|

سودآورترین بازار هفته چهارم بهمن ۱۴۰۳ کدام بود؟

بازدهی بازارها در هفته چهارم بهمن در حالی در بازارهای مالی رشد داشت که بورس به دلیل برودت هوا تعطیل شد. بازارهای مالی در هفته اخیر نوسان‌های شدید قیمتی را تجربه کردند. طلا در مدت یاد شده با بیشترین رشد ارزش بازدهی ۹.۵۶ درصدی داشت و سکه امامی به عنوان متر حرکتی بازار طلا پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان گران شد.

سودآورترین بازار هفته چهارم بهمن ۱۴۰۳ کدام بود؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ بازدهی بازارهای در هفته چهارم آبان با تعطیلی بورس، به سمت بازارهای مالی شیفت شد و فراز و فرود زیادی داشت.

موضوع افزایش ریسک‌های سیاسی و رشد انتظارات تورمی از ابتدای هفته اخیر قیمت دلار را افزایشی کرد؛ به گونه‌ای که در دو روز ابتدایی هفته اخیر با وجود اینکه بانک‌ها نیمه‌تعطیل بود این اسکناس با رشد نزدیک به چهار هزار تومانی در کریدور نهم جا خوش کرد.

قیمت دلار بعد از بازگشایی بازارها در روز سه‌شنبه کاهشی شد؛ اما به منطقه قبل از گرانی‌ها برنگشت.

موضوع خط و نشان‌های آمریکا برای ایران در خصوص مذاکرات هسته‌ای و بلاتکلیفی اخبار سیاسی همچنان تداوم دارد و انتظارات تورمی بالاست. معامله‌گران روزهای باقیمانده از بهمن را برای بازارهای مالی مهم ارزیابی می‌کنند. به نظر می‌رسد گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در خصوص اوکراین می‌تواند بر بازارهای مالی در هفته آتی اثرگذار باشد. از سوی دیگر مساله غزه نیز از اخبار مهمی است که می‌تواند بر قیمت دلار اثر کوتاه‌مدت بگذارد.

 

●بازدهی دلار ۴ درصد شد

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۱۸ تا ۲۵ بهمن حاکی از رشد سه‌ هزار و ۶۵۰ تومانی و افزایش ۴.۲۶ درصدی قیمت این اسکناس دارد. در آخرین معامله روز پنجشنبه ۲۵ بهمن قیمت دلار در نیمه ابتدایی کانال پایانی از کریدور نهم در حال معامله است.

 

●اونس جهانی ۵۹ دلار گران شد

روز پنجشنبه ۲۵ بهمن هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۵۳۳ هزار تومانی رسید و رشد قیمت ۵۶۸ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته ثبت کرد. این هفته قیمت طلا با افزایش ۹.۵۲ درصدی به کار خود پایان داد.

در هفته اخیر هر مثقال طلای ۱۸ عیار افزایش دو میلیون و ۴۶۹ هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در پنج روز معاملاتی هفته اخیر افزایش ۹.۵۶ درصدی داشت.

گفتنی است از ۱۸ تا ۲۵ بهمن طلای جهانی افزایش قیمت ۵۹ دلاری داشت. بازدهی اونس جهانی طلا در هفته اخیر ۲.۰۶ درصد بود و در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۹۲۰ دلاری در حال معامله است.

 

●سکه امامی در یک هفته ۵ کانال بالا رفت

در هفته اخیر بازدهی سکه امامی ۸.۲۷ درصد شد و افزایش قیمت پنج میلیون و ۷۰۵ هزار تومانی داشت. در آخرین معامله روز پنجشنبه ۲۵ بهمن  سکه امامی با قیمت ۷۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۷۰ میلیون و ۵۱۵ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیم‌سکه با قیمت ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی، ربع سکه با رقم ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی قرار گرفت.

 

●خروج 3500 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام تنها در 2 روز!

هفته جاری اتفاقی بی‌سابقه در تاریخ بورس ایران رخ داد؛ معاملات بازار سرمایه به دلیل آنچه برودت هوا اعلام شد، تعطیل بود!

این اولین بار بود که سرمای هوا باعث توقف معاملات بورس می‌شد؛ در حالی که حتی در دوران اوج شیوع کرونا، بازار سهام تعطیل نشد و معاملات به هر نحوی ادامه پیدا کرد.

این تصمیم عجیب، بار دیگر ضعف سیاست‌گذاری و نبود درک صحیح از ماهیت بازارهای مالی را نشان داد.

 

●بورس در سایه تصمیمات عجیب و غریب قرار گرفت

در حالی که سهامداران انتظار داشتند بورس، پس از تعطیلات پایان هفته گذشته با روندی منطقی به مسیر خود ادامه دهد، ناگهان اعلام شد که بورس به دلیل برودت هوا در روز شنبه تعطیل است.

پس از آن، معاملات روز یکشنبه خنثی و تنها در سمت سهم‌های بزرگ، مثبت بود. همچنین بورس در روز دوشنبه به دلیل تعطیلی رسمی، بسته بود.

اما از همه مهم‌تر خبر ناگهانی مربوط به ارسال درخواست استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد بود که عرضه شدیدی را در معاملات روز سه‌شنبه بازار سهام رقم زد. پس از آن اهالی بورس در انتظار بازگشت آرامش به معاملات در روز چهارشنبه بودند که دوباره بورس به دلیل برودت هوا تعطیل شد!

 

●اعتماد سهامداران به بورس یخ زد

این مساله نه‌تنها اعتماد سرمایه‌گذاران را متزلزل کرد، بلکه به ایجاد موجی از ابهام و بی‌اعتمادی نسبت به تصمیمات مدیریتی منجر شد.

به نظر می‌رسد، تصمیمات غیرکارشناسی همچنان گریبان‌گیر بورس و اقتصاد است و فعالان بازار سهام باید هر روز منتظر اتفاقات غیرمنتظره و بعضا مضحک باشند؛ از تغییر ناگهانی قوانین گرفته تا تعطیلی بازار به دلایل عجیب، همگی بازار سرمایه را با نااطمینانی جدی روبه‌رو کرده است.

حالا باید دید آیا این تجربه، آخرین مورد از این دست خواهد بود یا باید در آینده نیز منتظر تعطیلی‌های غیرمنتظره دیگری بود؟

 

●بازدهی بورس در هفته چهارم بهمن چقدر بود؟

طی دو روز معاملاتی هفته چهارم بهمن، بازار سهام با نوسان نسبتا شدید شاخص‌ها مواجه شد. شاخص کل بورس 0.7 درصد کاهش یافت و شاخص هم‌وزن نیز افت 1.82 درصدی را تجربه کرد.

در سایه این تعطیلی، میانگین ارزش معاملات خرد 11 هزار و 500 میلیارد تومان و میانگین حجم معاملات خرد 19.2 میلیارد برگه سهم بود. همچنین 3500 میلیارد تومان پول حقیقی تنها در دو روز معاملاتی هفته، از بازار سهام خارج شد.

 

منبع: تجارت نیوز