وزارت بهداشت: ورود تب دنگی به تهران صحت ندارد
مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: اخباری که درباره ورود تب دنگی به تهران منتشر شده صحت ندارد.
به گزارش شبکه شرق، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر ورود تب دنگی به تهران را تکذیب کرد.
شهنام عرشی درباره خبری مبنی بر ورود بیماری تب دنگی به تهران اظهار کرد: خبر ورود تب دنگی به تهران واقعیت ندارد؛ برخی اخبار وارونه منعکس شدهاند.
وی افزود: حدود یک ماه قبل، یک فرد که در امارات مبتلا به تب دنگی شده بود در تهران تشخیص داده شده است که این به معنای ورود تب دنگی به تهران نیست.
تب دنگ یا دانگ یک بیماری ویروسی است که توسط گزش پشه آئدس منتقل میشود. این بیماری در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در بسیاری از مناطق گرمسیری جهان وجود دارد.
در همین زمینه دکتر بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص تعداد کل مبتلایان به تب دنگی در کشور گفت: با توجه به نظام مراقبتی بهداشتی که در کشور وجود دارد، تا روز چهارشنبه ۲۷ تیرماه ۱۵۱ نفر در کشور به تب دنگی شناسایی شدند که از این تعداد ۱۲ مورد انتقال محلی بوده است، یعنی این افراد سابقه سفر نداشتند و در داخل کشور آلوده شدند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۱۳۰ نفر از کشور امارات، ۷ مورد از پاکستان، یک مورد از عمان و یک مورد از بنین آفریقا مبتلا شده بودند.
دکتر عشرتی با بیان اینکه پشه آئدس در شمال کشور و جنوب متفاوت عمل میکند، افزود: در نواحی شمالی کشور بیشتر این پشه در روز میگزد و اصطلاحا روزگرد است و در نواحی جنوب این پشه شبگرد است، یعنی بیشتر در منزل نیش میزند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به جذب شدن پشه آئدس به لباسهای تیره و کدر در توصیهای به هموطنان اعلام کرد: عموم مردم از لباسهای آستینبلند و رنگهای شاد استفاده کنند و استفاده از کرمهای ضد گزش حشره ـ چه به صورت طبیعی و چه شیمیایی ـ میتواند از ابتلا جلوگیری کند.
وی افزود: اگر فردی مبتلا به تب دنگی شود تا ۹ روز از شروع علائم، هر پشه عادی که خونخواری کند به ویروس آلوده میشود و در صورت تخمگذاری، پشههای به وجود آمده هم دارای ویروس خواهند بود.
عشرتی ادامه داد: البته باید در نظر داشت که هر پشه نهایتا تا یک ماه میتواند زنده بماند و هر پشه تا ۱۰ نفر را در روز میتواند مورد گزش قرار دهد.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: آبهای راکد، آب زیر گلدان، لاستیکهای فرسوده، بطریها و نایلونهای رهاشده در طبیعت میتوانند محل تکثیر پشه باشند که هموطنان باید در دفع صحیح پسماندهای خود در این ایام اهتمام ویژه داشته باشند.
وی گفت: نخستین مورد تب دنگی در تهران شناسایی شد که این فرد مسافر بوده است.
به گزارش همشهری آنلاین، بنابر اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ، این به معنای ورود بیماری تب دنگی به تهران نیست بلکه فقط ابتلای این فرد در تهران تشخیص داده شده است.