|

جزئیات جدید از افزایش قیمت خودروهای کارخانه‌ای/ افزایش ۱۰۰ میلیون تومانی برخی محصولات ایران خودرو

بررسی‌ها از صورت‌های مالی آبی‌های جاده مخصوص نشان می‌دهد این خودروساز فروردین ۱۴۰۳ هر دستگاه از محصولات خود با برند پژو را به طور میانگین با قیمتی حول و حوش ۳۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای مشتریان فاکتور کرده است.

جزئیات جدید از افزایش قیمت خودروهای کارخانه‌ای/ افزایش ۱۰۰ میلیون تومانی برخی محصولات ایران خودرو

به گزارش شبکه شرق، ایران خودرو در بازه فروردین تا مهر سال جاری قیمت محصولات حاضر در گروه پژو را به طور میانگین حدود ۱۰۰ میلیون تومان گران کرده است.

بررسی‌ها از صورت‌های مالی آبی‌های جاده مخصوص نشان می‌دهد این خودروساز فروردین ۱۴۰۳ هر دستگاه از محصولات خود با برند پژو را به طور میانگین با قیمتی حول و حوش ۳۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای مشتریان فاکتور کرده است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در صورت‌های مالی خود مربوط به مهر امسال گزارش داده است که هر دستگاه از محصولات گروه پژو را به طور متوسط با قیمتی نزدیک به ۴۱۷ میلیون تومان در دسترس مشتریان قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد ریشه این مساله را باید در سیاست قیمت گذاری دستوری جست‌و‌جو کرد. سیاست‌گذار خودرویی تا کنون حاضر نشده دست از قیمت گذاری محصولات شرکت‌های خودروساز بردارد. همین مساله سبب شده تا شرکت‌های خودروساز در باتلاق زیان دهی دست و پا بزنند. دلیل این زیان دهی هم فروش محصولات تولیدی کمتر از قیمت تمام شده است.

 

مدیران خودروسازان بزرگ کشور از جمله ایران خودرو هنگامی که نتوانستند مدیران صمت را قانع کنند تا سیاست قیمت‌گذاری دستوری را در صنعت خودرو متوقف کنند، به نوعی سراغ پِلن B خود رفتند. مدیران خودروساز برای کاستن از حرکت بنگاه تحت مدیریشان در جاده زیان دهی، مدیریت سبد محصولاتی قابل عرضه خود را در دستور کار قرار دادند. 

مدیریت سبد محصولاتی خودروسازان به این صورت است که مدیران خودروساز تصمیم به تولید محصولاتی که زیان بیشتری به شرکت‌های خودروساز تحمیل می‌کنند، می‌گیرند. نقطه مطلوب خودروسازان این است که تنها به تولید و فروش خودروهایی اقدام کنند که سود را به حساب آنها واریز کنند یا اینکه زیان کمتری را به آنها تحمیل کنند.

افزایش قیمت میانگین گروه پژو در کارخانه نیز در این راستا بوده است. ایران خودرویی‌ها استارت حذف محصولات زیان‌ده این گروه خودرویی را از چندی پیش استارت زدند.

این اتفاق با حذف پژو 405 آغاز شد در ادامه شاهد خروج خانواده پژو 206 در سبد محصولاتی این خودروساز بودیم. ایران خودرویی‌ها در پایان بهار 1403 خانواده پژو پارس را نیز به موزه فرستادند تا تنها خانواده پژو 207 را در سبد محصولاتی گروه پژو حفظ کنند. به نظر می‌رسد حذف خانواده پژو پارس سبب شده تا متوسط قیمت گروه پژو در بازه زمانی فروردین تا مهر 1403 روند صعودی به خود بگیرد.

بررسی ها از روند قیمتی گروه پژو در سال جاری نشان می‌دهد ایران خودرویی‌ها فروردین به صورت میانگین به ازای فروختن هر دستگاه از محصولات خود با برند پژو حول و حوش 315 میلیون و 600 هزار تومان به حساب خود واریز می‌کردند. در اردیبهشت سال جاری متوسط قیمت گروه پژو به حدود 360 میلیون تومان رسید. در خرداد امسال به عنوان آخرین ماه بهار میانگین قیمت هر دستگاه از محصولات گروه پژو حوالی 383 میلیون تومان بود. اولین ماه تابستان هر دستگاه از اعضای خانواده پژو برای ایران خودرویی‌ها درآمدی نزدیک به 404 میلیون تومانی داشت. مرداد 1403 میانگین قیمت فروش هر دستگاه پژو افت اندکی را به نسبت تیر تجربه کرد و آبی‌های جاده مخصوص در دومین ماه از تابستان 1403 به طور متوسط از پژو را با قیمتی حدود 397 میلیون تومان عرضه کردند. شهریور و مهر میانگین قیمت پژو به مدار صعودی بازگشت و ایران خودرویی‌ها به طور میانگین هر دستگاه از اعضای خانواده پژو را به ترتیب حول و حوش 407 میلیون تومان و نزدیک به 417 میلیون تومان فاکتور کردند. 

پیش بینی می‌شود این روند ادامه‌دار باشد همچنین ایران خودرویی‌ها به دنبال کسب مجوز جدید برای افزایش قیمت محصولات خود نیز هستند و اگر این مهم محقق شود آنگاه میانگین قیمت گروه پژو در ماههای باقی مانده تا پایان سال جاری به نسبت ابتدای سال 1403 جهش قابل توجهی خواهد کرد.

منبع: اقتصادنیوز