حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع بریتانیا
حمله سایبری گسترده چینیها که از طریق رخنه امنیتی، وزارت دفاع بریتانیا را هدف گرفته بود، مشخصات کارکنان نیروهای مسلح را افشا کرده است. این حمله که تصور میشود دو یا سه بار صورت گرفته باشد، یک سامانه واسطه فهرست حقوق را هدف گرفته بود که مشخصات دهها هزار نفر از افراد نیروهای مسلح و کهنهسربازان بریتانیا را شامل میشد
![حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع بریتانیا](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/TwioaOpkH42E/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKVS3gTVLqRpccA0y0Dk_BcQ,,/618716+%281%29.jpg)
![روزنامه شرق](/images/Logo-newspaper.jpg)
حمله سایبری گسترده چینیها که از طریق رخنه امنیتی، وزارت دفاع بریتانیا را هدف گرفته بود، مشخصات کارکنان نیروهای مسلح را افشا کرده است. این حمله که تصور میشود دو یا سه بار صورت گرفته باشد، یک سامانه واسطه فهرست حقوق را هدف گرفته بود که مشخصات دهها هزار نفر از افراد نیروهای مسلح و کهنهسربازان بریتانیا را شامل میشد. به گزارش اسکای نیوز، این حمله بهتازگی آشکار شده و وزارت دفاع در سه روز گذشته مشغول بررسی ابعاد این هک بوده است. برای اطلاع از نظر وزارت دفاع، با این وزارتخانه تماس گرفته شده است. تصور نمیشود اطلاعاتی به سرقت رفته باشد و وزارت دفاع از کارکنان نیروهای مسلح خواست نگران امنیتشان نباشند. نمایندگان مجلس روز گذشته در جریان جزئیات حمله قرار گرفتند. این حمله پس از آن صورت میگیرد که دولت «عاملان وابسته به دولت چین» را بانی دو حمله سایبری «خرابکارانه» به بریتانیا در فاصله سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ معرفی کرد. در ماه مارس، اولیور داودن، معاون نخستوزیر، به مجلس عوام گفت دو فرد و یک شرکت مرتبط با دولت چین به دلیل حملات به کمیسیون انتخاباتی تحریم شدهاند. داودن گفت همان شرکت همچنین در جریان فعالیتهای سازمانیافته جداگانه در سال ۲۰۲۱، اقدامهایی برای «شناسایی» حسابهای پارلمانی بریتانیا صورت داده بود. داودن به نمایندگان مجلس گفت که بریتانیا دو فرد و یک شرکت مرتبط با گروه سایبری ایپیتی۳۱ (APT31) را که با وزارت امنیت کشور چین ارتباط دارد، تحریم کرده است. آن زمان، سخنگوی سفارت چین در لندن گفت: «این بهاصطلاح حملات سایبری چین به بریتانیا کاملا ساختگی و افتراهای بدخواهانه است». شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، روز دوشنبه سفرش به اروپا را آغاز کرد، هرچند دیدار از بریتانیا در برنامهاش نبود. او اولین روز تور اروپای خود را در پاریس سپری کرد و با امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه دیدار داشت. همزمان با ورود او به فرانسه، گروهی متشکل از هفت قانونگذار فرانسوی که هدف حملات سایبری منسوب به هکرهای چینی قرار گرفته بودند، خواستار تحقیق قضائی مقامهای مسئول شدند. آنها میخواهند فرانسه این حمله را بهصورت رسمی به ایپیتی۳۱ نسبت دهد؛ همان شرکتی که بریتانیا در ماه مارس تحریم کرد. برخلاف آمریکا، بریتانیا و نیوزیلند که بهصورت رسمی چین را به چند حمله سایبری متهم کردهاند، مقامهای فرانسوی از متهمکردن پکن خودداری کردهاند. شی امروز به صربستان و روز پنجشنبه به مجارستان میرود. هر دو کشور با دولت چین روابط دوستانه دارند. سال گذشته هم شرکت امنیت سایبری مندیانت اعلام کرد هکرهای چینی که احتمال میرود تحت حمایت حکومت کمونیستی چین باشند، با استفاده از حفره امنیتی در ایمیل، به شبکهای متشکل از صدها سازمان خصوصی و دولتی جهان نفوذ کردهاند و حدود یکسوم آنها نهادهای دولتی مانند وزارت خارجهاند. مسئول فنی مندیانت، در این زمینه گفته بود که این بزرگترین جاسوسی سایبری است که هکرهای چینی پس از حمله سایبری به مایکروسافت اکسچنج در اوایل سال ۲۰۲۱ انجام دادهاند. در حمله سایبری به مایکروسافت اکسچنج دهها هزار رایانه در سراسر جهان هک شدند.