آنفلوانزا با ۳۰ درصد در صدر عفونتهای تنفسی در کشور
به گزارش وزارت بهداشت، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت عفونتهای تنفسی در کشور گفت: درحالحاضر آنفلوانزا حدود ۳۰ درصد، RSV حدود ۹ درصد، راینو ویروس یا عامل سرماخوردگی حدود هفت درصد و کرونا حدود دو درصد از عفونتهای تنفسی در گردش در کشور هستند.
به گزارش وزارت بهداشت، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت عفونتهای تنفسی در کشور گفت: درحالحاضر آنفلوانزا حدود ۳۰ درصد، RSV حدود ۹ درصد، راینو ویروس یا عامل سرماخوردگی حدود هفت درصد و کرونا حدود دو درصد از عفونتهای تنفسی در گردش در کشور هستند. دکتر قباد مرادی با بیان اینکه پاییز و زمستان در نیمکره شمالی معمولا برای انتشار، تکثیر و انتقال عفونتهای تنفسی، فصول مناسبی هستند، اظهار کرد: در کشور ما نظام مراقبت، رصد و شناسایی عفونتهای تنفسی در این فصول فعالتر میشود و از دو ماه پیش تلاش کردیم گزارشی از عفونتهای تنفسی در گردش را رصد و توصیههای لازم را به مردم اعلام کنیم.
او درباره نظام رصد عفونتهای تنفسی در کشور گفت: نظام رصد این عفونتها در کشورمان به دو شکل انجام میشود که در حالت اول، اگر فردی در بیمارستانها بستری شود و به آنفلوانزا یا عفونتهای تنفسی مشکوک باشد، آزمایشهای لازم برای این فرد در همان بیمارستان و در برخی موارد در آزمایشگاه مرجع بررسی میشود. همچنین در حالت دوم، سعی داریم هر هفته تعدادی از نمونههای بیماران تنفسی را از نظر ۲۱ عامل عفونتهای تنفسی بررسی کنیم.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به انتشار اخباری درباره شیوع ویروس متاپنومو در کشور چین، گفت: این ویروس جزء ۲۱ عامل عفونتهای تنفسی است که همهساله در کشور بررسی میشود و در برخی ماههای سال، از جمله تا اردیبهشت ۱۴۰۳ مواردی از این ویروس داشتهایم که حداکثر حدود دو درصد از ویروسهای در گردش در کشور میرسد، اما پس از آن حداقل در سامانههای رصد ما دیده نشده است.
مرادی با بیان اینکه اخیرا در کشور چین که متاپنوموویروس شایع شده، قابل انتظار بوده است، گفت: در برخی کشورها آنفلوانزا، عامل سرماخوردگی، RSV یا متاپنوموویروس، ویروس غالب هستند که انتشار پیدا میکنند که طبیعی است و در کشور ما هم بیشترین ویروس در گردش، آنفلوانزاست. بعد از انتشار اخباری درباره اینکه متاپنوموویروس در شمال چین منتشر و باعث ابتلای تعدادی از مردم شده، تاکنون سازمان جهانی بهداشت اطلاعیهای در این خصوص نداشته است. سازوکار در اینگونه موارد مانند کووید۱۹ این است که اگر کشوری، عامل عفونی را رصد و گزارش کند که رفتار غیرطبیعی داشته باشد، به سازمان جهانی بهداشت گزارش میدهد که مورد بررسیهای تخصصی این سازمان قرار میگیرد و در صورتی که تغییر و جهش داشته باشد، شرایط خاص به کشورها اعلام میشود که تاکنون سازمان جهانی بهداشت چنین شرایطی را اعلام نکرده است.