«استامینوفن» بهترین دارو برای تب دنگی
ایسنا: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی ۹ استان کشور به تب دنگی تاکنون، درباره گروههای در معرض خطر توضیح داد و گفت: هیچ داروی اختصاصی برای تب دنگی وجود ندارد و بهترین دارو برای این بیماری در حال حاضر استامینوفن است.
ایسنا: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی ۹ استان کشور به تب دنگی تاکنون، درباره گروههای در معرض خطر توضیح داد و گفت: هیچ داروی اختصاصی برای تب دنگی وجود ندارد و بهترین دارو برای این بیماری در حال حاضر استامینوفن است.
دکتر حسین فرشیدی ضمن تکذیب شیوع بیماری تب دنگی در تهران و با بیان اینکه در این استان تاکنون یک بیمار شناسایی شده است، گفت: در حال حاضر ۹ استان کشور آلودگی ناشی از پشه آئدس دارند.
او درباره گروههای در معرض خطر این بیماری گفت: تمام افراد حساس شامل کودکان، مادران باردار، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
فرشیدی با بیان اینکه تخمهای پشه آئدس تا یک سال و نیم، دو سال زنده میمانند و با تأکید بر اینکه صید پشه آئدس در روز که فعالیت خود را آغاز میکند باید صورت گیرد، افزود: همکاران بهداشتی ما گاهی در دو استان هرمزگان و سیستانوبلوچستان در دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه در حال تلاش برای شناسایی و مهار نقاط دارای پشه آئدس هستند و خشکی نقاط مختلف که بر اثر گرما به وجود آمده و محدودیت زیستی برای پشه به وجود آورده نباید ما را غافل کند؛ زیرا با یک بارندگی دوباره در کمتر از دو هفته شاهد زاد و ولد پشهها در این مناطق خواهیم بود.
وی علائم بیماریهای ناشی از پشه آئدس را تبی که طول بکشد، سردردهای طولانی و ضعف شدید بدن برشمرده و گفته است: افرادی که بهعنوان بیمار به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند با یک تست ساده، بیماری یا عدم بیماری آنان مشخص میشود و بیماران در مدت کوتاه هفت تا ۱۰ روز ایزوله میشوند تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از مردم خواسته همچنان با پرسنل بهداشتی وزارت بهداشت در ارتباط باشند و همکاری کنند. طبق گزارشهای مردمی، همکاران ما در مکانهایی که احتمال وجود پشه آئدس باشد، حضور مییابند و در صورت لزوم نمونهبرداری یا سمپاشی میکنند.
همچنین پیش از این شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، گفته بود: آئدس استانهای جنوبی کشور شامل سیستانوبلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان را آلوده کرده است. در شمال کشور نیز استان گیلان آلوده شده و استانهای مازندران و گلستان احتمال قریب به یقین آلوده میشوند. استانهای دیگر بهویژه استانهای همجوار این استانها هم در معرض تکثیر و آلودگی آئدس قرار دارند، ولی تا زمانی که استانی آلوده نشده فرصت بهسازی وجود دارد.
عرشی دراینباره به ایسنا گفت: هفت استان کشور شامل چهار استان در جنوب و سه استان در شمال کشور استانهای اصلی مستعد استقرار و رشد پشه آئدس هستند. استانهای همجوار این استانها نیز در برخی مناطق مستعد استقرار پشه آئدس هستند؛ حال ممکن است در این مناطق نیز پشه را صید کرده باشیم یا نهایتا در هفتههای آینده صید کنیم. بنابراین این احتمال وجود دارد که وسعت آلودگی در روزهای و هفتههای آتی بیشتر شود.