|

عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

آخرین آمار حاکی از آن است که میزان درآمد دولت از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور از ابتدای امسال تا پایان خردادماه، ۴۵۹ میلیارد تومان بوده است.

عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

به گزارش شبکه شرق، بررسی لایحه بودجه نشان می‌دهد، دولت قرار است از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور ۳۴۳۱ میلیارد تومان درآمد کسب کند. رقمی که نسبت به سال قبل بیش از ۱۲۸ درصد افزایش دارد.

آخرین آمار حاکی از آن است که میزان درآمد دولت از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور از آغاز سال جاری تا پایان خردادماه ۴۵۹ میلیارد تومان بوده است.

طبق بودجه سال جاری، دولت قرار است از محل عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور ۳۴۳۱ میلیارد تومان درآمد کسب کند. رقمی که نسبت به سال قبل بیش از ۱۲۸ درصد افزایش دارد.

این درحالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند مربوط به افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور در سال جاری را از لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ حذف کردند.

بنابراین نرخ عوارض در سال آینده نیز مشابه سال جاری خواهد بود. یعنی میزان عوارض در سفر اول ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده است. این عوارض برای سفر دوم به میزان ۵۰ درصد و سفرهای سوم و بیشتر به میزان ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.

بر این اساس، طبق آخرین آمار میزان درآمد دولت از محل مذکور در فروردین ماه سال جاری ۱۴۴ میلیارد تومان، از آغاز سال ۱۴۰۲ تا پایان اردیبهشت ماه ۲۸۳ میلیارد تومان و از آغاز سال ۱۴۰۲ تا پایان خردادماه نیز ۴۵۹ میلیارد تومان بوده است.

 

عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

عوارض خروج از کشور (Departure Tax)، مبلغی‌ است که هر شخصی که از کشور خارج می‌شود، باید به دولت بپردازد. این عوارض برای سفرهای هوایی، زمینی و دریایی محاسبه می‌شود و پرداخت آن، حتی برای افراد زیر دو سال نیز ضروری است.

نکته قابل تامل این است که عنوان عوارض خروج از کشور به هزینه‌ای اتلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها بپردازیم. برای همین هم عوارض خروج تا چند سال پیش به حساب شهرداری واریز می‌شد، اما پس از مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۹۸، این عوارض با عنوان مالیات خروج از کشور از مسافران دریافت و به حساب دولت واریز می‌شود.

بخش کوچکی از مبلغ عوارض خروج از کشور به سازمان گردشگری پرداخت می‌شود و بخش دیگری هم برای بازسازی و به‌سازی روستاهای مرزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۲ برای سفر عادی اول ۴۰۰ هزار تومان و برای سفرهای عادی دوم و سوم، به ترتیب مبلغ ۶۰۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان است. این مبلغ برای سفرهای اول، دوم و سوم حج تمتع و عمره هم به ترتیب ۱۳۲ هزار تومان، ۱۹۸ هزار تومان و ۲۶۴ هزار تومان است.
 
منبع: ایسنا