ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه:
تعامل مستقیم با ایران در زمینه برجام پربارتر خواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما بر این باوریم که تعامل مستقیم با ایران در زمینه برجام یا مسائل دیگر پربارتر خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره روند مذاکرات وین، احتمال مذاکره مستقیم با ایران و موضوع آزادسازی زندانیان آمریکایی پاسخ داد.
به گزارش وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره این که با توجه به برقراری مذاکرات وین، آمریکا چه کاری برای اطمینان یابی از آزادسازی زندانیان آمریکایی در ایران انجام خواهد داد، گفت: شما از رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شنیدهاید که ما دو مذاکره غیر مستقیم جداگانه را با ایران با پیش میبریم تا بتوانیم موجب آزادی آن کسانی بشویم که به طور غیرقانونی زندانی شدهاند. از ما هم شنیدهاید که گفتهایم گره زدن سرنوشت این افراد به طرحی که در بهترین حالت نامعلوم است، در راستای منافع ما، منافع آمریکا و منافع کشورهای طرف سومی که شهروندانشان در ایران زندانی اند، نخواهد بود. این طرح، بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام است [توافق هستهای]. این طرح در بهترین حالت، نامعلوم است. ما میخواهیم بازگشت آمریکاییها و شهروندان دیگر کشورها یک امر قطعی باشد. هدف ما این است که آنها را به خانه بازگردانیم تا دوباره به خانوادههایشان ملحق شوند. بنابراین، نمیخواهیم چیزی که ضرورت ندارد، مانع ایجاد کند.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا با وجود پیوستن ریچارد نفیو به مذاکرات وین که طراح تحریمهای ایران در زمان دولت باراک اوباما بوده است، شکافی در تیم مذاکره کننده آمریکا ایجاد شده است و آیا سیاستهای نفیو در زمینه تحریمها و کارهایی که دولت آمریکا میخواهد در جریان احیای توافق انجام دهد، با دولت آمریکا متفاوت است یا نه، گفت قصد ندارد وارد جزئیات شود اما نفیو دیگر معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیست و صرفا یکی از اعضای تیم وزارت امور خارجه است و این تغییر سمتها با گذشت یک سال از روی کار بودن دولت، امری عادی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه با انتقاد از سیاستهای دولت قبلی آمریکا در قبال توافق هستهای گفت: دولت قبلی برای ما انتخابهای خیلی بدی به جا گذاشت. کارزار فشار حداکثری یک شکست خفتبار بود. هر وعدهای که داد، برعکسش محقق شد، چه وعده توافقی بهتر، تضعیف روحیه شبه نظامیان و اعضای گروههای تروریستی و چه متوقف کردن برنامه هستهای ایران بوده باشد، در زمینه تمامی اینها عکس قضیه ثابت شد.
او در این راستا با بیان این که در نتیجه سیاستهای دولت قبلی، برنامه هستهای ایران پیشرفت زیادی داشته است، گفت: بنابراین، ما که انتخابهایی بسیار دشوار، چالشبرانگیز و حتی بد برایمان مانده، مسیری را در پیش گرفتهایم که باور داریم در راستای منافع ملی ماست و آن بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام است.این مسیر، مسیری است که طبق ارزیابی ما، تا کنون بهترین راه بازگردانی محدودیتهای سخت، دائمی و قابل راستی آزمایی بر برنامه هستهای ایران بوده است.
پرایس با اشاره به این که ممکن است روزی برسد که مزایای عدم اشاعهای برجام سال ۲۰۱۵ با وجود پیشرفتهای برنامه هستهای ایران تقلیل بیابد، اظهار کرد: بنابراین، در حال حاضر ما به دنبال بازگشتی دوجانبه به پایبندی هستیم اما تمامی گزینهها را هم بررسی میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایران درباره احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا و این که آیا تیم آمریکا به طور غیر مستقیم به تیم ایران اعلام کرده است برای چنین چیزی آمادگی دارد یا نه، گفت: ما از زمانی که [مذاکرات] در آوریل گذشته شروع شد، حاضر به دیدار با متحدان و شرکایمان و با ایران بودهایم. بنابراین، به ایران بستگی دارد که کاری در زمینه این اظهارات انجام دهد. ما بر این باوریم که تعامل مستقیم با ایران در زمینه برجام یا مسائل دیگر پربارتر خواهد بود. همچنین ارتباطی کارآمد را میسر میسازد و این چیزی است که به آن احتیاج داریم، به ویژه در این برهه که زمان برای تلاش در راستای نجات برجام یا بازگشت دوجانبه به پایبندی، خیلی کم است.