در یک جلسه دولت در این سه دولت شرکت نکردم و از ما پشتیبانی نکردند و حتی مصوبات مجلس را اجرایی نمیکردند، اما آیا در شهر اتفاقی نیفتاد؟ در ۱۲ سال، فقط ۱۲۵ کیلومتر مترو در تهران کشیده شد که پول آن از ظرفیتهای داخلی به دست آمد. تنها ال سی که در آن دوران و بدون پیش پرداخت و بدون ضمانت بانک مرکزی محقق شد، برای شهرداری تهران بود.»
قالیباف اظهار کرد: «بین ۱۸ تا ۲۲ میلیارد دلار ظرفیتهای گفتگو و ارتباطات از کشورهایی که کار کنیم، وجود دارد اما پرونده آنها بلاتکلیف است و باید آنها را تمام کنیم. برای مثال، از بحث مربوط به شانگهای و توافقهایی که با روسیه داشتیم، استفاده نکردیم و باید اینها عملیاتی شود که در قانون برنامه هفتم توسعه آمده و همگی باید این قانون را اجرایی کنیم.»
موضوع بخش سوم مناظره، پس از استراحت ۱۵ دقیقهای، مهار تورم است.
قالیباف: باید در حوزه تورم برای مردم، سپر حمایتی بگذاریم
قالیباف بیان کرد: «تورم از موضوعات حیاتی و جدی ماست و ما باید در حوزه تورم برای مردم، سپر حمایتی بگذاریم. طی سالهای قبل برخی از بانکهای خصوصی یا بانکهای دولتی باعث خلق پول شدند و باید برای رفع این مشکل تدبیر شود. الان نقدینگی ما ۸۲۰۰ همت است و به بخش تولید نرفته است و باعث تورم شده است.»
او متذکر شد: «یکی از اقداماتی که در مجلس یازدهم شد آن بود که در قانون جدید بانک مرکزی، اقتدار را به بانک مرکزی بازگرداندیم، چرا که پیش از تصویب این قانون، تخلفات و عدم کفایت سرمایه بانکها آن طور که باید شاید رصد نمیشد و کنترل و نظارت دقیقی بر بانکها نمیشد.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: «در بودجه زمانی که درآمد پایدار نداریم و متکی به نفت است، اصلاح ساختار نهادی و انضباط مالی مهم است که باید به آن توجه شود.»
قالیباف تاکید کرد: «معتقدم که مهمترین کار آن است که ما نیازمند یک مدیر قوی هستیم. ریشه بسیاری از مشکلات ما سیاستگذاریهای غلط و بیعرضگیها و بی تدبیریها است. در دوره چهاردهم یعنی در دولت پیشرفت و خدمت حتماً این سپر حمایتی را در مقابل تورم میگذاریم تا حقوق و دستمزد متناسب با تورم باشد و به مردم داده شود.»
قالیباف: بودجه، بودجه دولت نیست بلکه بودجه زندگی مردم است
قالیباف با اشاره به شعار سال طی ۱۰ سال گذاشته توسط رهبر انقلاب، گفت: «رهبری بیش از ۱۰ سال است که شعار سال را درباره مسائل اقتصادی و تاکید بر تولید و جلوگیری از تورم نامگذاری کردند. اصلاح ساختار بودجه نیز اهمیت زیادی دارد. یکی از مشکلات ما نبود درآمد پایدار است و بر این اساس، زمانی که درآمد نفتی کم و زیاد میشود، باعث مشکلات اساسی میشود که آثار آن را در تمام بخشها میبینیم که باید برای آن چاره اندیشی کرد.»
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: «زمانی که بودجه مینویسیم، میگوییم بودجه دولت، در حالی که بسیار اشتباه است و بودجه، بودجه دولت نیست بلکه بودجه زندگی مردم است.»
قالیباف ادامه داد: «زمانی که تولید رونق نداشته باشد، مالیات پرداخت نمیشود و زمانی که مالیات پرداخت نمیشود، مالیات را از تورم میگیرند و هزینه تورم را همه مردم میدهند. اینجاست که میگویم یک مدیر قوی و فردی که بتواند مؤثر باشد و سابقه، تجربه و برنامه داشته باشد، اهمیت زیادی دارد. الان بانک مرکزی قدرت دارد و من نگفتم که به بانک مرکزی استقلال دادیم و ما به سمت استقلال نرفتیم و الان زمان آن نیست، بلکه به بانک مرکزی اقتدار داریم.»
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: «باید بانک مرکزی قدرتمندانه بایستد و با جریانهایی که خلق پول میکنند و به مردم فشار میآورند، مبارزه کند و اینجا جای مبارزه با فساد است و نیاز به انسجام هم داریم.»
قالیباف تاکید کرد: «زمانی که از تجربه نیروهای داخلی خود استفاده نمیکنیم، چگونه میخواهیم از نیروهای خارج و ظرفیتهای خارج از کشور استفاده کنیم؟ ما تا از سرمایه داخلی خودمان استفاده نکنیم، حتماً نمیتوانیم از سرمایه خارجی هم استفاده کنیم. زمانی که یک مدیر بیعرضه، بیتدبیر و بدون برنامه روی کار میآید، طبیعتاً قانونی را که تصویب شده، نمیتواند اجرا کند. تاکیدم آن است که باید باید به طور جدی رشد اقتصادی را پیگیری کنیم و بهرهوری هم اهمیت زیادی دارد.»
قالیباف در بخش جمعبندی مناظره اول انتخابات، گفت: «اولین جایی که مایه و اساس تحول است، مردم است و نقش مردم در تحول و به ویژه تحول اقتصادی مهم است.»
او ادامه داد: «باید امنیت سرمایه مردم فراهم شود و دست و پای دولت باید از اقتصاد جمع شود و نباید با دستورات و قاعدهگذاریهای خلقالساعه باعث ناامنی و فرار سرمایه شد و منجر به این مسئله شد که سرمایهها در صندوق بانکها حبس شود.»
قالیباف تاکید کرد: «باید به نخبگان، صاحب نظران، اندیشمندان، کارآفرینان و جوانان که پیشگامان حوزه علم روز دنیا و حوزه دانش بنیان هستند، توجه شود. قطعاً جوانان گام دوم انقلاب ارزش افزوده چند برابرتری نسبت به کارهای قدیم خواهند داشت و میتوانند تحول ایجاد کنند و بر این اساس، باید آنها را در صدر بنشانیم و باید اجازه دهیم آنها برای ما تصمیمسازی کنند و ما تصمیمگیری کنیم.»
قالیباف: موضوع رفع تحریم را با مساله اقدام به اقدام باید دنبال کنیم
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «همه تحولات بزرگ کشور ریشه در حضور مردم و جوانان داشته است و الان هم باید مورد توجه باشد. نکته بعدی توجه به بازار سرمایه است که هم بازار اولیه و هم بازار ثانویه باید مورد توجه قرار گیرد و اینها لازم و ملزوم هم هستند.»
قالیباف بیان کرد: «موضوع رفع تحریم را با مسئله اقدام به اقدام باید دنبال کنیم. دولت پیشرفت و خدمت یک سپر حمایتی حداقل برای ۵ دهک جامعه مثل بازنشستگان ایجاد خواهد کرد؛ حتی در کالاهایی مانند لوازم خانگی ۴ یا ۵ قلم اساسی را مورد سپر حمایتی قرار خواهیم داد و این موضوع در مورد کالاهای اساسی و حوزههای معیشتی دنبال خواهیم کرد.»
او ادامه داد: «تا زمانی که بخواهیم تورم را کنترل کنیم، باید جلوی آسیب آن روی مردم را بگیریم. این آسیب به دلیل بیتدبیریهای دولتها اتفاق افتاده است و مردم تقصیری ندارند.»
قالیباف تاکید کرد: «باید طبق قانون، حقوق افراد به اندازه تورم باشد و تا زمان کاهش تورم در دولت چهاردهم متعهد میشویم که از مردم سپر حمایتی شود. حتماً با مدیریت قوی و یک رئیسجمهور قوی و مدیران قوی، متعهد، امین و با کارنامه و میتوان تورم را کنترل کرد و کاهش داد.»
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: «انقلاب اسلامی این فرصت را به همه مردم عزیز ما داد که همان مردمسالاری دینی است تا مردم بر سرنوشت خودشان حاکم باشند و بتوانند نفرات را در سلسله مراتب قدرت در هر سطحی انتخاب کنند.»
قالیباف اظهار کرد: «مردم عزیز ما! امروز شما هستید که در فرصت انتخابات تصمیم بگیرید و انشاالله بتوانید دولتی را مستقر کنید که آینده فرزندان این سرزمین را تضمین کند. همانطور که در حوزه دفاع دیدیم که همه به توان ما حسرت خوردند، انشاالله شاهد باشیم که در حوزه اقتصادی هم نسبت به پیشرفت ما حسرت بخورند و این در یک قدمی ماست.»
محمدباقر قالیباف، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از پایان مناظره اول، در جمع خبرنگاران گفت: «از صداوسیما تشکر میکنم که در این فرصت کم، برنامهها را به صورت فشرده تنظیم کرد. امشب مجموعه عزیزان و نامزدها توانستند با بیانات دقیق و رعایت اخلاق و انصاف، مطالب خودشان را مطرح کنند. امیدواریم این مناظرات بتواند به مردم در جهت افزایش آگاهی و تصمیمگیری درست در انتخابات کمک کند.»
قالیباف گفت: «امیدوارم این مناظره در ارتقای نگاه سیاسی و اقتصادی مردم عزیزمان مؤثر باشد، چرا که انتخابات پیش رو همانطور که اشاره کردم، واقعاً یک فرصت طلایی برای کشور است. انتخابات، منطقیترین، کوتاهترین، دقیقترین و کمهزینهترین مسیر است برای آنکه مردم بتواند اراده خود را برای از بین بردن ضعفها و تقویت قوتها و آیندهای روشن و پر امید برای خودشان و فرزندانشان و به ویژه برای ایران عزیزمان فراهم کنند.»
قالیباف در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چه گفت؟
«محمدباقر قالیباف» کاندیدای ریاست جمهوری در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «همه تحولات بزرگ کشور ریشه در حضور مردم و جوانان داشته است.»