|

راه حل اول برای فرار از تعرفه ۱۰۴ درصدی

ترافیک بی‌سابقه در آسمان برای رسیدن به آمریکا؛ اپل دست به اقدامی فوری زده که زنگ خطر تعرفه‌های ترامپ را جدی‌تر از همیشه کرده است.

راه حل اول برای فرار از تعرفه ۱۰۴ درصدی

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ اپل در واکنش به تعرفه‌های جدید و سنگین آمریکا بر واردات از چین، به تأمین‌کنندگان خود دستور داد هرچه سریع‌تر دستگاه‌های پریمیوم با قیمت بالای ۳ هزار دلار را ازطریق حمل‌ونقل هوایی به ایالات‌متحده ارسال کنند. این تصمیم به‌دنبال اعلام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی‌بر اعمال تعرفه‌های متقابل تا سقف ۱۰۴ درصد بر کالاهای وارداتی از شرکای تجاری اتخاذ شد.

اپل و چند شرکت دیگر ازجمله دل، مایکروسافت و لنوو تلاش کرده‌اند پیش‌از اجرایی‌شدن تعرفه‌ها، روند ارسال محصولات خود به آمریکا را سرعت ببخشند. یکی از مدیران تأمین‌کنندگان این شرکت‌ها می‌گوید: «ما تماس‌هایی دریافت کردیم که خواستار تولید سریع‌تر تجهیزات الکترونیکی مصرفی و ارسال فوری آن‌ها با هواپیما بودند؛ اما مشکل اصلی کمبود قطعات و مواد اولیه در انبارها است.»

اقدام اضطراری اپل و سایر شرکت‌های فناوری، فشار زیادی به زنجیره‌ی تأمین و بخش‌های لجستیکی وارد کرده است. بسیاری از تأمین‌کنندگان با محدودیت در موجودی قطعات و زمان کم برای ارسال دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ترخیص گمرکی همه‌ی محموله‌ها نیز باید تا نیمه‌شب ۸ آوریل (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) به وقت آمریکا انجام می‌شد؛ وضعیتی که یکی از مدیران شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی آن را «مسابقه با زمان» توصیف کرد.

ماجرا از آن‌جا جدی‌تر شد که صادرات چین با بالاترین تعرفه‌ی آمریکا یعنی ۱۰۴ درصد مواجه شد. این عدد از تجمیع تعرفه‌های قبلی و جدید به‌دست آمده؛ ۲۰ درصد اولیه، ۳۴ درصد اعلام‌شده در هفته‌ی گذشته و ۵۰ درصد جدید که ساعاتی قبل از طرف ترامپ اعمال شد. این تصمیم پس‌از آن اتخاذ شد که پکن از لغو تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ی خود بر کالاهای آمریکایی خودداری کرد.

اپل در سال‌های اخیر به‌دنبال کاهش وابستگی به چین بوده و هند را به‌عنوان یکی از قطب‌های جدید تولید محصولات خود برگزیده است. گزارش‌های جدید نشان می‌دهد اپل قصد دارد تعداد بیشتری از مدل‌های گوشی آیفون مخصوص بازار آمریکا را از هند تأمین کند؛ کشوری که تعرفه‌ی واردات آن فقط ۲۶ درصد است. اپل انتظار دارد تا پایان سال، حدود ۲۵ میلیون آیفون در هند تولید کند که می‌تواند نیمی از تقاضای آمریکا در سال ۲۰۲۵ را پاسخ دهد.

 
 
منبع: زومیت