|

جزئیات جدید درباره بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم در سوئد

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود، گزارشی از سفر اخیر «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه به افغانستان و قطر و بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم در سوئد ارائه کرد.

جزئیات جدید درباره بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم در سوئد

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد بازداشت «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی استکهلم و برخی ادعاهای مطرح‌شده از سوی مقامات سوئد در ارتباط با ایران گفت: ادعاهای مطرح‌شده، ادعاهای بی‌اساسی است. مجموعه اقدامات و تحرکاتی که ظرف هفته‌های اخیر از جانب سوئد شاهد آن هستیم به هیچ وجه سازنده نیست و به نظر می‌رسد که برخی از تصمیم‌گیری‌ها، ناشی از اعمال نفوذ طرف‌های ثالث است که خیر و صلاح ایران و سوئد را نمی‌خواهند.

«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه، در آغاز نشست امروز «دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳» خود، فرارسیدن اعیاد شعبانیه و دهه فجر را تبریک گفت. او همچنین گزارشی از سفر اخیر «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه به افغانستان و قطر و بازداشت «محسن حکیم الهی» ارائه کرد.

او با بیان اینکه ما به عنوان وزارت خارجه در راستای انجام وظایف ذاتی خود جهت پیگیری حقوق اتباع ایران، این بازداشت و موضوع  را پیگیری کرده‌ایم، گفت: طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم هیچ اتهام و جرمی متوجه ایشان نیست و برای ما این بازداشت خودسرانه جای تعجب دارد، اقدامی که با موازین حقوق بین‌الملل و حقوق بشر سازگار نیست.

حضور سفیر سوئد در وزارت خارجه و اعلام نگرانی‌های ایران در مورد بازداشت «محسن حکیم الهی» به او

بقایی تاکید کرد: ما اعتراضات خود را به مقامات سوئد اعلام کرده‌ایم، دیروز سفیر سوئد در وزارت خارجه حاضر شد و ما نگرانی‌های خود را به صورت صریح به ایشان متذکر شدیم.

او گفت: واقعیت این است که در مورد ایشان مقررات  کنسولی نیز رعایت نشده و اجازه داده نشده است که خانواده ایشان  و دیپلمات‌های ما با ایشان دیداری داشته باشند و  این موضوع جای سوال دارد و مورد اعتراض است.

همچنین، سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه به قطر و افغانستان گفت: سفر وزیر خارجه به افغانستان را باید در چارچوب و ادامه مسیری بدانیم که در سه الی چهار سال گذشته پیگیری شده است.

بقایی با اشاره به اشتراکات تاریخی، تمدنی و فرهنگی ایران و افغانستان گفت: همانطور که گفتم، این سفر در ادامه مسیری بود که از قبل شروع شده است؛ مراودات ما با حکومت سرپرستی افغانستان در ۳/۵ سال گذشته در دولت‌های مختلف وجود داشته است.

او گفت: امیدوارم که این سفر یک گام مهم در راستای رفع نگرانی‌ها و استفاده از ظرفیت‌ها برای ارتقای همکاری‌های ۲ کشور در زمینه‌های مختلف، به‌خصوص حوزه اقتصادی باشد. ‌

بقایی افزود: این سفر صرفاً یک سفر سیاسی نبود و یک هیات اقتصادی وزیر خارجه را در جریان سفر همراهی می‌کردند. در این سفر در ارتباط با موضوع مهاجران به خصوص مهاجران غیرقانونی و همچنین امنیت مرزها، حق‌آبه و... رایزنی شد.

او تاکید کرد: در رابطه با موضوع آب، نگرانی‌های‌مان را صریح در دیدار با مقامات حکومت سرپرست افغانستان مطرح کردیم.

منبع: ايسنا