|

قول مشروط فرزین به مجلس برای کاهش تورم در سال آینده

رئیس کل بانک مرکزی از افتتاح بازار مبادله ارز و طلا در نیمه اول بهمن ماه خبر داد و گفت: درباره کاهش نرخ تورم در سال آینده باید به این نکته توجه کرد که تورم دو بال دارد یک بال آن بودجه است که دست مجلس و دولت است و یک بال آن هم سیاست‌های بانک مرکزی است.

قول مشروط فرزین به مجلس برای کاهش تورم در سال آینده

به گزارش شبکه شرق، محمدرضا فرزین در حاشیه جلسه امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ درباره قول خود به نمایندگان پیرو تلاش در زمینه کاهش نرخ تورم در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: تورم سال آینده دو بال دارد؛ یک بال آن بودجه است که دست مجلس و دولت است و یک بال آن هم سیاست‌های بانک مرکزی است. ما در سیاست های خودمان قطعاً با انضباط پولی در بانک ها تلاش می کنیم که تورم را کاهش دهیم ولی در سیاست‌های مالی و سیاست‌های که در لایحه بودجه گنجانده می‌شود، اعم از سیاست هایی در زمینه درآمد و هزینه ها هم باید به ما کمک کند تا ما بتوانیم تورم سال آینده را کاهش دهیم.

وی افزود: در جلسه عصر امروز کمیسیون تلفیق بودجه گزارشی از سیاست‌های ارزی و پولی سال آینده ارائه کردم، البته ریاست کمیسیون تلفیق هم درخواست دارد که یک برآورد هم از اثرات بودجه بر تورم سال آینده داشته باشیم که ان شاءالله این گزارش در جلسه آینده به کمیسیون ارائه خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: سیاست‌های ارزی همانطور که قبلا هم اعلام کردیم در چارچوب سیاست‌های تثبیت اقتصادی است و ان شاءالله ما امسال این موارد را در بودجه منظور می‌کنیم تا در سال آینده این سیاست‌ها دنبال شود.

افتتاح بازار مبادله ارز و طلا

فرزین اظهار کرد: همانطور که قبلا هم بیان شده در سامانه نیما میانگین نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان را مبنای خرید و فروش ارز گذاشته ایم،  همینطور در نیمه اول بهمن‌ماه بازار مبادله ارز و طلا را هم افتتاح می کنیم تا در این بازار بقیه نیازهای خدماتی - ارزی مردم تامین شود. ان‌شاءالله به سمتی حرکت می کنیم که تمام نیازهای ارزی رسمی و بانکی در بازار مبادله و سامانه نیما تامین شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این سیاست انقباضی و انبساطی خواهد بود، اظهار کرد: این سوال را باید سازمان برنامه و بودجه پاسخ دهد، ولی در مورد اینکه سیاست انبساطی و انقباضی است؛ باید بگویم ما معتقدیم سیاست‌ها باید در راستای سیاست‌های تثبیت اقتصادی باشد، لذا اگر این سیاست‌ها شدیداً انبساطی باشد، قطعا منجر به تثبیت نخواهد شد و اگر به طور شدید انقباضی باشد هم  ما از بابت رشد دچار مشکل خواهیم شد به همین دلیل این سیاست‌ها باید به گونه‌ای باشد که در زمینه تثبیت اقتصادی در سال آینده به ما کمک کند.

 

منبع: خانه ملت