پشت پرده برجستهکردن نام ایران در کنار یمن
کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: خروجی تحولات و اقدامات یمنیها موجب شد اسرائیل احساس خطر کند و در این راستا رژیم صهیونیستی به هر ترتیب از وضعیت فعلی خرسند نیست.
کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: خروجی تحولات و اقدامات یمنیها موجب شد اسرائیل احساس خطر کند و در این راستا رژیم صهیونیستی به هر ترتیب از وضعیت فعلی خرسند نیست.
جلال چراغی، کارشناس مسائل سیاسی منطقه، با اشاره به قرارگرفتن نام انصارالله یمن در فهرست تروریستی ایالات متحده اظهار کرد: دولت ترامپ درباره خاورمیانه اعلام کرده که قرار است به جنگها پایان دهد اما مشخص نیست آیا او به منازعات و مخاصمات در سایر نقاط پایان میدهد یا خیر. بر همین اساس باید دید که گام عملی دولت ترامپ و جمهوریخواهان در قبال انصارالله یمن چگونه خواهد بود و اساسا اقدام عملی آنها چیست. به نظر میرسد در تیم ترامپ افرادی وجود دارند که بیشترین همخوانی و همپوشانی را با اسرائیل دارند؛
بر همین اساس یک رابطه تنگاتنگ میان دولت دوم ترامپ و نتانیاهو حس میشود. واقعیت این است که حملات انصارالله یمن به ناوهای ایالات متحده و همچنین حمله به عمق اراضی اشغالی، نشان میدهد که انصارالله یمن نهتنها آمریکا، بلکه منافع متحدان آن در منطقه را هم زیر ذرهبین دارد. به عنوان مثال کشورهایی مانند مصر از حمایت آمریکا برخوردار بودند و حالا هم نخبگان ایالات متحده بر این عقیده هستند که به صورت کلی انصارالله یمن اقدامهای خود علیه ناوهای آمریکا را انجام میدهد.
به گزارش ایلنا، او ادامه داد: روند مذکور به جایی رسیده که حالا انصارالله یمن نهتنها در دریای سرخ و خلیج عدن، بلکه فراتر از آن هم نفوذ خود را افزایش داده. در این مسیر نهتنها ناوهای ایالات متحده هدف قرار گرفتند، بلکه خروجی این تحولات و اقدامات یمنیها موجب شد اسرائیل هم احساس خطر کند. در این راستا رژیم صهیونیستی به هر ترتیب از وضعیت فعلی خرسند نیست و در نهایت سعی میکند بتواند آمریکاییها را همراه با خود علیه یمن بسیج کند. این درحالی است که عموما سخنان ترامپ را باید به مثابه شعارهای سیاسی دانست؛
چراکه تا این لحظه هیچ اقدام عملیاتی در قبال یمن یا سایر پروندهها مطرح نشده و صرفا ما شاهد یکسری از اقدامها و مواضع انتخاباتی هستیم. از منظر دیگر باید توجه داشت که روابط یمن و ایران بسیار مهم و کلیدی قلمداد میشود، اما مسئله اینجاست که اگر یمن تضعیف شود، در واقع ایران تضعیف شده است. این درحالی است که حملات اخیر ایالات متحده و انگلیس به صورت مشترک بر تحولات یمن تأثیر ندارد و عملا انصارالله میتواند با شدت بیشتری با این مسائل مقابله کند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: یمنیها به لحاظ ایدئولوژی و همچنین اقداماتی که به آنها سپرده میشود، طی سالهای اخیر بهشدت خوب عمل کردند اما مسئله اینجاست که ایالات متحده و اسرائیل از وضعیت انصارالله و همچنین یمن شناخت خوبی ندارند و عملا ایالات متحده به انضمام متحدان سنتی آن به دنبال آن هستند تا بتوانند در فضای رسانهای یمنیها را مترادف با یک جنبش تروریستی اعلام کنند و بر همین اساس سعی میکنند بتوانند فشار دیپلماتیک را بر یمن و انصارالله افزایش دهند و در نهایت این جریان را با مشکل روبهرو کنند.
او در پایان خاطرنشان کرد: اینکه دیده میشود نتانیاهو در سخنرانیهای خود یا در ویدئوهای اخیر با زبان فارسی سخن میگوید، دقیقا به این دلیل است که بتواند علیه کشور ما یک موج روانی را با استفاده از پیوستهای رسانهای به راه بیندازد تا در مرحله اول اعلام کند که متحد یمن، ایران است و از سوی دیگر بتواند با این مانور رسانهای و سیاسی به سمت فضاسازی برای اقدامات بعدی خود علیه تهران گام بردارد. این درحالی است که تحولات اخیر سوریه هم نباید از قلم بیفتد؛ چراکه عملا اسرائیل در مورد این کشور برنامههای خاص خود را دارد و سعی میکند منافع خود را در آنجا تأمین کند که البته این سناریو را باید یک پروژه بلندمدت دانست.