|

همه‌چیز درباره وام اربعین/ شرایط دریافت تسهیلات اربعین چیست؟

بانک مرکزی امسال اختیار پرداخت وام اربعین را به بانک‌ها واگذار کرده است. با این حال، تاکنون تنها بانک ملی برای اعطای این تسهیلات اعلام آمادگی کرده است.

همه‌چیز درباره وام اربعین/ شرایط دریافت تسهیلات اربعین چیست؟

به گزارش شبکه شرق، برخلاف سال گذشته که با اعلام وزارت اقتصاد، زائران اربعین می‌توانستند با مراجعه به سامانه سماح تا سقف پنج میلیون تومان وام اربعین دریافت کنند، به نظر می‌رسد که دولت و بانک مرکزی در سال جاری برنامه‌ای برای پرداخت این وام ندارند و این موضوع را به بانک‌ها واگذار کرده‌اند.

روز پنج‌شنبه هفته گذشته بود که محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در صداوسیما، شرایط فروش ارز اربعین سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد و گریزی نیز به موضوع وام اربعین زد. طبق اظهارات وی، به نظر می‌رسد که امسال سازوکار مشخصی برای پرداخت این تسهیلات مشخص نشده و بانک‌ها بر اساس منابع داخلی و سیاست‌های خود، نسبت به پرداخت وام اربعین به زائران تصمیم می‌گیرند.

با این حال تاکنون تنها بانک ملی شرایط وام اربعین را اعلام کرده و خبری از دیگر بانک‌ها نیست. حال باید دید که باقی بانک‌ها با نزدیک شدن به این ایام، شرایط خود برای پرداخت این تسهیلات را اعلام می‌کنند یا نه.

شرایط وام اربعین بانک ملی

طبق گزارش روابط عمومی بانک ملی، در طرح «زائرین اربعین حسینی» زائران پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۲ از چهارم مرداد ماه تا بیستم این ماه، می‌توانند پیش از سفر به عراق با مراجعه به تمامی شعب بانک ملی این وام را دریافت کنند.

متقاضیان این وام باید حساب ویژه این طرح را افتتاح کنند و پس از تودیع دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در این حساب، می‌توانند ۱۰ میلیون تومان وام بگیرند.

نرخ سود این تسهیلات بر اساس نرخ مصوب و اعلامی شورای پول و اعتبار بوده و دوره بازپرداخت این وام ۶ ماهه است. همچنین مبلغ تودیع شده در حساب ویژه طرح باید تا زمان تسویه تسهیلات و بدهی در حساب باقی بماند. این مبلغ پس از تسویه کامل تسهیلات به وام‌گیرنده برگردانده می‌شود.

گفتنی است که متقاضیان دریافت این وام باید در زمان انعقاد قرارداد با بانک، فاقد بدهی غیرجاری و چک برگشتی باشند.

پرداخت وام اربعین به دانشجویان

اخیرا رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز از پرداخت وام پنج میلیون تومانی به دانشجویان متقاضی حضور در پیاده‌روی اربعین خبر داده است.

به گفته مسعود گنجی، دانشجویانی که قصد دارند به صورت گروهی عازم پیاده‌روی اربعین شوند، تحت نظارت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها می‌توانند برنامه‌ریزی کنند تا از طریق این نهاد به صورت دسته‌جمعی به صندوق رفاه دانشجویان معرفی شوند. صندوق نیز این دانشجویان را به بانک طرف تعهد صندوق معرفی می‌کند تا وام اربعین پرداخت شود.

از سوی دیگر، عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از اعطای وام اربعین خبر داد و اعلام کرد که با همکاری صندوق رفاه دانشجویان تسهیلات وام چهار میلیون تومانی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.

البته این وام به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که اصل سفر آن‌ها توسط دانشگاه تایید شده باشد. دانشجویان می‌توانند تا دو هفته پس از سفر اربعین، با مراجعه به اداره رفاه دانشجویان و ارائه مدارک لازم از جمله مستندات ثبت ورود و خروج از کشور، تسهیلات اربعین را دریافت کنند.

 

منبع: تجارت‌نیوز
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها