|

مازوت سوزی در 14 نیروگاه ایران

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر عدم مازوت سوزی در تهران گفت: از بین ۱۶ نیروگاه بخاری در کشور ۱۴ نیروگاه مازوت سوزی دارند.

مازوت سوزی در 14 نیروگاه ایران

به گزارش شبکه شرق، داریوش گل علیزاده درباره مازوت سوزی در نیروگاه های بخاری تهران اظهار کرد: تنها نیروگاه بعثت در منطقه ۱۶ تهران قابلیت مازوت سوزی دارد که از سال ۹۳ با حکم قضایی این بخش آن پلمب شده است.

وی افزود: مازوت در نیروگاه های بخاری یا توسط صنایع سوزانده می شود اما صنایع ما در چند روز اخیر قطعی گاز نداشتند که بخواهند به سمت سوخت دوم و مازوت سوزی روند. نیروگاه هایمان نیز مازوت سوزی نداشته اند.

گل علیزاده مازوت سوزی در برخی نیروگاه های کشور را تایید کرد و توضیح داد: از ۱۶ نیروگاه بخاری در کشور ۱۴ نیروگاه مانند نیروگاه طوس در مشهد، مفتح در همدان، سهند بناب در تبریز، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان، شهید منتظری در اصفهان، شهید منتظر قائم در البرز، شهید رجایی در قزوین و بندرعباس مازوت سوزی دارند.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست علت آلودگی هوا را مازوت سوزی ندانست و افزود: به عنوان نمونه تا دو سال گذشته در تبریز مازوت سوزی نداشتیم اما آلودگی هوا بود. در این مواقع می توان گفت مصرف مازوت عامل ایجاد آلودگی هوا نیست اما می تواند در شهرهایی که در مجاورت نیروگاه ها هستند، تشدیدکننده آلودگی هوا باشد. بدین جهت در سال های گذشته با وجود مصرف صرفا گاز، به علت وارونگی دما، آلودگی هوا داشتیم.

گل علیزاده در واکنش به نامه منتشر شده که محیط زیست از مازوت سوزی بیش از چهار نیروگاه خبر داشته اما آن را تکذیب کرده است، اظهار کرد: ما هیچ وقت مازوت سوزی در کشور را تکذیب نکردیم. تنها مازوت سوزی در تهران را تکذیب می کنیم چراکه واقعا چنین چیزی وجود ندارد.

وی درباره این پرسش که آیا نیروگاه بخاری منتظرقائم در البرز به علت نزدیکی به تهران بر آلودگی پایتخت تاثیر ندارد ؟ گفت: مسیر باد دارای اهمیت است. منتظر قائم حدود سه هفته است که به علت کمبود گاز و برای توسعه درحال مازوت سوزی است. انتشار آلودگی از منتظر قائم به سمت شهر قدس و اسلامشهر خواهد بود.

به گفته سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست نیروگاه شهیدرجایی قزوین اگر می توانست با باد ۳۰ کیلومتر آلایندگی را جابه جا کند اصلا مشکلی وجود نداشت. ما به دنبال چنین وزش بادی هستیم چراکه آلایندگی منتشر شده را تخلیه و رقیق می کند اما به طور کلی مسیر باد شهیدرجایی به سمت اشتهارد و نظر آباد است و تهران در مسیر آن نیست.

گل علیزاده در پایان به علت آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: در نیمه دوم سال که وارد فصل سرد می شویم، با توجه به وارونگی دما، عدم وزش باد و سکون هوا آلودگی هوا را خواهیم داشت. در سال ۹۷ شرایط جوی بسیار خوبی به علت باد و باران داشتیم، به گونه ای که سال ۹۷ از بهترین سال ها به جهت تعداد روزهای سالم و شرایط مطلوب بود.

 

منبع: ایسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها