|

نخست وزیر ایتالیا و بندبازی سخت میان آمریکا و اتحادیه اروپا

ملونی؛ دو چهره در یک هفته

این هفته، جهان شاهد دو روی سکه جورجیا ملونی خواهد بود. نخست‌وزیر ایتالیا از یک سو به نمایندگی از اتحادیه اروپا برای مذاکره با ترامپ بر سر تعرفه‌ها به کاخ سفید می‌رود و از سوی دیگر، کمی بعد و در رم با جی.دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و منتقد اتحادیه اروپا، دیدار خواهد کرد. آیا او می‌تواند این بندبازی سیاسی پیچیده را مدیریت کند؟

ملونی؛ دو چهره در یک هفته

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، در روزهای پیش رو، دنیا فرصت دارد تا هر دو چهره جورجیا ملونی را مشاهده کند. روز پنجشنبه، ملونی در نقش فرستاده اتحادیه اروپا، به نمایندگی از رهبران اروپایی در کاخ سفید حاضر خواهد شد تا از این اتحادیه در برابر تعرفه‌های رئیس‌جمهور ترامپ دفاع کند. روز جمعه اما، ملونیِ اروپا-گریز، به رم بازمی‌گردد تا با جی.دی. ونس، معاون رئیس‌جمهورامریکا، درباره اینکه چگونه اتحادیه اروپا بیش از حد وُک، مهاجرپذیر و دچار سانسور شده است، گفتگو کند.

در حالی که نخست‌وزیر ایتالیا تلاش می‌کند نقش پلی میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا را ایفا کند، دیدارهای کلیدی این هفته نقش مهمی در تعیین اینکه آیا او می‌تواند این بندبازی سیاسی دشوار را ادامه دهد، خواهند داشت.

کارلو کالِندا، رهبر حزب کوچک میانه‌روی «آتزیونه» ایتالیا به تایمز می‌گوید: «ملونی رهبری یکی از کشورهای بنیانگذار اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، اما به نیروهایی نزدیک است که سعی در تجزیه اتحادیه دارند. او باهوش است اما با انتخاب‌های بزرگی روبروست.»

روز پنجشنبه، ملونی وظیفه دشوار متقاعد کردن ترامپ را بر عهده خواهد داشت که ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید از مهلت ۹۰ روزه او پیش از اعمال تعرفه‌ها بر اروپا، برای مذاکره درباره حذف کامل تمامی تعرفه‌های متقابل دو سوی آتلانتیک استفاده کنند. این پیشنهادی است که او با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در میان گذاشته و بر سر آن توافق کرده است. سخنگوی فون در لاین روز دوشنبه گفت: «آنها در روزهای اخیر درباره این ماموریت در تماس بوده‌اند.»

اریک موریس، تحلیلگر مرکز سیاست اروپا، می‌گوید: «فون در لاین باید این گفتگوها را انجام می‌داد اما کاخ سفید او را در لیست سیاه قرار داده است، بنابراین استفاده از ملونی برای اتحادیه اروپا کارساز است، اما این اقدام باید هماهنگ شده باشد.» آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، با بیان اینکه «سفر ملونی از موضع اروپا حمایت خواهد کرد»، افزود: «ما متقاعد شده‌ایم که اروپا باید جبهه‌ای متحد ارائه دهد.»

حامیان توافق «صفر در برابر صفر» (حذف کامل تعرفه‌ها) معتقدند که این امر می‌تواند بزرگترین منطقه تجاری یکپارچه اقتصادی در جهان را ایجاد کند. ملونی احتمالاً سعی خواهد کرد با ابراز مخالفت خود با «قرارداد سبز» اتحادیه اروپا، که به گفته او مانع صنعت اروپا می‌شود، نظر ترامپ را جلب کند – سخنانی که به گوش ترامپ خوشایند خواهد بود. او همچنین ممکن است به میزبان خود بگوید که اگر تعرفه‌های آمریکا اجرایی شوند، ایتالیا قراردادهای تجاری جدیدی با چین منعقد نخواهد کرد.

او به تمام ترفندهای ممکن نیاز خواهد داشت، زیرا به گفته کالندا، توافق «صفر در برابر صفر» ترامپ را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. کالندا می‌گوید: «میانگین تعرفه‌های اتحادیه اروپا بر واردات آمریکا پیش از این 2.7درصد و میانگین تعرفه‌های آمریکا بر واردات اتحادیه اروپا 2.5درصد بود. آنها تقریباً برابر بودند، بنابراین صفر شدن تعرفه‌ها بر مازاد تجاری آمریکا-اروپا تأثیری نخواهد گذاشت، و به همین دلیل ترامپ خواهان خرید بیشتر گاز و سلاح از آمریکا خواهد شد.»

پس از دیدار از کاخ سفید، ملونی به کشورش باز خواهد گشت تا با ونس ملاقات کند. گفته می‌شود ونس برای شرکت در مراسم عید پاک به واتیکان سفر می‌کند و حتی ممکن است سعی کند با پاپ، که پس از بهبودی سریع از ذات‌الریه‌اش هفته گذشته با پادشاه و ملکه بریتانیا دیدار کرد، ملاقاتی داشته باشد.

سفر معاون رئیس‌جمهور امریکا - و دیدار رو در روی او با ملونی - نشان‌دهنده بازگشت ونس به اروپا پس از آن است که او در ماه فوریه این قاره را به سانسور راست‌گرایان و دخالت در انتخابات در زمانی که پوپولیست‌ها در آستانه پیروزی بودند، متهم کرد. او در یک سخنرانی آتشین در مونیخ گفت: «اگر از رای‌دهندگان خودتان می‌ترسید، آمریکا کاری برای شما نمی‌تواند بکند.» ونس همچنین مدعی شد که اروپا در حالی که مهاجرت گسترده قاره را با تروریست‌های بالقوه پر می‌کند، بی‌تفاوت ایستاده است.

رهبران اروپایی از این حمله غافلگیر شدند، اما ملونی از آن زمان گفته است که با سخنرانی او موافق بوده است. این منطقی به نظر می‌رسد، زیرا او در زندگی‌نامه خود در سال ۲۰۲۱ هشدار داده بود که «جهان‌گرایان» مصمم هستند تا لشکرهایی از مهاجران را به ایتالیا بفرستند تا هویت ملی متمایز این کشور را تضعیف کنند. کالندا می‌گوید: «ایدئولوژی ملونی به ونس نزدیک است، اما او نمی‌خواهد حمایت اتحادیه اروپا را از دست بدهد. او در یک وضعیت بینابینی قرار دارد.»