|

ترامپ چگونه تبدیل به ستاره جمهوری‌خواهان شد؟

مسیر غیرمعمول یک رئیس‌جمهور

برای نخستین‌بار ترامپ در سال ۱۹۸۷ به‌فکر افتاد تا شانس خودش را در زمین سیاست امتحان کند. او در آن زمان در حزب‌جمهوری‌خواه ثبت‌نام کرد. به‌نظر می‌رسد موفقیت‌های اقتصادی ترامپ باعث شد تا او در دهه هشتاد به سمت حزبی که از سیاست‌های اقتصادی محافظه‌کارانه حمایت می‌کرد بپیوندد.

مسیر غیرمعمول یک رئیس‌جمهور
مهسا مژدهی روزنامه‌نگار

ترامپ پیش از آنکه در انتخابات ۲۰۱۶  هیلاری کلینتون را شکست داده و وارد کاخ سفید شود، بارها جهت سیاسی خود را تغییر داده بو. با اینکه او خود را یک جمهوری‌خواه معرفی می‌کند و از سوی این حزب دو بار کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا شده، اما کماکان گروهی متشکل از شخصیت‌های برجسته جمهوری‌خواه او را تائید نمی‌کنند.

 

ترامپ و ورود به عرصه سیاست

تا پیش از سا ل۱۹۸۷ ترامپ یک تاجر و شخصیتی رسانه‌ای به‌حساب می‌آمد که توانسته بود کسب‌وکار خانوادگی پدرش را تبدیل به یک امپراطوری تجاری کند.

برای نخستین‌بار ترامپ در سال ۱۹۸۷ به‌فکر افتاد تا شانس خودش را در زمین سیاست امتحان کند. او در آن زمان در حزب‌جمهوری‌خواه ثبت‌نام کرد. به‌نظر می‌رسد موفقیت‌های اقتصادی ترامپ باعث شد تا او در دهه هشتاد به سمت حزبی که از سیاست‌های اقتصادی محافظه‌کارانه حمایت می‌کرد بپیوندد.

 

ترامپ در سال ۱۹۹۹ تلاش کرد تا با کمک حزب اصلاح، حزبی کوچک و فاقد اهمیت در عرصه سیاسی آمریکا، کاندید انتخابات سال ۲۰۰۰ شود. در آن زمان برنامه‌های انتخاباتی ترامپ شامل مالیات ۱۴درصدی از ثروتمندان برای کسری بودجه و ارائه خدمات درمانی همگانی از محل افزایش مالیات شرکت‌ها بود. او البته همان سال و چند ماه قبل از انتخابات از حزب کناره‌گیری کرد.

 

ترامپ و حزب دموکرات

از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۰۹ ترامپ بیش از آنکه به جمهوری‌خواهان نزدیک باشد، به دموکرات‌ها کمک می‌کرد. البته به‌نظر می‌رسد او از نظر ایدئولوژیک چندان به دموکرات‌ها شبیه نبوده؛ اما از نظر اقتصادی اردوگاه لیبرال‌ها را به محافظه‌کاران ترجیح می‌داده است.

او در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ با برخی از مهم‌ترین چهره‌های دموکرات‌ها مانند هیلاری کلینتون و خانواده‌اش روابط دوستانه برقرار کرد. البته به‌نظر می‌رسد این روابط بیش از هر چیز جنبه اقتصادی داشته است.

 

بازگشت به حزب جمهوری‌خواه

از سال ۲۰۰۹ به بعد دونالد ترامپ، بار دیگر علاقه‌ خود را به حزب جمهوری‌خواه نشان داد. عضویت رسمی او در این حزب تا سال ۲۰۱۲ طول کشید.

در ابتدا بسیاری از رهبران حزب جمهو‌ری‌خواه و بزرگان حزبی با ترامپ از در ناسازگاری در آمدند. آنها او را غیرمتعارف، کاراکتری جنجالی، پوپولیست و مضر برای وحدت در میان جمهو‌ری‌خواهان تشخیص دادند.

از سال ۲۰۱۵ که ترامپ تمایل خود را به شرکت در انتخابات ۲۰۱۶ اعلام کرد، بخشی از جمهوری‌خواهان بالاخره او را پذیرفتند. موفقیت‌های اولیه او در انتخابات مقدماتی ۲۰۱۶ و پیروزی بر رقبای قدرتمند نشان داد که در بین رای‌دهندگان به حزب جمهوری‌خواه، ترامپ نفوذ ویژه‌ای دارد. از طرف دیگر خطر دو دستگی در حزب از سوی برخی از چهره‌ها به دیگران گوشزد می‌شد که باعث شد عمده جمهوری‌خواه پشت سر ترامپ جمع شوند.

 

دونالد ترامپ در سال‌های پس از ۲۰۱۵ توانست جمهوری‌خواهان را قانع کند که عدم حمایت از او منجر به دودستگی و ضعف و در نهایت شکست این حزب در انتخابات خواهد شد. او پس از انتخابات ۲۰۱۶ تلاش کرد تا با محافظه‌کاران به نکات مشترکی برسد. مثلا تعیین قضات محافظه‌کار برای دیوان‌عالی یکی از مواردی بود که ترامپ با آن خودش را در دل بخش بزرگی از جمهوری‌خواهان جا کرد. به‌طور کلی چهره‌هایی مانند خانواده بوش یا چنی هنوز نتوانسته‌اند با این موضوع که فردی پوپولیست و یک تاجر به جای سیاستمداران کهنه‌کار نماینده حزب‌جمهوری‌خواه باشد کنار بیایند. اما بخش دیگری از حزب بالاخره ترامپ را پذیرفته‌اند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها