تست پیسی آر کار نمیکند
هراتیان:باید پروتکل جدیدی نوشته شود
نتیجه این تستها اشتباه است. این روش تستگیری در قطر جواب میدهد که 5 هفته مسابقات را به طور کلی در قرنطینه برده است و بازیکنان در طول این مدت از اردو خارج نمیشوند. نه درباره ما که تست میگیریم و بعد از آن بازیکن داخل هواپیما میرود و با صد نفر دیگر در تماس است.
به گزارش ورزش سه و به نقل از ایران ورزشی ، تصمیم به برگزاری ادامه لیگ که گرفته شد، زهره هراتیان به عنوان رئیس مرکز پزشکی ایفمارک، از لزوم نظارت ایفمارک بر رعایت پروتکلهای بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا گفت و تداوم تستگیریها برای بازیکنان فوتبال. حالا اما او اعتراف میکند که پروتکل تنظیم شده برای لیگ فوتبال ایران، قابلیت اجرایی لازم را ندارد. حتی تستگیری مداوم از بازیکنان فوتبال هم در لیگ ما کاربردی جز ایجاد نگرانی و استرس در میان افراد ندارد. او پیشنهادی را به صورت مکتوب برای سازمان لیگ آماده کرده است که در آن از سازمان لیگ خواسته شده از بازیکنان تست PCR گرفته نشود. هراتیان برای لیگ ایران راهکار دیگری را مؤثر میداند که در این گفت و گو دربارهاش توضیح میدهد.
- موضوع تستگیری از بازیکنان فوتبال و تصمیمگیری درباره بازیکنانی که تستشان مثبت میشود به یک مشکل اساسی تبدیل شده است. آیا قرار نیست شیوه تستگیری از بازیکنان فوتبال بهتر شود؟تعدادی از بازیکنان در تماس با من گفتهاند که وقتی به آزمایشگاهها مراجعه میکنیم از ما تست نمیگیرند. ظاهراً وزارت بهداشت دستورالعمل جدیدی برای آزمایشگاهها صادر کرده است که بر اساس آن از افرادی تست گرفته میشود که علائم بیماری داشته باشند. فوتبالیستها در شرایطی که علائم ندارند، طبیعتاً جزو این افراد نیستند. ضمن اینکه این تستها معمولاً جواب منفی کاذب زیاد دارند. اینطور نمیشود زندگی کرد و چیزی جز نگرانی برای جامعه فوتبال در پی ندارد. باید تنها از افرادی تست گرفته شود که علائم دارند.
- یعنی شما معتقدید که پیش از هر بازی یا تمرین فوتبال، نیازی به تستگیری نیست؟
ببینید نتیجه این تستها اشتباه است. این روش تستگیری در قطر جواب میدهد که 5 هفته مسابقات را به طور کلی در قرنطینه برده است و بازیکنان در طول این مدت از اردو خارج نمیشوند. نه درباره ما که تست میگیریم و بعد از آن بازیکن داخل هواپیما میرود و با صد نفر دیگر در تماس است. ما حتی نمیدانیم بازیکنان در چه محلهایی رفت و آمد دارند. مهمانیها یا رستوران رفتن آنها را نمیتوانیم کنترل کنیم. با این توصیف چرا باید برای تستگیری هزینه کنیم؟ چرا باید کیتهایی که میتواند در بیمارستانها مورد استفاده بیماران بدحال قرار بگیرد را در اختیار فوتبالیستهایی قرار دهیم که هیچ علائمی ندارند؟ در نهایت هم همه را در معرض نگرانی و استرس قرار دهیم؟
- پس راه حل شما برای جلوگیری از ابتلای جامعه فوتبال و کنترل بیماری در حین برگزاری مسابقات چیست؟
تنها راهش تغییر ابزار کنترل است. باید هر روز از بازیکنان خوداظهاری گرفته شود. باید به این سمت برویم که بازیکن خودش کنترلهای لازم را لحاظ کند. خبر حضور بازیکن در مهمانیها به گوش ما نرسد. حین برگزاری مسابقات، همه افرادی که در ورزشگاه حاضر هستند، شناسایی شوند، تماشاچی حضور نداشته باشد و به طور کلی همه اقدامات لازم لحاظ شود. شاید ما دو سه سال درگیر این ماجرا باشیم. پس باید فکر درست و واقعبینانهای برای برگزاری لیگ در این شرایط داشته باشیم.
-شما این پیشنهاد را به سازمان لیگ ارائه دادهاید؟
من این موضوع را به صورت مکتوب به سازمان لیگ ارائه خواهم داد. پیشنهاد من این است که دیگر تست PCR از بازیکنان گرفته نشود تا پروتکل کاربردیتری را تدوین کنیم. با این وضعیت همه فقط در استرس و نگرانی هستند. باید به این شکل عمل شود که تنها از بازیکنانی که علائم دارند، تست گرفته شود، فرد مبتلا برود و بعد از 10 روز با 2 تست منفی برگردد.
- این موضوع مورد تأیید ستاد مقابله با کرونا هم هست؟
من این موارد را از خیلی وقت پیش گفته بودم. بنده در تدوین پروتکل بهداشتی برگزاری مسابقات حضور نداشتم و از من هیچ مشورتی گرفته نشد. همکاران من هم حضور نداشتند. مطمئن باشید اگر ما بودیم، میتوانستیم تجربیات بینالمللی خود را در اختیار افرادی قرار دهیم که وظیفه تدوین پروتکل را دارند. وقتی چنین مشکلی در سطح پاندمی به وجود میآید، باید اختلاف سلیقهها را کنار بگذاریم و از تجربیات همه استفاده شود. حالا میبینیم که خروجی تصمیم بدون مشورت چه شده است!
- چطور از ایفمارک یا کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال هیچ نمایندهای در جلسات تصمیمگیری حضور نداشت؟
جالب است که ایفمارک، عضو ستاد کووید 19 فیفاست اما در نوشتن پروتکل بهداشتی لیگ داخلی ایران، سهیم نبوده است. باید از من یا همکارانم دعوت شود تا در ستاد مقابله با کرونا، پیشنهادات خود را ارائه دهیم و صحبتهای لازم را در این رابطه داشته باشیم چون از نظر خود ما هم پروتکلی که در حال حاضر در اختیار سازمان لیگ قرار گرفته شده، قابلیت اجرایی ندارد.