|

درصحن علنی شورای شهر تهران چه گذشت ؟

کارت زرد دوباره برای ورود مدیران وارداتی/ برف تهران را قفل کرد

در روزی برفی تهران که بخشی از تاکسی های تهران غیب شده بودند ، خط 5 مترو به دلیل رفتن برق دچار تاخیر شده بود و کرایه تاکسی های اینترنتی هم حدود 2 برابر شده بود و بیشتر خیابان های تهران درگیر ترافیک بود ، مدیران شهری و پلیس تاکید داشتند وضعیت عادی است اما بهتر است شهروندان تهرانی در خانه بمانند .

کارت زرد دوباره برای ورود مدیران وارداتی/ برف تهران را قفل کرد
نورا حسینی خبرنگار گروه جامعه روزنامه شرق

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ جعفر تشکری هاشمی؛رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا در حاشیه صحن علنی در جمع خبرنگاران با اشاره به کرایه گران تاکسی‌ها در روزهای برفی گفت: متأسفانه یک مشکلی که شاید بتوانم بگویم ده‌ها سال است که همیشه با آن مواجه هستیم، این است که تا برف و باران در شهر می‌آید، با پدیده گرانی کرایه و ترافیک مواجه می‌شویم. واقعیت این است که بایستی نظام‌های نظارتی ما تقویت شود تا در وهله اول این بی سروسامانی که ناشی از نبود نظارت‌های کافی است، مرتفع شود.

 

وی افزود: البته رانندگان حقوقی دارند، وقتی که یک مسیر معمولی در روزهای آفتابی و با ترافیک عادی ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت طول می‌کشد، همین مسیر در روزهای برفی و بارانی گاهی اوقات تا دو ساعت زمان می‌برد، یک راننده تاکسی که باید این مسیر را طی کند، به جای اینکه چهار سفر انجام دهد، تنها می‌تواند یک سفر انجام دهد و این باعث کاهش درآمد او می‌شود.

 

تشکری هاشمی با بیان اینکه شهروندان هم اگر این افزایش قیمت عادلانه باشد، تمکین می‌کنند، اظهار کرد: از آنجا که اگر مبالغ غیرمنصفانه باشد و بیش از حد از مردم پول دریافت شود، مورد اعتراض قرار می‌گیرد. به همین خاطر، سال گذشته مصوبه‌ای در شورای اسلامی شهر تهران داشتیم که سامانه تاکسی برخط را سازمان تاکسیرانی راه‌اندازی کند تا تاکسی‌های شهر تهران در این سامانه قرار بگیرند و متغیرهایی در نظر گرفته شود که اگر تراکم ترافیک غیرمتعارف بود یا شرایط آب‌وهوایی باعث تأخیر در سرویس‌دهی شد، تعادلی بین حقوق رانندگان تاکسی و شهروندان برقرار شود تا نه رانندگان دچار ضرر شوند و نه شهروندان با مشکلات جدی مواجه شوند.

 

او با تأکید بر اینکه عمده شکایت‌هایی که امروز دریافت کردیم، مربوط به تاکسی‌های برخطی است که توسط شرکت‌های خصوصی فعالیت می‌کنند و متأسفانه مبالغی نجومی از شهروندان مطالبه کرده بودند، گفت: بارها گفته‌ایم که باید نظارت بر این موضوع به شهرداری تهران سپرده شود تا امکان کنترل این مسائل فراهم شود. شورای اسلامی شهر تهران بر این موضوع تأکید کرده است، اما متأسفانه تاکنون امکان نظارت قانونی برای شورا و شهرداری فراهم نشده است و در مورد تاکسی‌های شهری نیز، نسخه آزمایشی تاکسی برخط آغاز به کار کرده و در اوایل سال آینده این سرویس در سطح شهر تهران به صورت گسترده اجرا خواهد شد.

 

مهدی چمران  هم معتقد بود :‌ درست است مشکلاتی برای حمل و نقل ایجاد می‌شود اما این برف برای تهران ضروری است.

 

مهدی پیرهادی؛رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران هم در تذکری گفت: با گزارشی که از مناطق دریافت کردیم، خوشبختانه مشکل خاصی وجود نداشت که تلاش نیروهای خدمات شهری و مناطق قابل تقدیر است.

 

وی با بیان اینکه احتمال یخ زدگی معابر به دلیل برودت هوا وجود دارد، یادآور شد: از شهرداری تقاضا داریم که تمهیدات لازم را در این زمینه در نظر بگیرد و شهروندان نیز همکاری لازم را برای برف روبی درب منازل خود داشته باشند.

 

دراین جلسه سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران  هم دوباره به دلیل ورود مدیران وارداتی به شهرداری به زاکانی تذکر داد . او گفته که  استفاده از نیروهای خارج از مجموعه شهرداری از دوره های گذشته مرسوم بوده اما در این دوره بیشتر به نظر می رسد. این موضوع موجب نارضایتی و بی انگیزگی در بین پرسنل شهرداری شده و بسیاری از پرسنل جوان و متخصص آینده ای برای خود متصور نیستند.

 

وی ادامه داد: این موضوع یکی از مواردی بود که از ابتدای دوره بنده و برخی از اعضای شورا به آن تاکید داشتیم تا از نیروهای خود شهرداری در پست های مدیریتی استفاده شود. این کارکنان و پرسنل که سالها در شهرداری فعالیت می کنند قطعا بهتر از بسیاری از افرادی که به عنوان وارد شهرداری شدند، شناخت و اشراف زیادی به امورات مدیریت شهری دارد اما نه تنها شهردار تهران هیچ توجه ای به این نکته نداشت بلکه بسیاری از مدیران خود را از خارج از شهرداری انتخاب کرد که هیچ کدام تجربه ای در حوزه مدیریت شهری نداشتند.

 

سوده نجفی تاکید کرد: بنده در راستای وظیفه نظارتی و حمایت از کارکنان خدوم شهرداری که سالها در شهرداری تهران فعالیت می کنند و دارای تجربه و تخصص کافی هستند، به شهردار تهران تذکر می دهم تا به کارکنان شهرداری اعتماد داشته باشند و به جای انتخاب افراد خارج از نیروهای شهرداری از کارکنان شهرداری استفاده کنند. متاسفانه هر روز شاهد انتصابات برخی از افراد در شهرداری هستیم که البته ما از طریق رسانه ها و فضای مجازی در جریان این انتصابات قرار می‌گیریم.

 

دراین جلسه همچنین طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن پس از بررسی در صحن شورا به اتفاق آرای اعضا مصوب شد.

 

در آغاز روند بررسی این ضوابط مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در قالب گزارشی در خصوص باغات کن بیان کرد: ما در مورد کن با سه مسئله مواجه بودیم؛ نخست بافت مسکونی کن که قبلا در صحن شورا مورد بررسی قرار گرفته و الگوی جدیدی از طرح ریزی شهری ارائه و بر اساس کمیته‌‌های پیش بینی‌ شده، مقرر شد محلات و پلاک‌ها تجمیع شده و پارکینگ‌ها تامین شوند.، تکالیفی نیز برای شهرداری تهران در نظر گرفته شد تا بتواند با انجام مداخلاتی هم از مسائل مردم گره گشایی شود و هم کیفیت زندگی ساکنان ارتقا داده شود. موضوع باغات کشت اجباری و کشت خرمالو باقی مانده بود که در این باره در شورای عالی شهرسازی مصوبه‌ای داشت  که مبنا و ملاک عمل ما قرار گرفت و با آسیب شناسی وضع موجود تلاش شد اگر اصلاحی صورت می‌پذیرد در راستای رفع آن آسیب‌ها باشد. یکی از آن آسیب‌ها این بود که در باغات کشت اجباری و کشت خرمالو با چالشی و بحرانی تحت عنوان آب مواجه بودیم. موضوع دوم مسئله تعلق باغات به ویژه در خصوص باغات کشت اجباری بود. از آنجا که ارزش اقتصادی آن‌ها از بین رفته و نگهداری مقرون به صرفه نبود و باعث تشدید مشکلات شده بود، باغات به گونه‌ای رهاشده بودند و اقتصاد آن‌ها اجازه نمی‌داد افراد برای نگهداری آن باغات انگیزه‌ای داشته باشند و در برخی موارد اقداماتی انجام دهند.

 

عباسی در ادامه موضوع امنیت را به عنوان مسئله سوم در خصوص باغات کن مطرح کرده و گفت: متاسفانه به مرور زمان به دلیل عدم سکونت و مراجعه افراد، به محل بی‌دفاع شهری تبدیل شده بود. در برخی موارد، وجود مراکز مربوط به کمپ‌های ترک اعتیاد به این موضوع دامن زده بود و آن رویکرد گردشگری که در طرح بالادستی برای آن پیش بینی شده بود، محقق نمی‌شد که این امر سبب خشک شدن تدریجی درختان ارزشمند و ذی‌قیمت در تهران شده بود در نتیجه طرح فوق به سمت شناسایی وضعیت پلاک‌ها حرکت کرد.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا ادادامه داد: در باغات کشت اجباری، بیش از 60 درصد پلاک‌ها بالای هزار متر بودند که هنوز خرد نشده بودند و ما اولویت را بر این گذاشتیم که مانع از تفکیک و خرد شدن این باغات شویم. تفکیک یک مسئله خط الراسی نیست که بگوییم خطی کشیده و سپس دیواری در آنجا می‌سازند، بلکه ممکن است بر اثر غفلت و کندی سیاستگذار، به مرور اختلافات شخصی، خانوادگی و یا تغییرات سنی و شرایط اقتصادی، تفکیک قهری را رقم بزند.

 

وی افزود: در طرح این مسائل به گونه‌ای تنظیم شد که ما بر اساس الگوی ماده 14 اگر شاهد تراکم 15 درصد و در دو طبقه سقف 30 درصد هستیم، این تراکم تشویقی را برای پلاکی در نظر بگیریم که بتواند پلاک‌های دیگر ار تجمیع کرده و باعث افزایش مساحت قطعه شود. یکی از ویژگی‌های طرح پیش بینی خدمات هفتگانه بود. در این راستا شبکه معابر یک بار ارزیابی و نقشه برداری و در سامانه پیاده شد.

 

عباسی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مهم در خصوص این محله مسئله آب بود، اظهار داشت: برای حل این مسئله بازچرخانی آب و عرصه‌هایی که بتواند این امکان را فراهم آورد، در طرح پیش بینی شد. برای آینده الگوی ساخت و ساز باید به گونه‌ای باشد که تمامی این اراضی حتی در صورت محصور شدن، شرایط استفاده از شبکه آبیاری را باید برای خود فراهم کنند.

 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص رویکرد طرح فوق بیان کرد: در مجموع رویکرد طرح حفاظت از فضاهای طبیعی و درختان است یعنی تمام سیاست‌هایی که در این خصوص اجرا شد صرفا برای حفاظت از درختانموجود و گسترش آن‌ بود که در این راستا جابجایی درختان تا حد قابل توجهی متمایل به صفر است، همچنین در این طرح، رویکرد توسعه و ثبت درختان، الگوبرداری و اقدام جدی برای پلاک گذاری درختان، اعمال سیاست‌های بازدارنده برای تخریب فضای سبز است. می‌توان گفت سه ضلع تشکیل دهنده این طرح، حفظ باغات و درختان ارزشمند و به نوعی توسعه فضای سبز، رعایت سیاست‌های بالادستی از جمله سیاست‌های مرتبط با قانون ماده 14 و تقاضای مردمی و محلی که بتواند زندگی، چرخه حیات و فعالیت و به نوعی احیای این اراضی است.

 

وی افزود: در خصوص باغات خرمالو نیز ضابطه‌ای اعمال شد که همان ضابطه مصوب قدیم بود. اراضی کوهسار نیز ضابطه اختصاصی خود را بیشتر با رویکرد گردشگری به دست آورد. در خصوص شهر سنگ هم بر اساس همان پیشنهادهای قبلی به دلیل اینکه قرار بود به عنوان جایگزین برخی از پلاک‌های بافت عمل کند، ظرفیتی برای جبران در نظر گرفته شد.

 

عباسی در ادامه روند بررسی طرح باغات کن در پاسخ به تذکرات اعضاء در خصوص طرح فوق، توضیح داد: ما نگران وضعیت باغات کشت اجباری بودیم، یعنی اگر مداخله نمی‌شد بر اساس پیش‌بینی‌ها احتمالاً این باغات نمی‌توانست بیش از یک دهه دوام بیاورد و به دنبال وجود نابسامانی‌ها یک حاشیه نشینی در مرکز شهر ایجاد می‌شد و درختان اراضی هم به دلایل طبیعی و انسانی از بین می‌رفتند بنابراین مداخله فوری و سریع یک اقدام ضروری بود.

 

وی افزود: در خصوص قواعد بالادستی، بر اساس مصوبه‌ای که در این زمینه وجود دارد و نیز وظایف شورا، این طرح تصویب شده، سپس به جمع‌بندی کمیسیون ماده ۵ رسیده و به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع داده می‌شود.

 

عباسی در خصوص نکات مطرح شده در خصوص ماده ۷، ضمن تایید آن‌ها بیان داشت: بر اساس قانون هر پلاکی باید رای کمیسیون ماده ۷ را کسب کند. ما در اینجا برای حل مسئله راهکاری را بر اساس الگوی طرح شمسه ارائه داده‌ایم، یعنی یک بار همه باغ‌ها را تعیین تکلیف کردیم. پس قطعیت باغ بودن در خصوص آنها وجود دارد و ضابطه‌ای هم که برای آن در نظر گرفته شده با رویکرد باغ بودن این پلاک‌ها تدوین شده است.

 

در جریان بررسی این طرح حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز با تاکید بر اینکه نوعی سرمایه اجتماعی در کن وجود دارد، گفت: سالهای سال طرح‌هایی در کن تهیه شد که مردم از آن اطلاعی نداشتند. ما سکونت آپارتمانی در کن نداریم و به شکل سکونت باغدار است. در باغات خرمالو نیز حداکثر تراکم ۷.۵ درصد است. ضوابط پیش بینی شده برای باغات کشت اجباری نیز کمتر از میزان درج شده در ماده ۱۴ است.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه تمام تلاش ما بر این بوده که حتی یک درخت هم قطع و جابجا نشود، اظهار داشت: در هر صورت طرح موضوعی کن اقدام مشترک خوبی است که در این دوره صورت گرفته که نگاهی مردم محور دارد و امیدواریم به خوبی اجرایی شده و نگرانی‌ها رفع شود. طرح روددره درکه نیز جهت انجام بررسی‌های لازم و تصویب در کمیسیون ماده پنج نیز به شورا ارسال شده است.

 

در ادامه مهدی چمران، رئیس شورا نیز با بیان اینکه کن و ازگل از جمله فضاهایی بود که در طرح جامع برای سکونت شهروندان پیش بینی شده بود، اظهار داشت: مسئله اشراف در کن حل شده و کسی که منزل مسکونی می‌سازد و ساکن می‌شود، حداکثر دو طبقه ساخت و ساز انجام می‌دهد که اشراف ندارد. طرح موضوعی کن در کمیسیون ماده پنج بررسی شده بود اما طبق قانون باید در شورای شهر تصویب می‌شد که در دستور کار قرار گرفت.

 

طرح موضوعی حفاظت و صیانت از باغات کن با حداکثر آراء موافق به تصویب رسید.

 

دراین جلسه همچنین نامه فرماندار تهران درخصوص اعتراض هیات تطبیق به "مصوبه تعیین عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک و تقاضای سفر در سال ۱۴۰۴ " بررسی شد . جعفر تشکری هاشمی ؛رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در این جلسه  با بیان اینکه فرمانداری ایراداتی بر این لایحه گرفته است، گفت: فرمانداری میزان افزایش نرخ عوارض طرح ترافیک را کمی بیش از نرخ تورم عنوان کرده که بر این اساس و پس از اصلاحات صورت گرفته، عدد پایه عوارض ۱۰۲ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شد که نسبت به سال قبل ۳۶.۸ درصد رشد دارد.

 

تشکری هاشمی با بیان اینکه دسته بندی وسایل حمل و نقل مجاز بر حسب اهداف مورد نظر، استاندارد زیست محیطی و نوع وسیله نقلیه است، یادآور شد: شورای شهر تهران نیز مستند به سوابق قبلی، تفکیک را انجام داده و به جهت فراهم کردن امکان بررسی و پیاده سازی آن، تصمیم منوط به مصوبات شورای عالی ترافیک خواهد بود.

 

وی ادامه داد: نرخ رشد عوارض دریافتی از وسایل نقلیه باری در محدوده کامیون ممنوع ۱۳۲ هزار تومان اعلام شده بود که با توجه به ایراد فرمانداری به ۱۲۳ هزار تومان رسید.

 

تشکری هاشمی همچنین خاطرنشان کرد: ضریب نرخ عوارض طرح ترافیک برای خودروهای دارای پلاک شهرستان از یک تا پنج روز، یک درصد، از ۶ تا ۱۰ روز ۱.۲ درصد و از ۱۰ روز بیشتر ۱.۵ درصد است.

 

وی با تأکید بر اینکه تنها دو درصد از خودروهای تهران می توانند وارد محدوده مرکزی شوند، تصریح کرد: این محرومیت با ده‌ها ایستگاه مترو و صدها ایستگاه اتوبوس جبران شده است. اینکه بگوییم خودروهای پلاک شهرستان تفاوتی با خودروهای پلاک تهران ندارد، چه منطقی دارد؟

 

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، همچنین با اشاره به موضوع عوارض برای خودروهای پلاک شهرستان، استدلال برخی مخالفان را مطرح کرد که تهران متعلق به همه مردم کشور است و نباید محدودیتی برای ورود شهروندان سایر استان‌ها ایجاد شود. او افزود که تمرکز اداری، آموزشی و بهداشتی در تهران، بسیاری را مجبور به سفر به پایتخت می‌کند و این محدودیت‌ها نباید تبعیض‌آمیز باشد.

 

تعیین عوارض نباید بین اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت ایجاد کند و رد شدن مصوبه، آن را به هیئت حل اختلاف خواهد کشاند. وی همچنین تأکید کرد که شورای ترافیک تهران باید در این زمینه تصمیم بگیرد و شهردار موظف است به‌درستی از این مصوبه دفاع کند.

 

مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه وزارت کشور در مورد خودروهای پلاک شهرستان تدبیر خود را اعلام کند، یادآور شد: آیا می خواهید تهران را رها کنید؟ این منجر به نابوی تهران می شود. پیشنهاد بنده این است که ضریب های پیش بینی شده را برای تمام پلاک ها در نظر بگیریم و تفاوتی بین پلاک تهران و پلاک شهرستان وجود نداشته باشد.

 

در این جلسه لایحه نرخ بهای خدمات پسماند عادی و ساختمانی برای سال ۱۴۰۴ بررسی و اعضا با افزایش 38 درصدی آن موافقت کردند .