|

قوای سه‌گانه در نشست «همدلی برای ایران»،‌ راه‌های مشارکت مردم در گشایش اقتصادی و رفع چالش‌های دیپلماسی را بررسی کردند

سه قوه و یک وفاق

پزشکیان: به‌جای جذب مردم، با حرفی یا انگی آنها را حذف می‌کنیم

روز گذشته نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه به میزبانی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد و سران قوا با بیان اینکه همه ارکان نظام با یکدیگر وحدت و همدلی دارند، تأکید کردند: «سه قوه باید برای حل مشکلات مردم با یکدیگر وفاق و همدلی داشته باشند تا هر‌چه‌ سریع‌تر بتوانند مشکلات را حل کنند».

سه قوه و یک وفاق

روز گذشته نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه به میزبانی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد و سران قوا با بیان اینکه همه ارکان نظام با یکدیگر وحدت و همدلی دارند، تأکید کردند: «سه قوه باید برای حل مشکلات مردم با یکدیگر وفاق و همدلی داشته باشند تا هر‌چه‌ سریع‌تر بتوانند مشکلات را حل کنند». فصل مشترک سخنان سران قوا، یافتن راهکاری برای برون‌رفت از چالش‌های فراگیر چند سال اخیر ایران و فاصله‌گرفتن از حاشیه‌سازی‌ها، شنیدن صدای مردم و عبور از اختلاف‌نظرها بود. محسنی‌اژه‌ای در ریشه‌یابی تداوم‌ مشکلات معتقد بود: «در اجرای برنامه‌های توسعه توفیق زیادی نداشته‌ایم و دلیل اصلی این امر آن است که درباره مسائل کشور نتوانسته‌ایم به یک اشتراک‌نظر دست پیدا کنیم». قالیباف هم در بیان راهکار حل چالش‌ها تأکید کرد: «مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکرده و انسجام را حفظ کنیم». البته پزشکیان هم که میزبان این نشست بود، با تأکید بر ضرورت حل مشکلات گفت: «شاخص اصلی برای همه ما که امروز مسئولیت داریم، باید مردم باشد و اینکه تلاش کنیم مشکلات مردم را حل کنیم». همین تأکیدات نشان از اعتقاد مسئولان عالی نظام به وفاق داشت که به قول رئیس قوه قضائیه: «وفاق شخصی هم‌اکنون وجود دارد اما باید در عمل اجرا شود». رئیس مجلس هم همدلی و‌ وحدت شکل‌گرفته میان قوا را همان وفاق دانست و تصریح کرد: «بدون شک همین وحدت، رمز تداوم انقلاب و موفقیت است». ‌در این نشست صمیمی که بررسی راهکارهای «افزایش مشارکت مردم در اقتصاد»، «رفع موانع سرمایه‌گذاری و افزایش تولید» و «تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی» از ‌جمله موضوعات مهم مورد تأکید همه مسئولان عالی‌رتبه بود. رئیس‌جمهور به‌ حکم میزبانی سخنانی در باب اهمیت پرهیز از تفرقه و اختلاف گفت و افزود: «همه تلاش ما باید این باشد که با وحدت و انسجام اجازه ندهیم هدف دشمن محقق شود».

کسانی را که رأی ندادند، دریابیم

او با تأکید بر اینکه شعار و شاخص اصلی مردم هستند، گفت: در انتخابات ۵۰ درصد آمدند و ۵۰ درصد نیامدند. آیا کسانی که رأی ندادند، مردم نیستند؟ آیا ما خدمتگزار آنها نیستیم؟ مشکل کار ما کجاست؟ چرا مردم از ما ناراضی هستند؟ مگر غیر از این است که می‌خواهیم به آنها خدمت کنیم.

پزشکیان به روایتی از فتح مکه توسط پیامبر اکرم‌(ص) و یارانش اشاره و تأکید کرد: شاید گفتن اینکه با هم برابر باشیم‌ ساده باشد، اما اجراکردن آن ساده نیست، اما پیامبر این کار را انجام داد.

او ادامه داد: ۹۸ درصد مردم به این انقلاب رأی دادند، حال ما به‌جای اینکه آنها را جذب کنیم، حرفی یا انگی پیدا می‌کنیم که آنها را حذف کنیم. باید در برابر همه مردم عزیز کشورمان شرح صدر داشته باشیم. ما خدمتگزار تمام مردم ایران هستیم. من به این باور دارم که باید خدمتگزار همه مردم باشیم، براساس عدالت و انصاف با آنها برخورد کنیم و تلاش کنیم تبعیضی بین هیچ‌کس قائل نشویم.

نباید با کسی که حق خود را می‌خواهد، برخورد خشن کنیم

رئیس‌جمهور حل مشکلات مردم را وظیفه دولت و همه مسئولان کشور دانست و اظهار کرد: نباید با کسی که برای گرفتن حق خود اعتراض می‌کند، برخورد خشن کنیم. البته آن عزیزان هم باید مراقب باشند که دشمن به دنبال این است که از حرف حق آنها سوءاستفاده کند تا جامعه را بر هم بریزد.

بخشی از مشکلات دست ما نیست

پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود حل مشکلات معیشتی مردم را وظیفه دولت دانست و تصریح کرد: وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم می‌آید، پذیرفتنی نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست. مصمم هستیم که سفره مردم را تأمین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کرده‌ایم. ان‌شاءالله قبل از عید تمام کارها و اقداماتی را که لازم است، انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تأمین کنیم و بتوانیم جواب‌گو باشیم.

تأمین امنیت خاطر سرمایه‌گذاران در کشور حیاتی است

او امنیت خاطر سرمایه‌گذاران برای حضور در عرصه اقتصاد را حیاتی دانست و افزود: ایرانیان داخل و خارج کشور باید مطمئن باشند و باور کنند که قوه قضائیه و سیستم امنیتی پشتیبان و مدافع آنان است، نه اینکه به هر بهانه‌ای تولیدکننده را بگیریم و به زندان بیندازیم. او هم از کار در کشور پشیمان شود و برود. مملکت با تولیدکننده و تجار و صنعتگران سرپا خواهد ماند. سیاست ما نیز در این زمینه عمل به سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است.

از هر حرکتی که موجب نارضایتی مردم شود، اجتناب کنیم

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید از هر حرکتی که موجب نارضایتی مردم شود، اجتناب کنیم، افزود: اگر مردم ما را قبول نداشته باشند،‌ ما مشکل داریم. وظیفه ما حل مشکلات همه مردم است، نه‌فقط آنها که ما را قبول دارند. وظیفه ما برخود عادلانه و منصفانه با همه مردم عزیز کشورمان است. او ادامه داد: وحدت و انسجام بین قوا، برکت خداوند متعال است.

وجود اختلافات به‌ واسطه منیت‌ها

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای هم‌ در سخنانی با بیان اینکه «وجود اختلافات به‌ واسطه منیت‌ها و خواهش‌های نفسانی است»، افزود: امام بزرگوار ما فرمود با وحدت کلمه می‌توانیم به پیروزی برسیم. امروز نیز راهبرد اصلی ما باید همین وحدت کلمه باشد. محسنی‌اژه‌ای تصریح کرد: ما در تحقق اصول مختلفی از قانون اساسی و بخشی از اسناد بالادستی توفیقات خوبی داشتیم، اما ضروری است در تحقق هر‌چه بیشتر آن دسته از اصول قانون اساسی که مربوط به حکومت و ملت است، تلاش مضاعف داشته باشیم.

با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمی‌شود

رئیس قوه قضائیه گفت: در این‌گونه جلسات باید از تعارفات مرسوم بگذریم. با تکرار کلمه وفاق، «وفاق و همدلی» حاصل نمی‌شود. اصل اساسی آن است که درباره مسائل کشور به یک اشتراک نظر برسیم.

محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: ما کارگزاران نظام، وظیفه بسیار سنگین و خطیری در قبال اسلام و مردم داریم. اگر ما کارگزاران نظام کاری کنیم که مردم از کارآمدی نظام اسلامی ناامید شوند، آنگاه مغبون و زیان‌کرده هستیم. ما مسئولیت سنگینی بر دوش داریم و باید کارآمدی نظام اسلامی را به همگان اثبات کنیم. ما در برابر مردم مسئول هستیم. ما در قبال همه شهدا و شهدای جبهه مقاومت مسئول هستیم.

رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: ما باید با حرکت جهادی بر مشکلات فائق آییم. البته حرکت ما باید منطبق با قانون باشد. یکی از معیارهای اصلی انقلابی‌گری احترام به قانون است.

محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است. اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از ۴۰‌ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.

‌ضرورت بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ها

محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم باید یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ها و... داشته باشیم. بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف یک امر ضروری است، اما گاهی شاخص‌ها و معیارهای ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در‌واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم می‌سازیم.

تداوم انقلاب در گرو وحدت است

محمدباقر قالیباف هم در نشست مشترک همدلی سران و معاونان قوای سه‌گانه با تأکید بر اهمیت توجه به مردم گفت: «در ایجا همه کسانی حضور دارند که خوب و بد کشور با عملکرد آنها برای کشور رقم می‌خورد. به تعبیر مقام معظم رهبری، بدانیم که فردای قیامت خدا بیشتر از کارهای نکرده ما درباره کارهای کرده ما توضیح  می‌خواهد».

رئیس مجلس با بیان اینکه انقلاب را وحدت به پیروزی رساند، گفت: تداوم انقلاب در گرو وحدت است. در جلسه معارفه آقای اژه‌ای گفتم که باید قوا با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشیم، اما اگر این موضوع منجر به هم‌افزایی نشود، چه خاصیتی دارد؟ پس باید خروجی هم‌افزایی باشد که ذی‌نفع نهایی باید مردم به‌ویژه محرومان و مستضعفان باشند و آنهایی که در زیر فشارهای اقتصادی له می‌شوند و به حرمت اسلام و اهل بیت و دین دم برنمی‌آورند و به ما چیزی نمی‌گویند.

خروجی وحدت، وفاق و همدلی باید مشخص شود

او افزود: هر اسمی مانند وحدت، وفاق و همدلی می‌خواهیم بگذاریم، اما خروجی آن باید مشخص شود. دوستان گفتند که این جلسه برای همدلی و حل مشکل مردم است؛ پس از نصیحت بگذریم. اینجا ما همه مسئولیم و باید برویم کاری انجام بدهیم. ‌قالیباف بیان کرد: وحدت، همدلی و وفاق باید سیستمی و تشکیلاتی و با شاخص همراه باشد. باید شاخص داشته باشد، چون ما در چارچوب قانون کار می‌کنیم.

مجلس به دنبال مچ‌گیری نیست

رئیس مجلس بیان کرد: ما در مجلس حین انجام وظایف قانونی و نظارتی، تذکرات لازم را می‌دهیم اما خدا شاهد است که هرگز دنبال مچ‌گیری نیستیم و هرگز در کمین ننشسته‌ایم که یک ضعف دولت را برجسته کنیم، بلکه می‌خواهیم کمکی کرده و کاری برای مردم انجام دهیم. طبیعتا حرکت دولت، مجلس و قوه قضائیه هم باید منجر به این اتفاق شود.

از کارهای حاشیه‌ای پرهیز کنیم

رئیس مجلس تأکید کرد: همه دنبال انجام کارهای مهم و فوری باشیم و از کارهای حاشیه‌ای پرهیز کنیم. تمام تلاش دشمن دو‌قطبی‌سازی است. در دو‌قطبی‌سازی کشور از مدار فعالیت خارج و به حاشیه‌ها می‌رود که نباید این اتفاق بیفتد و از مسیر اصلی خارج نشویم.

او تأکید کرد: مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکرده و انسجام را حفظ کنیم. بدون تعارف ممکن است اختلاف نظر در موضوعات مختلف شود، اما باید کلام و حرف مقام معظم رهبری فصل‌الخطاب همه ما در تمامی عرصه‌ها، اعم از سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصاد باشد. باید به این موضوع وفادار بوده  و پیش برویم.‌


تأکید سران قوا بر همراهی و وحدت

‌مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور‌ی، پس از نشست مشترک سران قوا و جمعی از مسئولان سه قوه در دفتر ریاست‌جمهوری، در گفت‌وگویی درباره موضوع وفاق میان قوا گفت: ما شاکر خداییم. بزرگان در تمام زمینه‌ها به ما کمک می‌کنند و امیدواریم با کمک این عزیزان و وحدت و انسجام، مشکلات مردم عزیز کشورمان را حل کنیم. با وجود همه این مشکلات و فشارها ما اگر با هم باشیم، قادریم پاسخ‌گوی مشکلات باشیم و آن را حل کنیم.

‌حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای هم‌ پس از این نشست گفت: وفاق که هست، منتها این وفاق را باید در عمل اجرا کنیم، وفاق شخصی هم‌اکنون وجود دارد اما درباره تشخیص موضوعات و نسخه‌ای که برای برخی از مشکلات باید بپیچیم، باید هم‌نگاه بشویم تا در عمل هم این شعار حاصل شود.

‌محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز اظهار کرد: همان‌طور که امام فرمودند، وحدت رمز پیروزی است. بدون‌شک همین وحدت رمز تداوم انقلاب و موفقیت است. حال می‌توان اسم آن را وحدت، همدلی یا وفاق بگذاریم؛ چون ما سه قوه، در یک سیستم، قانون و تشکیلات کار می‌کنیم و باید شاخص‌گذاری کنیم تا این وحدت گره از مشکلات باز کند.

او تصریح کرد: خدا خودش می‌داند که ما همیشه به یاد امام، شهدا و مردم هستیم. در جلسات سران قوا نیز مصمم هستیم تا با اولویت معیشت و رشد اقتصادی، کشور را از فشار اقتصادی بیرون بیاوریم. اگر این کار را انجام دهیم، قطعا وحدت داریم.