خاطرات سال ۱۳۸۰ هاشمی رفسنجانی| بیست و سوم دی ماه
خط و نشان هند برای مجاهدان پاکستانی
آقاى حسین مرعشى، [نماینده کرمان] آمد. گفت، بخشى از نمایندگان تند چپ، تصمیم به مقاومت و مقابله با قوه قضائیه و شوراى نگهبان دارند و شاید فکر مىکنند، فشارهاى خارجى هم موضع آنها را تقویت کند. گفتم، اگر خارجىها به نفع آنان اقدامى بکنند، موقعیت داخلى را هم از دست مىدهند و تعقیب آنها آسانتر مىشود؛ به نفعشان نیست که وضع را متشنج کنند.
آقاى [سیدمحمدباقر] مُهرى، [دبیر کل جمعیت علمای شیعه کویت] عالم ساکن کویت آمد. گفت، پس از 11 سپتامبر و توجه آمریکا و غرب به سرکوب سلفىها، وضع در کشورهاى عربى به نفع شیعه بهبود یافته و پذیرفته شده که شیعیان، قانونمند و با معیارهاى قابل قبولتر حرکت مىکنند.
در کویت، بخشى از شیعیان خواستار رسمىشدن جایگاه موقوفات شیعى شدهاند که تولیت خاصى ندارند، ولى گروه دیگر که خودشان را حزباللهی مىدانند و با دفتر رهبرى هم رابطه دارند، با این اقدام مخالفند و مىگویند، این باعث مىشود که اوقاف کویت بر حسینیههاى شیعه مسلط شود؛ با اینکه هماکنون درآمد این موقوفات، توسط اداره اوقاف کویت به مصارف غیرشیعى مىرسد.
گفت، آقاى [سیدمحمود هاشمی]شاهرودى، [رئیس قوه قضائیه]، به شدت تحت فشار است، ولى معتقد است که اگر شما با ایشان باشید، از عهده مقاومت در مقابل فشارها بر مىآید و از اظهارات شما در قم، احساس کرده که با کار آنها موافق نیستید. گفتم، کارشان اشکالاتى دارد که به خود ایشان تذکر خواهم داد.
آقاى [شاپور] مرحبا، نماینده سابق آستارا آمد. از کمتوجهى دولت اصلاحات به سازندگى و نیازهاى مردم انتقاد داشت و گفت، مردم آستارا به صراحت اعلام مىکنند که هرچه از عمران و آبادى دارند، از دولت سازندگی است. خواست به آقاى [مرتضی] الویرى، [شهردار تهران] بگویم، مسئولیت یکى از مناطق شهردارى تهران را به ایشان واگذار کند؛ در گذشته شهردار آستارا بوده.
آقاى مسیح مهاجری، [مشاور رئیسجمهور و مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد. در مورد مسائل افغانستان و خطرهاى آمریکا و مسائل فلسطین و تجدید حیات حزب جمهورى اسلامى صحبت شد.
عصر، اعضاى [شورای مرکزی] جمعیت تولیدگران و فراکسیون تولیدگران مجلس آمدند. آقایان [غلامحیدر ابراهیم]باىسلامى، [ابوالفضل] رضوى، [محمدحسین] خلیلى، [سعدالله] طسوجی، [محمدباقر] باقریاننژاد، نمایندگان خواف، نایین، سروستان و کازرون و رئیس خانه صنعت صحبت کردند و گفتند، جمعیت طرفدار سیاستهاى دوران سازندگى است و افکار شما را راهحل مشکلات کشور مىداند و از ناامنى فضاى کشور براى سرمایهگذارى و کارآفرینى و تولید شکوه کردند و خواستند که در مجمع [تشخیص مصلحت نظام]، از پیشنهادهاى رفع این مشکلات حمایت شود و من براى اصلاح فضاى جامعه از طریق سخنرانىها و مصاحبهها و بازدیدها کمک کنم و براى رفع تشنجهاى جناحها دخالت کنم و مثل گذشته، بحرانها را مهار کنیم.
ژنرال [پرویز] مشرف، [رئیسجمهور پاکستان]، در سخنرانى دیروز خود باز هم در مقابل هند عقبنشینى کرد و چند گروه مجاهد کشمیرى را منحل نمود؛ به اضافه گروه سپاه صحابه و نهضت جعفرى، ولی هند آن را کافی ندانست و خواستار تحویل متهمها به هند شد. در خبرها بود، دو [موشک] کروز آمریکا به مناطقى از هرات افغانستان اصابت کرده و معلوم نیست چه اهدافى را زده است.
در مجلس، امروز هم مذاکرات نمایندگان در مورد اختلاف با قوه قضائیه، وقت زیادى گرفت و حدود 60 نفر از نمایندگان، به عنوان اعتراض به زندانىبودن آقای [حسین] لقمانیان، [نماینده همدان]، لحظاتى جلسه را ترک کردند.