|

محمدجواد ظریف با اعلام نهایی‌شدن انتخاب وزرا:

تمامی گمانه‌زنی‌ها اشتباه بود

درحالی‌که به بهانه پیش‌بینی وزرای احتمالی بازار شایعه داغ شده و هرازچندگاهی فهرستی از نامزدهای مختلف کابینه چهاردهم منتشر می‌شود؛ محمدجواد ظریف با اعلام نهایی‌شدن گزارش کمیته‌ها، پیش‌بینی‌ها را نادرست خوانده است.

تمامی گمانه‌زنی‌ها اشتباه بود

‌شرق: درحالی‌که به بهانه پیش‌بینی وزرای احتمالی بازار شایعه داغ شده و هرازچندگاهی فهرستی از نامزدهای مختلف کابینه چهاردهم منتشر می‌شود؛ محمدجواد ظریف با اعلام نهایی‌شدن گزارش کمیته‌ها، پیش‌بینی‌ها را نادرست خوانده است.

رئیس شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم گفت: تقریبا تمامی گمانه‌زنی‌ها از نتایج بررسی نامزدها در کمیته‌ها نادرست یا ناقص بوده و بیشتر برای تشویش افکار عمومی و دامن‌زدن به نگرانی یا خبرسازی و فشار روانی منتشر شده‌اند. محمدجواد ظریف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در گزارشی اعلام کرد: بررسی پیشنهادهای دریافتی برای اعضای هیئت دولت به پایان خود نزدیک شده است.

۱- کمیته‌ها بررسی‌های خود را انجام داده و ۱۰ تا ۱۵ نامزد را برای ارزیابی در مرحله دوم انتخاب کردند.

۲- در مرحله دوم، نامزدها در کمیته‌ها مورد ارزیابی دقیق‌تر قرار گرفته و در صورت ضرورت از نامزدها برای مصاحبه داوطلبانه دعوت به عمل آمده است.

۳- اعضای کمیته‌ها به‌صورت جداگانه و محرمانه به نامزدها امتیاز داده‌اند.

۴- امتیازها به صورت خودکار تجمیع شده و نتایج تجمیع هر کمیته در حال ارسال به شورای راهبری است.

•تقریبا تمامی گمانه‌زنی‌ها از نتایج بررسی نامزدها در کمیته‌ها نادرست یا ناقص بوده و بیشتر برای تشویش افکار عمومی و دامن‌زدن به نگرانی یا خبرسازی و فشار روانی منتشر شده‌اند.

۵- شورای راهبری به قید قرعه ۵ گروه برای اعتبارسنجی امتیاز نامزدهای کمیته‌ها تشکیل داده تا با دقت به شکایات دریافتی رسیدگی کرده و از سلامت روند اطمینان حاصل کنند.

•گروه‌های اعتبارسنجی نظر خود را پیرامون سلامت کار هر کمیته در شورای راهبری ارائه می‌دهند. این روند برای چند کمیته پایان یافته و برای سایر کمیته‌ها به تدریج کامل خواهد شد. تاکنون گزارش‌های گروه‌های اعتبارسنجی نشان‌دهنده سلامت کار کمیته‌ها بوده و در مواردی که ابهام یا شکایتی بوده، یا با توضیحات کمیته مربوطه رفع شده یا نسبت به رفع آن ابهام اقدام شده که لازم است از اعضا و مسئولان کمیته‌ها که با دقت و امانت این وظیفه را به انجام رسانده‌اند سپاسگزاری کنم.

۶-همان‌گونه که رئیس‌جمهور منتخب عزیز بارها اعلام کرده‌اند، ایشان به‌صورت جداگانه فهرست‌هایی را دریافت می‌کنند. هرچند انتخاب اعضای دولت در نهایت توسط ایشان انجام می‌شود، اما دکتر پزشکیان عزیز برای اطمینان از شفافیت و سلامت کار، بررسی این نامزدها را نیز به شورای راهبری سپرده‌اند.

۷-هریک از اعضای شورای راهبری پس از بررسی گزارش رؤسای کمیته‌ها و دبیران و رؤسای کارگروه‌ها و گروه‌های اعتبارسنجی و شنیدن اسامی و سوابق نامزدهایی که مستقیم به جناب دکتر پزشکیان ارائه شده‌اند، نظر خود را پیرامون نامزدهای معرفی‌شده از سوی کمیته‌ها و رئیس‌جمهور منتخب به‌صورت محرمانه مکتوب می‌کنند. هر عضو شورا می‌تواند نام سه نفر از نامزدها (از کمیته‌ها یا فهرست‌های رئیس‌جمهور منتخب) را در برگه نظرسنجی خود بنویسد. اعضای شورا می‌توانند اسامی حداکثر پنج نامزد را در برگه نظرسنجی خود بنویسند به شرط آنکه دو نفر از آنها از جوانان، بانوان یا اقوام باشند. برگه‌های نظرسنجی توسط دو نفر از اعضای گروه اعتبارسنجی ذی‌ربط در حاشیه جلسه قرائت و تجمیع شده و در اختیار رئیس شورای راهبری قرار می‌گیرد.

۸- نتایج نظرسنجی کمیته‌ها و شورای راهبری در یک صفحه (تصویر پیوست) تجمیع شده و همراه با ریز نتایج به رئیس‌جمهور منتخب تقدیم می‌شود. طبق قانون اساسی انتخاب نهایی با رئیس‌جمهور است که می‌توانند از میان این نامزدها یا سایرین، افرادی را به مجلس شورای اسلامی جهت اخذ رأی اعتماد معرفی فرمایند.

۹-گزارش مستند کار کلیه کمیته‌ها و شورای راهبری در دست تدوین است و ان‌شاءالله در آینده به عنوان نتایج یک ابتکار شجاعانه و پیشرو که توسط جناب آقای دکتر پزشکیان مطرح و توسط تعدادی از کارشناسان، نخبگان، نمایندگان اقشار، اعضای ستاد و نمایندگان احزاب و جامعه مدنی اجرا شده است منتشر خواهد شد.

۱۰-نام نامزدها و تعداد آرا برای رعایت حریم خصوصی افراد و نیز جلوگیری از هرگونه بهره‌برداری نابجا محرمانه خواهد ماند.

دوستان عزیز، این یک تجربه جدید است که حتما با نقص‌ها و ایرادهایی روبه‌رو بوده و باید در آینده اصلاح شود. علاوه بر نقص‌های بدیهی این تجربه نو، که ما خود بدان اذعان داشته‌ایم، نارضایتی‌هایی نیز از این روند با انگیزه‌های گوناگون وجود دارد: از دلسوزی صادقانه تا سهم‌خواهی و انتقام‌جویی از رقیبان یا حتی خدای ناکرده تلاش برای جلوگیری از نهادینه‌شدن یک روند شفاف و خارج از کنترل محافل قدرت و ثروت.

امیدوارم مردم بزرگ ایران با هوشیاری و توجه به اهمیت این ابتکار، اجازه ندهند خبرسازی‌ها و شایعات در اراده آنها و منتخبشان برای تغییر خلل وارد کند».

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها