|

خاطرات سال ۱۳۸۱ هاشمی‌رفسنجانی| بیست و پنجم فروردین ماه

دیدار با سردار سلیمانی

مهندس [سیدرضا] سجادى، رئیس دفتر فن‌آورى ریاست‌جمهورى و همراهان که در دوران سازندگی آن را تأسیس‌کردم و خدمات مفید عامی خوبى انجام می‌دادند، ولى اخیراً آنها را از نهاد ریاست‌جمهورى جدا کرده‌اند. گله‌مندند و گفتند، حسرت ‌آن دوران را دارند که با استفاده از موقعیت نهاد، کارهاى مهمى انجام مى‌دادند. از وزارت بهداشت به خاطر ضعف در پیگیرى تکنولوژى هپاتیت‌بى و استفاده از کیت‌هاى آزمایش امراض مُسرى -منجمله ایدز- شکایت‌ کردند و گفتند، غربى‌ها هر کیت را یک دلار مى‌فروختند؛ وقتى که ایران به بازار آمد و 10 سنت عرضه کرد، آنها براى دامپینگ، به 20 سنت تنزل دادند. گفتند، وزارت به جاى استفاده از کیت‌هاى ساخت داخل، هنوز وارد مى‌کند.

دیدار با سردار سلیمانی

نمایندگان عضو فراکسیون سازندگى مجلس آمدند. آقاى [حسین] مرعشى، [نماینده کرمان] و جمعى از آنها سؤالاتى مطرح و درخواست کردند که مجمع [تشخیص‌مصلحت نظام]، براى تأیید مصوبات مجلس بیشتر کمک‌شان کند. گفتم آن مواردى که جنبه جناحى نداشته باشد، در مجمع مشکلى ندارد.

 

عصر آقاى فاروق قدومى، وزیر امورخارجه دولت خودگردان فلسطین و همراهان آمدند. گفت، اسرائیل و آمریکا مصمم‌اند کرانه باخترى را اشغال کنند و امروز [کالین] پاول، [وزیر امورخارجه آمریکا] در ملاقات با [یاسر] عرفات، به او گفته که اسرائیل در کرانه باخترى مى‌ماند و عرفات مى‌تواند به غزه برود. آنها که راه کمپ‌ دیوید و اُسلو را قبول داشته‌اند، امروز فهمیده‌اند که فریب خورده و مصر و اردن که پیشتازان سازش بودند، امروز مشکل جدى دارند. گفت، فلسطین راهی جز جهاد و مقاومت ندارد و در راهکارهاى سیاسى به بن‌بست رسیده است. من هم همین را تأیید کردم و گفتم، پس چرا آقاى عرفات، عملیات شهادت‌طلبانه را محکوم کرده است؟! وزیر امورخارجه آمریکا، امروز به دیدار عرفات رفته و اگر گزارش آقاى قدومى درست باشد، فقط تهدید کرده و عرفات گفته که آماده شهادت است.

 

آقاى قاسم سلیمانى، [فرمانده نیروی قدس سپاه] آمد. گفت، حزب‌الله جبهه جدیدى در شمال اسرائیل به‌تدریج باز مى‌کند. تحلیل آنها این است که باید از فرصت رواج انتفاضه استفاده کنند که هم انتفاضه را تقویت و هم ضربه به اسرائیل بزنند و مى‌داند اگر انتفاضه شکست بخورد، نوبت حزب‌الله مى‌شود. سوریه هم موافق تحرک آنها است و اظهارات آقاى [کمال] خرازى، [وزیر امورخارجه] در لبنان، مغایر این سیاست حزب‌الله است و آنها را ناراحت کرده است. با اینکه رهبرى به آقای خرازى گفته بودند که در کار آنها دخالت نکند و خواسته‌اى را بر آنها تحمیل نکند و بگذارد با نظر خودشان عمل کنند و حزب‌الله هم چون این را مى‌دانسته، به حرف آقاى کمال خرازى توجهى نکرده است. سورى‌ها هم انتظار دارند که اسرائیل را راحت نگذارند و آماده تقویت بیشتر آنها هستند و گروه‌هاى جهادى جدیدى در فلسطین به وجود آمده‌اند که از گروه‌هاى مجاهد قدیمى مخلص‌تر و کارى‌ترند.

 

در افغانستان هم روزانه چند عملیات علیه آمریکایى‌ها و نیروهاى بین‌المللى مى‌شود و 18 نفر از نظامیان آمریکا در اسارت طالبان و القاعده هستند و مى‌خواهند با اسرایشان مبادله کنند.

 

کودتاى ونزوئلا با حضور مردم در صحنه شکست خورده و نظامیان کودتاچى و پدرو کارمونا که به عنوان رئیس دولت معرفى کرده بودند، بازداشت شدند. غیر از آمریکا کسى از کودتاچیان حمایت نکرد. اتحادیه اروپا و 19 کشور آمریکاى لاتین، آن را محکوم کردند؛ ایران هم محکوم کرد. [هوگو] چاوز، [رئیس‌جمهور] به کاخ ریاست‌جمهورى رفت و سخنرانى مهمى ایراد کرد.

 

براى گذاشتن روکش دندان، به بیمارستان اختر رفتم.