|

دانشمندان به دنبال باتری‌های بدون نیاز به شارژ

دانشمندان در حال ساخت باتری‌های هسته‌ای کوچک و بادوام با استفاده از رادیوکربن هستند که می‌توانند چند دهه بدون شارژ مجدد دوام بیاورند.

دانشمندان به دنبال باتری‌های بدون نیاز به شارژ

به گزارش گروه رسانه ای شرق، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:تلفن‌های همراه که به طور غیرمنتظره شارژشان تمام می‌شود و وسایل نقلیه برقی که در راه می‌مانند و نمی‌توانند به مقصد برسند، محدودیت‌های باتری‌ها را به‌عنوان مشکلی رایج یادآور می‌شوند.

بیشتر باتری‌های لیتیوم‌یونی (Li-ion) شارژ شدنی، که در همه وسایل از تلفن‌ها گرفته تا اتومبیل‌ها یافت می‌شوند، شارژ را تا چند ساعت یا چند روز نگه می‌دارند. با گذشت زمان، عملکرد آن‌ها کاهش می‌یابد و نیاز به شارژ مکرر پیدا می‌کنند.

پژوهشگران برای رفع این مشکل، در حال بررسی یک روش جدید هستند و می‌خواهند باتری‌های هسته‌ای با انرژی رادیو کربن (یک ایزوتوپ پرتوزای کربن) بسازند. این باتری‌های کوچک و مقرون‌به‌صرفه بدون نیاز به شارژ مجدد، انرژی ایمن و با دوام را به مدت چند دهه فراهم می‌کنند.

نیاز به شارژ مجدد باتری هم ناخوشایند است و هم سودمندی فناوری‌هایی مانند پهپادها و حسگرهای دارای قابلیت کنترل از راه دور را، که به توان پایدار و طولانی‌مدت متکی هستند، کاهش می‌دهد.

باتری‌های لیتیوم‌یون دارای جنبه‌های منفی زیست‌محیطی نیز هستند: استخراج لیتیوم انرژی‌بَر است و دفع نادرست آن می‌تواند به اکوسیستم‌ها (زیست‌بوم‌ها) آسیب برساند.

این گروه پژوهشی کارآیی این نوع باتری را در جدیدترین نسخه از نمونه اولیه آن به میزان چشمگیری افزایش داده‌اند و هر چند هنوز چالش‌هایی باقی مانده است، این فناوری، روزی می‌تواند انرژی هسته‌ای را به اندازه تلفن‌های همراه دسترس‌پذیر کند.

سو-ایل این (Su-Il In)، استاد مؤسسه علوم و فناوری دگو گیونگ‌بوک (Daegu Gyeongbuk) در کره جنوبی، یافته‌های گروه پژوهشی خود را در نشست بهار ۲۰۲۵ انجمن شیمی آمریکا (ACS) که از ۲۳ تا ۲۷ مارس (۳ فروردین تا ۷ فروردین) برگزار می‌شود، ارائه می‌کند.

منبع: ایرنا